潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

想買small size但怕容量太小,有無jm用緊可以講下放到咩?其實有考慮過中size,好似有d大舊……但網上d人又話中size非常好用,猶豫中

大宅

回覆 Icecream17 的帖子

有無去店試過? 我 2 個 size 都試過, 個人覺得中 size 普通側揹係幾好的, 唔會好大, 但係如果斜揹好就好似好大舊咁樣, 因為佢都幾厚 (深), 睇下你平時係側揹多定斜揹多, 如果斜揹, 我覺得細 size 好似好睇 d, 容量都幾大, 一般要帶出街既例如銀包, 細化妝袋之類都放得落

wcpcelia    發表於 19-11-8 10:04

大宅

認識瑞士牛牛第二回

small size 已經可以放到短遮(細把O個D), 長銀包, 紙巾,散紙包,兩支LIP GLOSS, 好好用

伯爵府

2024勳章

回覆樓主:

small size放到唔小野了,medium揹上身有點大

珊瑚宮

2024年龍年勳章

cassy_w 發表於 19-11-8 09:59
回覆 Icecream17 的帖子

有無去店試過? 我 2 個 size 都試過, 個人覺得中 size 普通側揹係幾好的, 唔會好 ...

係呀,medium斜孭會厚,側孭就ok

對我黎講medium先夠用,我會放埋枝水
遮都放到,我把遮唔咪好細把嗰d,small應該唔夠放

大宅

我都1516緊,S斜揹上身靚但有d細
M塞滿野斜揹好似有d大舊,但側揹ok

伯爵府

2024勳章

李豆豆 發表於 19-11-8 18:36
係呀,medium斜孭會厚,側孭就ok

對我黎講medium先夠用,我會放埋枝水

small size精緻d, 不過最緊要你夠用
我都帶傘帶水, 傘我用開超細傘, 為了用細袋轉了細水樽&卡holder, 可惜的是好似coco handle同constance這類內里分咗的袋就用唔到
大袋易放得多野重, 對脊骨唔太好, 我用mini belt bag個排成日腰骨痛 (有D人拎重袋有肩周炎)

大宅

Cts99 發表於 19-11-10 10:02
我都1516緊,S斜揹上身靚但有d細
M塞滿野斜揹好似有d大舊,但側揹ok

我同你一樣1516,仲有一樣係因為我好斜膊,側揹好易跌,但又肥,怕揹細袋唔好睇

珍珠宮

我172高,揀咗中size,真係好好用,又輕

伯爵府

回覆樓主:

2 個size我都試過上身!S可斜/側揹(女仔d),M只可側揹(型d)。try過之後S唔岩我,M揹上唔太大,個人覺得好有型 我係sand & mint

大宅

回覆樓主:

無論size和顏色都好掙扎
small or medium?
Tan ir midnight blue?

男爵府

我系專門店試過2個size都輕,我會揀中size,midnight blue
Life is so cool~~~

複式洋房

Icecream17 發表於 19-11-7 17:22
想買small size但怕容量太小,有無jm用緊可以講下放到咩?其實有考慮過中size,好似有d大舊……但網上d人又 ...

我用緊細,好用,方到好多野,包括長銀包

首頁

尾頁

跳至