論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日agent 岩岩send 左一個姐姐既資料黎。印尼姐姐,新加坡同一個僱主做左4年,湊果個小朋友nb 湊到4歲。然後番左印尼同屋企人一齊耕田3年,依家想黎香港做。睇佢個resume 好唔錯,唯一concern 係年紀太大,始終我有個3歲仔要佢照顧,你地覺得44歲既姐姐ok 嗎?

禁止訪問

珊瑚宮

有時履歷D野任佢同A準嗡
玩具萬歲!

禁止訪問

子爵府

可以嘅選d後生少少,我之前姐姐又係差不多年紀,做事利落快手,應變能力又高,不過工作第二年驗出有癌症,雖然cancer係好難講,或者好後生都會有,但年紀大始終病嘅機會高d,宜家呢個外傭姐姐接近30歲,做事反而無之前姐姐利落快手,轉數又慢少少,只係我地自小訓練囡囡自己食飯,宜家自己用匙用义自己食飯飲湯,姐姐唔係好多野做,所以慢D都OK

別墅

kittyuk 發表於 19-11-6 21:41
今日agent 岩岩send 左一個姐姐既資料黎。印尼姐姐,新加坡同一個僱主做左4年,湊果個小朋友nb 湊到4歲。然 ...

好似大左d,怕佢冇精力喎!

洋房

回覆樓主:

年紀大唔緊要

大宅

2023年兔年勳章

回覆 kittyuk 的帖子

我果個46添,我覺得冇問題。

大宅

今日agent 岩岩send 左一個姐姐既資料黎。印尼姐姐,新加坡同一個僱主做左4年,湊果個小朋友nb 湊到4歲。然 ...

睇彩數!
但印尼姐姐黎講,我個人覺得44歳大咗啲啦。做完一個約佢都46囉。到時佢做得好,你都唔知叫唔叫佢續約好。

男爵府

我個賓賓由45做到今年52了,做野快手又認真,當然佢只做家務同照顧我哋飲食,依家我仔中三唔需要陪玩,咁樣非常之勝任,係我家的一個寶
不過我家賓賓未生過小朋友,所以體力都會比較好
暑假.....咁就過咗一半啦.

珊瑚宮

見到真人先知
玩具萬歲!

大宅

fitfish 發表於 19-11-8 17:29
見到真人先知

啱,我嗰個都48 ,有孫添呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我用過2個44歲bun, 一肥一瘦, 2個都唔過5個月。 盲, 聾, 跛, 廢, 病。陳衰寸。 迫我炒, 要我賠晒成個約人工。

攞2個籮白, 瘦嘅骨痛, 肥嘅暈。

複式洋房

回覆 kittyuk 的帖子

請年紀大好d ,又吾會掛住出去玩,又顧家同中意細路多d

水晶宮

我工人都類似歲數,不知幾好。太後生未定性隨時大肚回鄉下,一野橋起你。呢個歲數都係為左賺錢養老,係專一做野賺錢,少麻煩。我工人已第二個約,好好。

別墅

我自己工人姐姐由46歲做到依家五十歲..年紀大有年紀大嘅好處...體力可能差小小...但唔會成日掛住玩電話...而且屋企細路大...唔會成日掛住D子女或者老公成日情緒唔穩定...但最後都要睇人...但我偏向年紀大...第一個工人姐姐27歲...用我D護膚品...有時D衫又無故失蹤...自己有老公一日到黑都Facetime然後嘈交..然後就一日到黑黑面...後尾仲係FB識咗個黑人...乾嘔咗一個禮拜...我乾脆炒咗佢...

大宅

睇你個仔性格, 會唔會一支箭跑左去要工人追?
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

男爵府

回覆樓主:

我姐姐46做了快五年。体力好好,健步如飞,同她出去买送,她令住两袋送我都吾够她行得快。对我两个小朋友很有耐性,平时又少说话。她努力赚钱养她家人,放假不周围去,夜晚六七点就回来。

男爵府

我姐姐41歲,一D都唔似上左年紀,好體力,又乖
堅持到底, 就是勝利!

大宅

我果個48歲
做左4年
湊我2個女,8歲同5歲
非常ok
做野交帶妥當

首頁

尾頁

跳至