時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

我唔明白黃人又話支持學生,個中大女生喊哂叫你地罷工,你地又唔罷死都要返工,Lunch time就係畢打街狂叫,之後又死死地四散番上樓返工!講到尾咪又係飯碗最緊要,真係好嘔!

珍珠宮

kytam 發表於 19-11-14 14:14
我唔明白黃人又話支持學生,個中大女生喊哂叫你地罷工,你地又唔罷死都要返工,Lunch time就係畢打街狂叫, ...

呢啲咪叫又要威又要帶頭盔

so cheap! 睇唔起佢地!

水晶宮

回覆樓主:

吓,不嬲都係咁,飯碗緊要呀!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

黃人唔罷工真係正X弟。

大宅

yuyueng 發表於 19-11-14 14:23
黃人唔罷工真係正X弟。

佢地自己唔罷工就阻人返工,不知所謂!

男爵府

回覆樓主:

呢D咪叫無恥囉
不過佢地連人性都無,無恥不算什麼

大宅

2021可愛聖誕B勳章

我唔明白黃人又話支持學生,個中大女生喊哂叫你地罷工,你地又唔罷死都要返工,Lunch time就係畢打街狂叫, ...

唔止中環,乜香港有人罷工咩?我淨係見到SL,搵交通做藉口唔返工,未見過聽過有人真正罷工

男爵府

佢地d邏輯,我地正常人係吾會明白

子爵府

回覆樓主:

因為錢都好重要

伯爵府

日日lunch開始叫春,又要驚人認得,又要戴口罩,都唔知番乜工。

有吉士就全職留守中環,番工做乜呀?民主緊要過食飯

大宅

回覆樓主:

因為很多都係非常年輕的中環人……

今日身份就就係中環人……
聽日可能係將軍澳街坊……
後日係屯門街坊……
大後日大埔街坊……

如果真係大多數,就無需要扮啦,一呼百應,自動罷工。

宜家只係不斷在製造輿論,做戲。
其實因為輿論壓力而支持的,係真心支持嗎?

班人唔明白?其實唔係唔明白,而係因為一切都定義為策略。
為了達到目的,其他已經無所謂了。

沒有底線的時候,已經無所謂無不無恥了。

anyway,文明社會,我恥與他們為伍。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2024年龍年勳章

Think_Thank 發表於 19-11-14 14:45
因為很多都係非常年輕的中環人……

今日身份就就係中環人……

well said

公爵府

回覆樓主:

識果堆歪理“黃“,呢幾日都有返工啦,罷工?

侯爵府

係,頭先又係度發顛, 成條街都係呢D人

男爵府

回覆樓主:

首先,叫班暴徒罷工先,班暴徒自己都唔肯罷工,又㸃感動到市民去罷工呢?

男爵府

Theresa226 發表於 19-11-14 14:40
唔止中環,乜香港有人罷工咩?我淨係見到SL,搵交通做藉口唔返工,未見過聽過有人真正罷工
...

唔返工邊有錢旅行、食好嘢打咭?
仲要中環工作,名牌手袋/衣物全部都係錢、錢、錢!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

黃人話各有各做,我夠唔明佢地唔食美心但又要坐地鐵喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

曱甴真係要睇吓,班中環人幾支持你哋,個多小時lunch時間都出來nine 叫幾聲交吓貨,不過你哋要求嘅罷工sorry佢哋做唔到囉,因為佢哋采你地都 on nine

侯爵府

口頭支持,但身體卻很誠實,成年人當然飯碗要緊

珍珠宮

kytam 發表於 19-11-14 14:31
佢地自己唔罷工就阻人返工,不知所謂!

唔死都無用

首頁

尾頁

跳至