時事熱話

跳至

首頁

尾頁

洋房

bloodsucker 發表於 19-11-17 00:49
比建議由一大早比左啦,未推送中法,已經叫先做咨詢,之後叫唔好推,再之後叫徹,宜家就一定成立獨立調查 ...

獨立調查你定班議員呀?點解只查警察?咁多議員教師校長社工律師記者有問題都唔查?你睇新聞都用下個腦睇啦。徹法咪徹咗囉,你又有無睇呢段新聞呀?

大宅

kkml1234 發表於 19-11-12 18:12
sorry,我唔知尼到原來咁藍,藍到D坐校巴嘅小朋友無啦啦食有毒TG都重支持警察!
講因果, 政府 保住個 殺人 ...

嘩 你班曱甴掉燃燒彈落校巴度點計呀?

複式洋房

KM_A 發表於 19-11-17 10:27
獨立調查你定班議員呀?點解只查警察?咁多議員教師校長社工律師記者有問題都唔查?你睇新聞都用下個腦睇 ...

我支持全部都查wo,最緊要係查點解有呢個社會運動添,呢個共識都要拗?
係徹左,但佢幾時徹㗎?如果9/6聽左民意徹回,大家都有好日子過,佢9月4日呀

大宅

Farfetchhyt 發表於 19-11-12 17:43
班xx唔出嚟咪唔會咁咯,班xx絶對有可能綁架小朋友做人質㗎
改咗啲字費事有人5舒服
...

氣油彈冇眼架,佢地吾会理有冇人係車上面都会照掉,地鐵係一個好例子,唔好乜嘢都推哂落警察到。

大宅

睇到D黃屍真係好嬲, 眼入面淨係睇到自己想睇既野, 跟據你個logic, 點解D暴徒要係校區掟磚掟fire gas呀? 你會唔會又選擇性失明? 如果無佢地破壞, 警察會無緣無故出tg咩? 佢地自己都要受番架, 你地班人唔攪破壞警察就唔會出黎, 你咁叻不如講下對住班失哂控既痴線佬, 警察可以做d咩呀? 係咪企定定等佢地放火燒路呀, 分分鐘又會有人死架!

大宅

happymeal2002 發表於 19-11-12 23:50
為左捉人可以殺或傷害其他人?會有國家有人脅持人質,警察殺曬人質同犯?
...

套用番你個point, 為左爭取你地所謂既民主就可以掟磚殺人?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

kkml1234 發表於 19-11-12 17:39
好彩今日冇比囡囡返學啫,如果唔係佢巳經要係校巴上面食彈。
D警察係咪盲嘅? 有咁多校巴地方都放??
警察係 ...

本末倒置,你唔問下暴徒點解要响民居附近搞事,破壞社會安寧? 與民為敵?

複式洋房

KM_A 發表於 19-11-17 10:23
政府係唔岩有做得唔好嘅地方,但係班黑衣人不停犯法就係叫岩?係呀一班黃官係咁放人,所以拉黎拉去都係同 ...

你地最講證據,有咩證據證明法官放人?
如果落街既市民都被人捉就要判刑?
你覺得咁多次和平表達政府有聽?
點解唔諗下你地既道德觀念係咪完全正確?
而唔係一味批判性思考話人地錯!

大宅

bloodsucker 發表於 19-11-17 11:53
我支持全部都查wo,最緊要係查點解有呢個社會運動添,呢個共識都要拗?
係徹左,但佢幾時徹㗎?如果9/6聽 ...

我同意你講,全部要查,包括掟汽油彈、燒舖個d示威者,但是否要成立獨立調查委員會查?還是全部示威者特赦?做人要公道d,警方濫權要查,剝奪別人上班工作言論自由以致人生安全就要全港接受?

其實如果講民意,咁人地唔罷工,係人地嘅民意,點解要迫人罷工?示威者投訴政府唔聽訴求,咁佢地何曾聽過?

仇視只令情緒騎劫理智。

洋房

bloodsucker 發表於 19-11-17 11:53
係徹左,但佢幾時徹㗎?如果9/6聽 ...

無拗呀我咪就話全部都要查囉,依家係堅持5大訴求嘅人唔肯呀嘛,佢哋唔肯停止暴力喎
林鄭係爭唔落咩都拖一餐,咁9月4日撤回之後係咪代表一切可以停哂暴力先,佢哋咪又有新訴求。訴求唔係一定要答應,咁即係可以點?無限loop住破壞?

洋房

Haylie_w 發表於 19-11-17 13:04
你地最講證據,有咩證據證明法官放人?
如果落街既市民都被人捉就要判刑?
你覺得咁多次和平表達政府有聽 ...

