跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家不如分享下用咗幾耐時間申請
以下係我sponsor老公嘅application timeline. 仲等緊DM. 希望快啲收到(emoji)(emoji)大家加油!

https://www.facebook.com/101092854680368/posts/101649947957992?sfns=mo

大宅

2018復活節勳章

2018年6月交表,2019年3月DM,9月land埋...
如果唔係我拖遲左驗身同要補件應該可以仲快...

大宅

Jlyan028 發表於 19-11-5 18:52
大家不如分享下用咗幾耐時間申請
以下係我sponsor老公嘅application timeline. 仲等緊DM. 希望快啲收到(emo ...

恭喜晒!如果不是當時撞正郵局罷工可能會快d!請問見你提到intent to return有被問補文件,你交了什麼作為intent?thanks~

複式洋房

tamichu 發表於 19-11-6 11:34
恭喜晒!如果不是當時撞正郵局罷工可能會快d!請問見你提到intent to return有被問補文件,你交了什麼作為 ...

我喺加拿大已經買咗屋、加上我喺香港已經辭咗職(其實係因為我想湊仔女)我比呢啲文件佢睇。

大宅

Jlyan028 發表於 19-11-6 11:47
我喺加拿大已經買咗屋、加上我喺香港已經辭咗職(其實係因為我想湊仔女)我比呢啲文件佢睇。
...

很solid的文件!我們的全是意向,未買樓未resign,全是game plan....而且比那邊律師搞,佢地慢吞吞,我已比晒料但佢地搞左成個月都未幫我地submit!

複式洋房

tamichu 發表於 19-11-6 13:14
很solid的文件!我們的全是意向,未買樓未resign,全是game plan....而且比那邊律師搞,佢地慢吞吞,我已 ...

其實自己搞都唔難啊不過聽講比agent搞應該快啲喎...

複式洋房

mikis 發表於 19-11-6 10:37
2018年6月交表,2019年3月DM,9月land埋...
如果唔係我拖遲左驗身同要補件應該可以仲快... ...

請問dm後幾耐收到land 纸?

大宅

2018復活節勳章

Lj2015 發表於 19-11-6 22:03
請問dm後幾耐收到land 纸?

佢係用平郵寄(From HK Consulate of Canada),一星期左右到

大宅

2018復活節勳章

Jlyan028 發表於 19-11-6 21:57
其實自己搞都唔難啊不過聽講比agent搞應該快啲喎...

其實唔會特別快,移民官都係睇你齊唔齊件
我都係自己搞的...(其實係我窮...請唔起agent)
仲有我識好多case都係自己填,半年至一年內完成

洋房

我今年5月入紙, 7月收到Acknowlegment. 到9月初收到Bulletin 1, 但係直到而家冇晒消息,有D擔心!

複式洋房

cottonnylon 發表於 19-11-7 13:40
我今年5月入紙, 7月收到Acknowlegment. 到9月初收到Bulletin 1, 但係直到而家冇晒消息,有D擔心! ...

有時真係等㗎咋如果你擔心可以試吓email.

首頁

尾頁

跳至