時政擂台

跳至

首頁
23456...71

尾頁

複式洋房

siulili 發表於 19-9-12 00:28
我都明白, 執法 與黃藍唔可以拉上任何關係。

其實有條問題想問 pprb 好耐,可惜我地唔係黑記去唔到記招, ...

其實呢個問題都纏繞我地,證據都指向呢單係一宗 gang fight, 聚眾毆鬥案件,但係點解只拉一邊?呢D案警察只係負責調查,告邊個,告乜罪,全部律政司話事,唔公平,至少我覺得唔公平!

男爵府

打左好多字,最後我删曬,所有說話化成多謝2字!真的感恩!!我想問下,甘多人對住警察兜口兜面甘辱罵,會不會打擊到你地?或者令你信心下降,懷疑自己?

公爵府

回覆樓主:

係咪存在邊足人邊放人嘅事?上午捉完,下午放人?我明白好難捉得哂,又好難告得入……。你哋警察會氣餒嗎?

希望每位警察安全,加油,別放棄香港,香港須要你們,我們也須要你們。

別墅

感謝你們維護治安。尤其九龍灣巴士捉暴徒果刻!我地係BK到歡呼鼓掌!

大宅

呢三個月辛苦曬!其實你同你的同僚是否希望大陸武警落來幫輕下你哋?

大宅

感謝香港警察,辛苦了

珍珠宮

2024年龍年勳章

我係支持警察架,多謝你地!

但我有野想問,你和同事們的小朋友返學有無受到老師/同學bully?

另外我有深黃朋友常常話警察拉人野野都打爆人個頭,係真係想殺人喎!我都想問被捕者係咪拒捕/反抗得好厲害所以一定要打頭先制服到佢??打手打腳係咪無用??
希望每天開心渡過 ;-)

伯爵府

hellokity 發表於 19-9-12 00:36
其實呢個問題都纏繞我地,證據都指向呢單係一宗 gang fight, 聚眾毆鬥案件,但係點解只拉一邊?呢D案警察 ...
其實呢幾個月真係咩怪誕荒唐事都睇到,一個所謂法治社會,但出現咁多不公平嘅事。 悲哀……

講真,睇到警隊咁辛苦仲要被侮辱和抹黑,仲要成日對住呢d低質黑記和曱甴。 雖然唔認識你地,但都會不自覺地心痛。

能做嘅只有支持你地,加油!

男爵府

Jessy 發表於 19-9-12 00:43

但我有野想問,你和同事們的小朋友返學有無受到老師/同學bully?

我又唔覺次次打頭,見最多系打下肢。對方會郁,電光火石之間,打到其他地方都有可能

taktakjar    發表於 19-9-12 12:52

複式洋房

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

醒目開學勳章

多謝每位香港警察!加油,支持你哋!

伯爵府

hellokity 發表於 19-9-12 00:48
Good question! 俾人當眾屌當然會唔開心,我廿幾年經驗都會有 hard feeling, 不過深呼吸一啖,諗下對方的 ...
警察叔叔,BK唔可以打粗口架。

FJmom    發表於 19-9-12 05:41

複式洋房

Jessy 發表於 19-9-12 00:43

冇人想打頭,因為我地知道會死人架,又唔係咩深仇大恨無需要,如果有心打頭,我可以肯定,一定死!小時候阿媽用衣架追住打,走來走去,打咗第二度,就係咁喇。

珍珠宮

2024年龍年勳章

hellokity 發表於 19-9-12 00:54
冇人想打頭,因為我地知道會死人架,又唔係咩深仇大恨無需要,如果有心打頭,我可以肯定,一定死!小時候 ...

明白

咁小朋友返學有無比老師/同學欺凌??
希望每天開心渡過 ;-)

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Good question! 俾人當眾屌當然會唔開心,我廿幾年經驗都會有 hard feeling, 不過深呼吸一啖,諗下對方的 ...

正面啲諗,唯有當呢啲係真實training.
rather than 紙上談兵 ,啊Q精神

別墅

衷心感謝你們的付出!多謝!

男爵府

經過呢幾個月,我相信你們的EQ,已練到刀鎗不入。總之,希望你們
齊上齊落,一個也不能少,平平安安回到家。

大宅

感謝警隊守護市民!我一家絕對支持警察嚴正執法!過去兩、三個月辛苦你們了!
警察們的EQ 真係非常高,睇咗咁多直播,俾暴徒、所為市民鬧,真係非普通人能夠忍受。你們真的非常專業!我在很多國家也住過,你們絕對是全世界最優秀的警隊!以你們為榮!你們是香港之光

感謝警隊的付出

複式洋房

BGCOME08 發表於 19-9-12 00:41
係咪存在邊足人邊放人嘅事?上午捉完,下午放人?我明白好難捉得哂,又好難告得入……。你哋警察會氣餒嗎? ...

我地係執法人員,香港法律係寧縱莫枉舉證責任在控方,拉個人真係好難,上庭放咗會唔開心,不過制度係咁,冇辦法,只可以盡做。

男爵府

hellokity 發表於 19-9-11 23:34
甲曱玩文宣,我都玩,我九七前加入警隊,做了爸爸好多年,因為學湊BB的原因,幾年前入了親子王國,其實我有 ...

辛苦哂,香港嘅暴亂係由外國搞出來,投入無限資源,要搞亂香港。要香港警察對付國家級支持的暴亂,真係好辛苦,撐住。

中國在打仗,香港在打仗,我們一定會勝利!
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

首頁
23456...71

尾頁

跳至