時政擂台

跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

nanananana 發表於 19-9-27 08:42
其實呢場運動好簡單,「去中化」

點只去中化!直頭”顏色革命”想”港獨”!

別墅

如意 發表於 19-9-27 08:35
有理性嘅好難做到藍絲架! 所以應該唔會有理性嘅藍絲會答你尼條問題。

黃c最有理性,隨意打人放火掉汽油彈係最啱最有理性嘅事,藍絲真係冇得比。

水晶宮

Coco_Tsang 發表於 19-9-27 00:48
D藍絲成日話警察“日日standby 返long hrs, 跟住日日被人問候母親大人”.... 其實佢哋有OT錢架,仲有個警 ...

首先,我只驚被黑衣曱甴滅聲圍毆,從來無擔心過被警察打,請你唔好代表我!

其實有無實際數據,現在監警會投訴個案,有多少處理中,有多少沒跟進?

hungng    發表於 19-9-27 11:58

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

出現係現場就已有機會犯法,即使佢淨係度叫又好,無做過咩都好,咁唔想俾拉,一係離開現場唔好犯法,一係乖乖蹲底叫阿sir過黎拉你...重要去串sir, 唔拉佢就奇

男爵府

所以咪話唔好去呢啲地方囉!警察做緊野,捉緊人,防緊暴,佢仲企喺度叫囂,鬧警察!怪就怪佢自己蠢囉!鬼知佢之前做過咩,唔係心虛又點會一見警察就狂卉!
通常破壞的主腦係好難捉到,佢地走得快好世界,捉到既都係唔識即閃既豬豬囉!
警察打暴徒係唔啱,但當時場面,對住成班癲狗,真係唔開槍已好克制!

大宅

D藍絲成日話警察“日日standby 返long hrs, 跟住日日被人問候母親大人”.... 其實佢哋有OT錢架,仲有個警 ...

有OT錢都好应該啦,淨係為左錢,好多警員未必会出,又要有危險,又要辱駡,又要被老屈,又要克制。喺呢位事,警方功效很大,待平定曱甴之乱後,我应為应該重賞,包括賜于榮燿,獎狀及实質如升職加薪,upgrade 宿舍,

伯爵府

shelliemaymayma 發表於 19-9-26 23:37
https://youtu.be/9v-0UYLeulQ

你地認為一個年青人問呀sir 良心係邊就比成班差佬圍摳致打爆頭,班差佬有無 ...

答你:
(1)片段已經賤既蘋果剪接,佢跑直到跌果刻中間做左乜?
(2) 佢同警察講跌良心係咪挑釁?我問你你係咪盲左?話你冇左良心又係咪挑釁?
(3) 片中見係制服佢前打佢,唔係制服後仲打,你有冇睇清楚定只經旁白形容去聯想?
(4)爆頭?爆頭既定義聯4針就攪掂?
(5)點為之濫權?以暴制亂最正確。

伯爵府

CINDYC 發表於 19-9-27 08:47
首先,我只驚被黑衣曱甴滅聲圍毆,從來無擔心過被警察打,請你唔好代表我!

其實有無實際數據,現在監警 ...

尋晚對話會一隻二隻話驚警察,曱甴咪驚警察囉!佢地認自己係來自曱甴屋。

大宅

睇事情要站高點,睇整體表現。有個別事件,不能代表整體。香港警察整體表現係克制。

hungng    發表於 19-9-27 11:59

伯爵府

如意 發表於 19-9-27 08:35
有理性嘅好難做到藍絲架! 所以應該唔會有理性嘅藍絲會答你尼條問題。

有良知、人性既都做唔會係曱甴。所以你地都係。

伯爵府

成日話政府迫,以前你無飯食嗎?

成班中學、大學生,周街講粗口鬧人,又話政府造成?

放火,破壞,又話警察扮暴徒做。

根本痴孖根

子爵府

Think_Thank 發表於 19-9-27 01:10
你講得好正確,好多人OT都沒錢,所以你可以選擇辭職,選擇政府工,問題系你入吾入到,或者你有沒得選擇, ...

真的好憎人話乜自己有交稅,人哋OT有$呢d
可能佢為咗賺OT,願意下班俾人打,願意奉獻自己全家俾人起底問候,願意自己俾人侮辱⋯

大宅

shelliemaymayma 發表於 19-9-26 23:37

你地認為一個年青人問呀sir 良心係邊就比成班差佬圍摳致打爆頭,班差佬有無 ...

就咁聽你講,警察有濫權

事有緩急輕重,要拉晒班暴徒曱甴,入晒佢地罪,之後可以睇下警察濫權問題都未遲

子爵府

樓主及支持暴徒就真係跌咗成個良心

子爵府

要成立獨立調查警隊,亦需要成立獨立調查記者、議員、暴徒、香港電台

伯爵府

香港電台,剪片最叻,得後半段,點答你呀!

別墅

小肉妹 發表於 19-9-27 09:15
要成立獨立調查警隊,亦需要成立獨立調查記者、議員、暴徒、香港電台

要調查同監管毒果

大宅

反對成立獨立調查委員會嘅理由。
成個riot完曬,官司完曬之後,我唔反對查返警察有無濫捕或過份暴力。但而家逐件事用放大鏡去查,你即係叫警察撬埋對手咩都唔好做啫。無左警察,我驚香港淪陷喎

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

仲有,警察的overtime錢,唔係用來補償比人罵的。如果你份工,無ot補水,仲要比人罵,建議你轉工,或者考吓警察囉。
我自己做左廿幾年野,真係無比人鬧過,一次都無。

珍珠宮

三國1 發表於 19-9-27 00:08
同樣你班垃圾都唔會答曱甴打人一樣

說出重點來

首頁
45678...12

尾頁

跳至