自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

終極熊貓 發表於 19-11-10 16:27
D記好慘,佢送貨㗎咋喎,唔係咩agent

我冇話佢係AGENT, 佢係一個PLATFORM,
但都唔可以否定佢係中間人, 佢設立呢個平台賣送递服務, 佢直接收我錢,
所以有事要搵佢.

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主:

咁佢貴過門市好正常啫,吾係點賺?啲米粉又吾係佢煮既,咩味佢都吾知架

大宅

樓主好特別!我每星期用deliveroo, 好好用,佢送外賣,食物有事真係唔關佢事,樓主咁特別,Deliveroo 應該唔想做佢生意.

別墅

香港人真係好麻煩 唔夠辣都要fully refund
間野死得啦咩都話要退錢
您覺得唔夠辣咪下次自己落街買囉
講真我係個cs 都唔會退 尋日話食完肚餓 第二日仲叫辣 又要退錢
不如餐餐free 啦咁

大宅

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 16:06
未試過你咪叫多幾次叫到出問題你咪知,
世界之大無奇不有, 唔駛大驚小怪
...

我差不多每曰有1餐係叫deliver x, 完全唔覺有問題。你提出既理由好荒謬,你話d野食送到黎倒瀉哂呀,或者遲好多送就話追討姐,唔夠辣都可以嘈真係聞所未聞,我係客服都唔會睬你咯。睇你都係麻煩客黎,建議你下次去門市食或者自己煮,唔好累人累己

大宅

shanshan子 發表於 19-11-10 16:46
間野死得啦咩都話要退錢

香港係投訴之都,唔係浪得虛名
尋日r着數成功,第二日諗住再r多次

子爵府

tansyneko 發表於 19-11-10 16:31
就咁睇譚仔問題大d喎

而且辣度既嘢,人人唔同

我長期都係食重慶中辣, 門巿/第一次幫襯佢都冇出錯, 特辣果D食到咁過辛苦D, 十小辣果D唔夠辣一食就食得出,
連基本面層紅油都冇, 已經覺得唔對路, 點都好, 因為係經佢地, 佢地應該負返D責任.

佢係分辣度小辣/X 小辣/中辣~特辣, 麻辣/麻辣/番茄等, $1咁加.
你比少左我, 唔係我要求既辣度即係貨不對辦.

普通雲吞麵/車仔面就唔駛

怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

子爵府

Sobored 發表於 19-11-10 16:44
咁佢貴過門市好正常啫,吾係點賺?啲米粉又吾係佢煮既,咩味佢都吾知架
...

咁佢幾千間舖頭, 唔係個個員工, 間間試過哂都好正常,
若搵呢個藉口黎拒絕, 咁佢又何必做呢個平台生意?

子爵府

Katy3118 發表於 19-11-10 16:40
去豐澤買iPhone, 有問題是拎去蘋果整
不會拎去百老滙

可能個例子唔係太好, 應該講TB 會好D

伯爵府

辣唔辣真係好主觀, 果日個廚落得重唔重手都有關係, deliveroo 只係負責送外賣, 佢控制唔到個廚師架wor...

男爵府

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 16:50
我長期都係食重慶中辣, 門巿/第一次幫襯佢都冇出錯, 特辣果D食到咁過辛苦D, 十小辣果D唔夠辣一食就食得出 ...

碗米線你食左先打去要求reund?點解當時唔打去叫佢換個碗?

子爵府

~phyllis~ 發表於 19-11-10 16:43
8號食完痾,9號又再叫中辣!咁樣好傷身! 同埋會唔會身體未復完所以口淡淡?!
...

又算唔算疴得好勁, 因本身腸胃食左D 汚漕野會痾, 不過唔係次次疴水果隻.

想食辣野都唔諗咁多, 食左先架勒.

不過我知你想講乜, 香港地就算點冇錢乞兒都好, 食碗粉幾十蚊都有錢比既,
佢咁多舖有D 叫過炒飯都成舊水, 若我貪心我會揀果D.

