自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

多左個小朋友係屋企, 係咪可以做到視為自己子女, 第日小朋友始有一日返去自己親生呀媽屋企又會唔會好唔捨得

男爵府

識朋友係
本身佢有一對仔女都讀中學了,老婆無番工,咁佢地就做寄養家庭。我有問過個寄養小朋友總有一日會離開,你地會唔會唔捨得?佢答都會架,但小朋友可以走都期望佢搵到一個更好既生活,佢地俾到小朋友一個開心既童年已經好夠好滿足!佢話每個月有幾千subsidy, 錢唔係多,唔好當係搵錢,因為付出既精神同愛係計唔到。真係好偉大。佢亦都一視同仁,去街去食自助餐都一定會帶埋個寄養小朋友

wcpcelia    發表於 19-9-24 14:37

珍珠宮

chu_peipei 發表於 19-9-24 12:27
識朋友係
本身佢有一對仔女都讀中學了,老婆無番工,咁佢地就做寄養家庭。我有問過個寄養小朋友總有一日會 ...

佢地好有愛心

我識有個媽媽真係想賺錢去做寄養家庭

子爵府

choco_soup 發表於 19-9-24 12:30
佢地好有愛心

我識有個媽媽真係想賺錢去做寄養家庭

得果幾千都有得賺?

子爵府

chu_peipei 發表於 19-9-24 12:27
識朋友係
本身佢有一對仔女都讀中學了,老婆無番工,咁佢地就做寄養家庭。我有問過個寄養小朋友總有一日會 ...

你朋友好偉大, 我相信佢比既愛一定多過小朋友既自生家庭

伯爵府

fishfish121 發表於 19-9-24 11:41
多左個小朋友係屋企, 係咪可以做到視為自己子女, 第日小朋友始有一日返去自己親生呀媽屋企又會唔會好唔捨得 ...

其實我都諗緊阿仔上中學後唔使花甘多精神係佢學業上申請做寄養家庭,屋企多個小朋友阿仔有人傾下計,生活上姐姐又可幫忙照顧。又可幫下屋企有突發事故的小朋友暫時揾到家庭溫暖。

男爵府

識個阿姨,仔女大學畢業,keep住做寄養家庭,湊左個小妹妹讀小學又繼續湊多一個b女,好有愛心

首頁

尾頁

跳至