想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

約左1月1號上去初診,如果大家有興趣可以開個group互相照應,始終都係要過關返深圳,我相信c6都唔可以次次都一齊去。
初診掛號照卵巢卵泡只需250RMB
仲約埋俾c6驗下佢啲軍隊。
用佢wechat掛號好方便,仲唔洗點等。
如果再有消息會update

複式洋房

tswmomo 發表於 19-12-27 23:12
約左1月1號上去初診,如果大家有興趣可以開個group互相照應,始終都係要過關返深圳,我相信c6都唔可以次次 ...

我都想去深圳中山做

複式洋房

analex 發表於 19-12-27 23:42
我都想去深圳中山做

如果唔係要做PGS,中山係好選擇,平好多,又唔洗過夜

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

約左1月1號上去初診,如果大家有興趣可以開個group互相照應,始終都係要過關返深圳,我相信c6都唔可以次次 ...

唔知醫院有冇提供淨係照卵泡既服務呢?

複式洋房

siu花花 發表於 19-12-28 01:00

可以去佢官方wechat度問佢

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

tswmomo 發表於 19-12-28 01:04
可以去佢官方wechat度問佢

請問中山係咪屬於私家醫院

複式洋房

siu花花 發表於 19-12-28 01:07
請問中山係咪屬於私家醫院?

大陸應該無分公定私,理論上全部都係公立,私家收費,講明歡迎港澳人士

大宅

siu花花 發表於 19-12-28 01:07
請問中山係咪屬於私家醫院?

中山泌尿係私營醫院,服務會好過公辦醫療,私營以營利為目的,用成功率吸引更多人,但係今年有d項目收費平咗。聽講中山有意在香港上市

大宅

我係sz中山睇過一次生育科,因堅持要我切畸胎瘤(1.x cm) 我抽血驗荷爾蒙及香港搵做手術的婦科醫生睇過,話可以觀察半年,不影響自然懷孕。下一個月我就自然中左,台灣驗到有免疫血栓問題,我都係4wk 開始係sz 中山醫治,覺得用藥比台灣進取,但唔係話你要求就一定俾,雖然8wk 證實胎停,但我都打算下次繼續係sz 中山醫治,始於有左後想密密跟進,(當時每星期一次拎藥) sz 算近。

大宅

另外講下佢地嘅化驗係好快,驗尿常規半個鐘有報告,抽血普通嘅都1,2個鐘有報告。通常我一早去抽血,附近食野等報告(wechat 可睇報告出未), 有報告就排睇醫生,通常一個上午就拎埋藥走得(我醫免疫血栓非ivf)

大宅

siu花花 發表於 19-12-28 01:00

中山有照卵泡服務架

大宅

深圳中山有個香港群組,有需要可以add你入去!

複式洋房

kk1030 發表於 19-12-28 12:07

好呀,add我丫

複式洋房

其實我原本諗住去台灣,不過爬文之後覺得咁樣來回台灣實在太辛苦同埋份工唔可以咁做。
睇左咁多都知道有返咁上下年紀預左唔會一次成功,所以都唔考慮香港做,財力上負擔唔起。
都幾絕望,睇睇下中山啲口碑都唔錯,決定試下

大宅

我都想去中山泌尿睇下。之前係台灣驗到有免疫問題,可惜香港醫生唔信台灣果套,而自己又冇可能不斷飛台灣,所以想去試下。

複式洋房

kk1030 發表於 19-12-28 12:07

Jm可以add我入去嗎?我依家想搵人捐卵生。醫生話我amh 好低成功率好低

複式洋房

回覆 tswmomo 的帖子

我都約左1月12日上去初診,好驚但希望得

複式洋房

回覆 kk1030 的帖子

可唔可以加埋我入去,完全無相關資料

複式洋房

當日一早就出發,我住大西北,搭的士去落馬洲口岸100蚊左右,過關順利。去到福田口岸又搭的士,不過我建議大家搭滴滴,因為個的士司機聽明,車左我地去另一間叫中山大學第八醫院。激死,唯有再搭的士,講明聯合廣場對面的中山泌尿外科醫院。
去到掛號處俾錢,基本上一定要用wechat, 可以直接俾錢又可以睇報告。
但係得c6有大陸戶口,我下次都要整返個。
見第一個醫生係問病歷,都問得幾詳細。
之後又去排隊照超聲波,250蚊咋,OMG! 仲要好清楚,照到每邊有5粒卵泡,有輕微子宮內膜移位,有一個細子宮肌瘤。其他正常,子宮內平滑,型狀同size都正常。

nss711    發表於 20-1-3 18:50

複式洋房

tswmomo 發表於 20-1-3 14:46
當日一早就出發,我住大西北,搭的士去落馬洲口岸100蚊左右,過關順利。去到福田口岸又搭的士,不過我建議 ...

C6都出左單驗丁同驗血,驗詳細版要3000+,簡易版就300+,如果要做ivf就要驗詳細版。
之後又排隊去見主任醫生,佢解釋左做ivf既流程,基本上可以跳曬大部份檢查,直接開針做,係第一代ivf, 最快40-50日就可以驗孕。其實都好吸引,不過我地商量過,既然檢查正常想自己試多幾個月先開始。
祝大家好孕!

首頁

尾頁

跳至