跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本身讀緊青彼PM N班,今日收到易桂芳k1 AM offer
青彼如無意外都可以k1果陣轉番上AM,

我自己就覺得讀緊青彼好地地,小朋友又讀得開心,唔想佢轉校
番左兩三個月學都覺得小朋友識野多左,講野又叻左,
無啦啦會識circle 同rectangle

C6就一直心儀保良局幼稚園,想佢入保小之後入埋保中= =....
貪易桂芳係保良局辦學團體,同埋想佢第時放左學可以參加學校D興趣班
加上課程(好似)深D, 升上小學易適應D

其實K1仲揀埋田家炳同蔡冠深兩間,不過咁多間保良局最心儀其實都係易桂芳

其實最主要係想考慮埋駁乜野小學, 不過我地只有15分,睇彩數only
(c6成日認為保幼好易上保小,係咪真)
有無媽媽可以分享下心得

水晶宮

畀面勳章

luvadobe 發表於 19-12-2 21:34
本身讀緊青彼PM N班,今日收到易桂芳k1 AM offer

如果要叩門,屬校機會大d
另外保幼課程為保小鋪路,易啲適應

不過以前青彼真係唔太多學生揀保小。近一兩年就唔知

別墅

>>>c6成日認為保幼好易上保小,係咪真
唔叫佢直接問下幾間保幼學校?好過認為/估/聽講etc。

複式洋房

回覆樓主:

我都想知
保幼升上保小機會有幾大?

水晶宮

畀面勳章

xovincyxo 發表於 19-12-3 16:14
我都想知
保幼升上保小機會有幾大?

其實所有學生抽奬機會均等

只是保幼非常多人揀保小。多人揀自然比較多人入保小

另外就是叩門,保幼比較容易叩返入保小,因為屬校關係。如果你有去保小聽講座,校長可能會主動講呢點

別墅

畀面勳章

保幼考保少其實冇關係,只不過到叩門嘅時候會有多封推薦信之外,但其實機會係同等的。 我仔剛剛上年k3畢,坦白說老師真的好好, 你老公分析得正確, 但 易桂芳相比兩間保良局編淺的 ,功課都少啲

別墅

Blui314 發表於 19-12-9 22:35
保幼考保少其實冇關係,只不過到叩門嘅時候會有多封推薦信之外,但其實機會係同等的。 我仔剛剛上年k3畢, ...

我聽D用家話反而最淺係保蔡喔,之後先保易,保田

首頁

尾頁

跳至