嘩唔係化咁你都要問.. 一個破壞國旗200小時服務令,一個領事館外牆寫字即坐監?
比記者影到大把人換衫扮街坊啦。
和平無用咁暴力示威有咩用?
你哋無道德叫人要有良知良心真係笑大人個口,殺人放火燒鋪打人都覺得無問題你講道德,真叻叻

joecbobo    發表於 19-11-17 19:02

複式洋房

KM_A 發表於 19-11-17 16:57
嘩唔係化咁你都要問.. 一個破壞國旗200小時服務令,一個領事館外牆寫字即坐監?
比記者影到大把人換衫扮街 ...

唔夠你做判官咁叻囉
判左條氣又唔順
登7警要坐咁耐真係慘,其他警竟然咩事都無
以為自己知道好多,其實係井底蛙
全世界最有道德就係你啦
洗唔洗叫政府頒個好市民獎俾你
等你自我感覺良好一下?

複式洋房

回覆樓主:

我都好想問下,暴徒知唔知九龍塘好多幼稚園,仲有中小學和醫院,點解要去攪九龍塘?點解要去破壞九龍塘區?點解要去堵路?暴徒無去生事時,警察有無去九龍塘亂放TG? 當你地責怪警察前,請先諗下。不過我諗你地都唔會明,反正核爆都唔割嘅黃絲,只會將責任推比警察同政府。

複式洋房

KM_A 發表於 19-11-17 16:51
無拗呀我咪就話全部都要查囉,依家係堅持5大訴求嘅人唔肯呀嘛,佢哋唔肯停止暴力喎
林鄭係爭唔落咩都拖一 ...

你有鬼講過,睇番你之前講乜先。
你又知成立獨立調查會就無人停,我相信大部分和理非會叫停喎,但係政府有無做吖。
如果你都認同,一齊宣傳下成立獨立調查委員會吖,多謝

複式洋房

T610 發表於 19-11-17 17:11
我都好想問下,暴徒知唔知九龍塘好多幼稚園,仲有中小學和醫院,點解要去攪九龍塘?點解要去破壞九龍塘區? ...

難道你認為政府同警察係呢個局面一點責任都無,咁理直氣壯?

男爵府

KM_A 發表於 19-11-17 10:27
獨立調查你定班議員呀?點解只查警察?咁多議員教師校長社工律師記者有問題都唔查?你睇新聞都用下個腦睇 ...

講得岩! 獨立調查d 大學,學生,議員,教會!

洋房

bloodsucker 發表於 19-11-17 17:32
你有鬼講過,睇番你之前講乜先。
你又知成立獨立調查會就無人停,我相信大部分和理非會叫停喎,但係政府有 ...

咩呀你話我拗ah ma.. 你up乜呀-.-
因為佢哋成日叫5大訴求決一不可?如果”答應”左呢個獨立調查既訴求就大部分和理非叫停,咁係咪其他訴求就唔洗啦?
咁講你贊成唔好赦免啲暴徒喎,唔要雙普選呀?多謝你先啦 ;)

洋房

Haylie_w 發表於 19-11-17 17:05
唔夠你做判官咁叻囉
判左條氣又唔順
登7警要坐咁耐真係慘,其他警竟然咩事都無

判咗就要順咁點解有人燒法院嘅?係咪佢哋都唔順呀?圍法官係邊個黎架?又係警察扮呀?
咁夠你叻啦,問你係咪殺人放火燒鋪打人圍毆起底叫良好道德都唔答淨係得把口,咁有良心咁你依家唔去理大幫拖?

複式洋房

KM_A 發表於 19-11-17 18:56
咩呀你話我拗ah ma.. 你up乜呀-.-
因為佢哋成日叫5大訴求決一不可?如果”答應”左呢個獨立調查既訴求就大 ...

政治係妥協,不嬲嗌高低收㗎啦,negotiation來。你要處理局面係咁㗎啦
我其實不嬲唔信中共比香港人普選嘅,郁到佢利益吖嘛,咁總有人喜歡專政獨裁世界

複式洋房

KM_A 發表於 19-11-17 18:59
判咗就要順咁點解有人燒法院嘅?係咪佢哋都唔順呀?圍法官係邊個黎架?又係警察扮呀?
咁夠你叻啦,問你係 ...

嘩,藍c叫人去衝擊阿!我係咪要驚?
你唔夠人講條氣又唔順就咪發癲啦!
二千幾宗屍體發現又無可疑
阿伯自己去掉磚挑釁被自己友掉中又話殺人
呢啲冷血既人同阿叻一樣繼續選擇性失明
就岩啦!反正你自己話政府唔岩但原來又無問題架喎,真係龍門任你擺。
裝睡既人永遠都叫唔醒,你繼續詐訓啦

首頁

尾頁

跳至