時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔該係香港獻醜都算,唔好累到人地啲消防人員累人累物,人地已經山火燒成咁仲要抽水,你去救火憑咩不自量力,叫啲曱甴唔好再掟汽油彈當幫忙

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

2024年龍年勳章

嚴重精神分裂
喺香港掉汽油彈,而家話去外國救火?!
真係癲㗎唔係扮

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

商場熄冷氣已經頂唔順要散水,仲話救火?笑話來的嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

佢識救火?山林大火,幾百度熱,就算佢穿左保護衣,冇受過長期訓練,可能要真消防員去救佢,越帮越忙...

珍珠宮

畀面勳章

冇受過專業訓練, 冇體能, 唔熟地形, 更大有可能連英文都唔識, 講笑咩?! 做敢死隊都未夠資格!

呢班人食左藥未?

男爵府

澳洲最歧視黃種人,一定唔比入境!

子爵府

loveclementine 發表於 20-1-6 13:21
嚴重精神分裂
喺香港掉汽油彈,而家話去外國救火?!
真係癲㗎唔係扮

不如組團去伊朗協助尾軍,破壞佢地叻啲

伯爵府

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

stellababe 發表於 20-1-6 12:49
唔該係香港獻醜都算,唔好累到人地啲消防人員累人累物,人地已經山火燒成咁仲要抽水,你去救火憑咩不自量力 ...

笑死無命賠

別墅

低智人成日諗埋縮數, 咁都可以利用人地天災去幻想達到自己目的. 有本事就自己投資移民.

我以前住悉尼近郊. 已不近山. 但年年夏天, 差不多12月都會有山火. 雖然無今次咁嚴重, 但係都好勁, 同樣可以燒到個白天變為紅色. 即使遠離山火, 到處都係燒木的聲, 同味. 同埋超級熱.

去幫手救火還是加重人負擔,

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

嗰位人兄居然夠膽提出呢個IDEA,已證明他是一個零智商的垃圾

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

stellababe 發表於 20-1-6 12:49
唔該係香港獻醜都算,唔好累到人地啲消防人員累人累物,人地已經山火燒成咁仲要抽水,你去救火憑咩不自量力 ...

唔好潑佢哋冷水,鼓勵佢哋去啦,有幾多人想去就去啦,去咗唔好返來

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

証明黃屍無腦兼易呃, 等睇有幾多人和應

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

又喺度FF,真係儍,唔係扮

別墅

真係嚴重智障!
呢塲係災難,死傷慘重,百萬計動物被活生生燒死,睇到畫面非常揪心!澳洲及各國已經出動軍隊救援,呢個時候講出呢d抽水説話,簡直唔係人!

禁止訪問

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

腦殘的!以為救山火好易?分分鐘變火曱甴

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

快d去,焰燒曱甴

男爵府

環保接龍勳章

去啦去啦,快啲去,記得搵啲消防員見唔到嘅位置喎,然後入火場救返幾十隻樹熊,拍多啲片同埋影相,跟住要即時share埋喎,肯定做英雄呀。

首頁

尾頁

跳至