不過我係新MEMBER, 今次都係第三次叫, 我驚有D 衰人做手腳姐, 果D衰人真真正正等天收啦.

子爵府

BABA124 發表於 19-11-10 16:44
樓主好特別!我每星期用deliveroo, 好好用,佢送外賣,食物有事真係唔關佢事,樓主咁特別,Deliveroo 應該 ...

可能是乎邊區啦. 但買左爛貨要退要換都唔係咁特別姐...
唔做好閒, 全港仲有大把送外賣, 咋咋地樓下茶記都有,.

不過想講, 你日後係全世界網店/實體店/大細舖/街巿/檔仔買野要小心D勒, 買錯/收錯/爛貨要換既話, 你咁講法你仲特別.

子爵府

shanshan子 發表於 19-11-10 16:46
間野死得啦咩都話要退錢

講左人地計辣度落ORDER收錢架啦,
你比錯/求其既咁你唔好講明有得比人揀啦,
貨不對辦/唔乾凈, 仲唔知邊個心情唔好格衰衰咁整錯/搞亂第二樣,
咁你咪要負責囉.
你係個CS先算啦, 你做CS既話真係連累間公司日日上消委會呀.
你保祐自己永世全世界唔好買錯/收錯/爛貨呀, 唔係你雙重標準麻乜煩過我.

伯爵府

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 17:04
可能是乎邊區啦. 但買左爛貨要退要換都唔係咁特別姐...
唔做好閒, 全港仲有大把送外賣, 咋咋地樓下茶記都 ...

如果你自己去買外賣, 返到屋企食發現唔夠辣, 你會點做??

子爵府

SandyM0060 發表於 19-11-10 16:47

我差不多每曰有1餐係叫deliver x, 完全唔覺有問題。你 ...

爬文吖唔該, 人地賣唔同辣度既面, 要加錢,
唔同雲吞面. 你未食過/唔係香港所以聞所未聞?? 咁真係要食多幾次咯.

全世界都有大把不同要求既客人, 每日大把人投訴, 咁你都特登反駁我又冇POINT,
我都覺得你係麻煩友黎. 唔鐘意睇就過主, 唔好誤己誤人.

子爵府

mlcbb 發表於 19-11-10 16:53
辣唔辣真係好主觀, 果日個廚落得重唔重手都有關係, deliveroo 只係負責送外賣, 佢控制唔到個廚師架wor... ...

[size=1.5em]我長期都係食重慶中辣, 門巿/第一次幫襯佢都冇出錯, 特辣果D食到咁過辛苦D, 十小辣果D唔夠辣一食就食得出,
[size=1.5em]連基本面層紅油都冇, 已經覺得唔對路, 點都好, 因為係經佢地, 佢地應該負返D責任.

[size=1.5em]佢係分辣度小辣/X 小辣/中辣~特辣, 麻辣/麻辣/番茄等, $1咁加.
你比少左我, 唔係我要求既辣度即係貨不對辦.

普通雲吞麵/車仔面就唔駛.

佢係平台中間人, 佢直接收左我錢, 而佢地亦都設有各種客服聯絡方法方便客人聯絡, 所以應該聯絡返佢地.

伯爵府

踩玻璃朋友 發表於 19-11-10 16:50
我長期都係食重慶中辣, 門巿/第一次幫襯佢都冇出錯, 特辣果D食到咁過辛苦D, 十小辣果D唔夠辣一食就食得出 ...

清湯 +$0
十小辣 至 特辣 都係 +$1

你碗野有辣已經無收多你錢啦...

下次會唔會話杯汽水叫少冰, 但多左2粒冰, 又貨不對辦

子爵府

~phyllis~ 發表於 19-11-10 16:55
碗米線你食左先打去要求reund?點解當時唔打去叫佢換個碗?

冇食哂! 見到顏色唔對路, 試左兩啖即刻放低, 聯絡客服.
客服叫我搵譚仔, 譚仔話冇送貨員冇得送, 叫我親自去食.

子爵府

明顯係譚仔問題wor

首頁
12345...8

尾頁

跳至