自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

我都係1月27日訂,今日終於收到,等到頸都長另外外仲有張單1月25日而家仲係停留係物流中心已收貨度(emoji)‍♀️(emoji)‍♀️

伯爵府

回覆樓主:

我1月28号買兩單口罩,夾一單布袋,兩單口罩同我取消左,而家得單布袋都show第5步開始配送好耐,仲有一早叫我kick入 確認收貨,但仲冇收到

大宅

belle2004 發表於 20-2-14 23:57
我1月28号買兩單口罩,夾一單布袋,兩單口罩同我取消左,而家得單布袋都show第5步開始配送好耐,仲有一早叫 ...

即係話貨品已經離開倉庫,上咗飛機或者上咗船,有tracking no.應該可以追蹤到

伯爵府

Luffy007 發表於 20-2-15 00:02
即係話貨品已經離開倉庫,上咗飛機或者上咗船,有tracking no.應該可以追蹤到
...

剛check到2月4日仁川出貨,我諗都係 船運

大宅

belle2004 發表於 20-2-15 01:33
剛check到2月4日仁川出貨,我諗都係 船運

唔一定架,我有張單都係4/2出貨,是用EMS(EG字頭),7/2空運到達香港,擺到13/2香港EMS至開始處理,一直香港那邊EMS都check唔到,今天14/2終於有更新資料,不過仍未收到,一樣係超慢,船運都係下星期到,唔慢得幾多
但係SF轉EMS和SF轉Rincos船運退款就差不多

圖1 :韓國那邊的EMS
圖2 :香港那邊EMS

複式洋房

我第一次用gmarket, 1月30號已經係呢個狀態,一直未郁過,我揀順豐,去到呢個位其實我洗唔洗再做d咩?因為我見到有個位係集運,但撳咗入去冇件俾我集運

大宅

Jujus 發表於 20-2-15 11:02
我第一次用gmarket, 1月30號已經係呢個狀態,一直未郁過,我揀順豐,去到呢個位其實我洗唔洗再做d咩?因為我 ...

我之前同一訂單在兩間商店訂咗兩件貨,用SF,收到貨時是裝埋同一個箱,即係自動集運咗。

現時,好多人都係塞在warehouse和shipping soon,基本上無嘢好做

大宅

我第一次用gmarket, 1月30號已經係呢個狀態,一直未郁過,我揀順豐,去到呢個位其實我洗唔洗再做d咩?因為我 ...

我之前同一訂單在兩間商店訂咗兩件貨,用SF,收到貨時是裝埋同一個箱,即係自動集運咗。

現時,好多人都係塞在warehouse和shipping soon,基本上無嘢好做

伯爵府

Luffy007 發表於 20-2-15 02:21
唔一定架,我有張單都係4/2出貨,是用EMS(EG字頭),7/2空運到達香港,擺到13/2香港EMS至開始處理,一直香 ...

我用順豐

侯爵府

katrina11 發表於 20-2-14 23:37
我都係1月27日訂,今日終於收到,等到頸都長另外外仲有張單1月25日而家仲係停留係物流中心已收貨度(emoji) ...

你就好喇,我都係1月27order,但直到今日都仲喺在第一格準備發送,得cj korea express 個No.咋

大宅

belle2004 發表於 20-2-15 12:40
我用順豐

順豐近日就算接咗單,都俾曬其他公司送,你睇番個tracking no.是什麼字頭,如果在8樓個回覆去搵,就會找到,我都係用順豐,D單都俾佢轉咗去EMS或Rincos

伯爵府

Luffy007 發表於 20-2-15 13:39
順豐近日就算接咗單,都俾曬其他公司送,你睇番個tracking no.是什麼字頭,如果在8樓個回覆去搵,就會找到 ...

得就係948字頭

洋房

Luffy007 發表於 20-2-13 03:39

近日可能順豐接了太多單,一些貨品轉了其他公司

太好了,我也嘗試search呢間船運公司電話,但都找不到。感激不盡你的分享。

洋房

Luffy007 發表於 20-2-13 03:39

近日可能順豐接了太多單,一些貨品轉了其他公司

請問點解Rincos 個電話會係香港郵政既?Thanks

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我既訂單一星期後被取消了

大宅

veronicalee0214 發表於 20-2-16 07:46
請問點解Rincos 個電話會係香港郵政既?Thanks

不是,已更正

EMS : 27233454
Rincos : 36112554

大宅

無知一問,gmarket買咩架?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 Kokomanman 的帖子

乜野都有得賣,你有時間可以上去睇下

大宅

Kokomanman 發表於 20-2-17 10:07
無知一問,gmarket買咩架?

似淘寶,主要賣韓國嘢

大宅

我同你一樣,我1月28號訂左同一間店淺紫白色果款,呢十幾日來仍然顯示包裝中。。。email左去店舖同gmarket都毫無回應。。

首頁

尾頁

跳至