時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

君子之交淡若水!

既然道不同不相為謀,
Delete 佢就算,
時間好寶貴,珍惜用在愛自己的人身上!

伯爵府

回覆樓主:

睇左好多次佢地又唔unfriend 我,係咪逼我去unfriend 佢哋?
我從來無話過自己係和理非、我話我唔支持示威

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

p_kotone 發表於 19-9-30 06:41
我本來係深黄、之後變綠而家係藍、但我fb近9成係黄絲,極黄個隻!我share左條片話而家D protester 太過份了 ...

可否分享變色的心路歷程?

複式洋房

回覆 p_kotone 的帖子

我都曾經係whatsapp gp俾幾個深黃嚴重單打過,因為那時天真地以為大家仍然係可以理性討論...
果時傷心到係公司都忍唔住喊左出來...

但我冇quit gp,因為心裡面仍然希望終有一日大家可以再咩都傾咩都講。

網上留言好多時係跟風叫囂,人講我又講咁嘅,嬲完激氣過其實諗返轉頭可能又唔係咩大事。

如果佢地冇繼續追擊你,你可以俾個機會大家靜一靜,停一排唔好睇FB,或者暫時設定FB唔好顯示佢地嘅貼文囉。
等件事塵埃落定後,如果雙方仍然重視大家嘅友誼,有緣就仍然可以是朋友。

當然,如果佢地繼續攻擊你,你就應該保護下自己,block左佢地了。

男爵府

我本來係深黄、之後變綠而家係藍、但我fb近9成係黄絲,極黄個隻!我share左條片話而家D protester 太過份了 ...

少討論 屋企人都打啦好多人因為顏色不同
黃絲咁做好正常 我係公司係一名和理非 但成日講左暴徒

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

小小畦 發表於 19-9-30 07:03
算啦,黃c特色,只有佢岩,同佢唱反调你就係異類,父母都冇情講,何況朋友
...

男爵府

p_kotone 發表於 19-9-30 13:27
睇左好多次佢地又唔unfriend 我,係咪逼我去unfriend 佢哋?
我從來無話過自己係和理非、我話 ...

暫時忍耐下啦,除非佢地unfriend你咁絕,否則吾好主動unfriend,無謂令人覺得吾黃就係衰人。

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

子爵府

2023年兔年勳章

可先unfollow,少d上fb。我覺得唔洗一定先定格框死自己係咩色,用返自己獨立思維+聽睇藍黃同埋各方資訊、意見,會睇倒咩係最能或比較幫香港。呢刻或者和平坐低傾先係對雙方同小市民最有利

大宅

我身邊有黃朋友黃家人但我黃朋友身邊好少非黃人

伯爵府

我一早unfollow左、我set左佢地永遠睇唔到我的post! 以前個D, 會逐個逐個改privacy! 去到識佢地個日

男爵府

畀面勳章

係FB unfollow先,無咗朋友係會唔開心,無咗佢地咪找新朋友LO.朋友可以換,但屋企人無得換.珍惜愛妳嘅人.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

ASJ2008 發表於 19-9-30 08:18
政治令人失去理智

失去理智就令人瘋狂

禁止訪問

男爵府

奇異果小邱 發表於 19-9-30 10:01

上少D FB,現實仲有好多事可做,無謂令呢D人攪到自己唔開心
正解!生活中仲有好多有意義嘅事可以做!

男爵府

本來79%支持反蒙面法,但依家比連登仔call馬投反對拉低左(emoji)
轉出去叫多d人投唔該(emoji)(emoji)‍♀(emoji)(emoji)‍♀

http://www.etnet.com.hk/mobile/tc/lifestyle/voting.php?id=1228
te quiero mucho mi amo

大宅

我同你差唔多,只係post個故事暗喻(e.g 親生媽媽愛個BB係唔會捨得傷害個BB)攪破壞既人唔係愛香港,又係比個深黃開post 串 (唔係第一次),我嬲得滯已經deactivate 咗我FB account, 一來成個FB 已經係一言堂,睇到激心,二來,太多私人野,易被起底。依家無Facebook 一身輕,個人都平和啲!

大宅

放心,呢度成個版都冇黃

珍珠宮

熱血金章

p_kotone 發表於 19-9-30 07:36
我係咪要delete晒佢地??

咁痛苦,唔好睇fb住囉,上bk都唔錯呀!
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

伯爵府

toffeetong 發表於 19-9-30 21:04
咁痛苦,唔好睇fb住囉,上bk都唔錯呀!

今日不停loop BK

大宅

我連fb 都close
因為我不想糾纏
信則信
不信則不信
同埋對黃人的偏執思維徹底失望
我有個黃朋友
有份遊行支持
10月環遊世界宣道
這就是黃人典型的叫人衝自己鬆的行為
例:羅冠聰叫人罷課自己就去耶魯開學

首頁

尾頁