婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仲以為生完個仔之後大家嘅關係可以有所改變,點知係我諗多左,如果唔係為左對仔女我一定頭也不回嘅走,但係心知我對仔女係更嘅家庭成長都係好辛苦,就係因為99果把口啊女而家成日都好唔開心,發脾氣,睇到我好心痛但又無能為力(emoji)(emoji)(emoji)真係好想帶住對仔女走,但又某經濟能力可以點?

複式洋房

jessiecachan 發表於 20-2-15 05:00
仲以為生完個仔之後大家嘅關係可以有所改變,點知係我諗多左,如果唔係為左對仔女我一定頭也不回嘅走,但 ...

1:鬧我個女撲街,畜生,生舊叉燒都好過生你,話佢第時都係做八婆,總之好難聽啦(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

jessiecachan 發表於 20-2-15 05:00
仲以為生完個仔之後大家嘅關係可以有所改變,點知係我諗多左,如果唔係為左對仔女我一定頭也不回嘅走,但 ...

2:當我屋企人唔係人,每次我屋企人黎探我黑口黑面同比難聽說話我屋企人聽,話我屋企人係垃圾

3:我陀第二胎嘅時候半夜係屋企作小產話係女就唔洗保,由得佢流叫我醫院都唔洗去,我自己半夜帶住個女入院

複式洋房

咁你老公咩反應呀?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

老公有無幫口話佢?知唔知佢鬧你哋?如果佢一直都係咁,你又要生兩個,自己都有責任。
等疫情好返之後,你出嚟做野搵啲錢先講再搬走
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

岩開始幾年老公都有幫口話佢,為此佢兩個都吵左好多次,但而家99好衰有時特登等我老公不在場先鬧,呢幾年老公就唔多出聲啦,因為佢話已經覺得好攰,叫佢搬出去住又唔肯離婚又唔肯,就更樣拖住

複式洋房

crystal媽咪 發表於 20-2-15 07:37
老公有無幫口話佢?知唔知佢鬧你哋?如果佢一直都係咁,你又要生兩個,自己都有責任。
等疫情好返之後,你 ...

我知道99係更嘅人一直都堅持係話只生一個就夠,第二胎係意外有左,又唔忍心殺死一個小生命,所以啊女同啊仔相差9年幾(emoji)(emoji)‍♀️

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

jessiecachan 發表於 20-2-15 13:12
我知道99係更嘅人一直都堅持係話只生一個就夠,第二胎係意外有左,又唔忍心殺死一個小生命,所以啊女同啊 ...

意外嘅無得講
做兼職/網上賣下啲物品,儲多個錢先再作打算
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

既然係咁, 99再嘈就唔洗同佢客氣,
娘家可以返嗎? 商量下睇下有冇方法,
你老公都係冇咩用, 加油,
當你幻想到有人對自己仔女家人不善,
你說咩野困難都要頂同克服!

複式洋房

娘家返唔到啦,好多嘢我都唔夠膽話比屋企人知,幫唔到之餘反而仲要佢地擔心我,想離婚又完全某退路(emoji)

公爵府

你咁樣鬧我個囡,老公有咁廢,我一定走,就算同個女訓街我都會走

複式洋房

但真係身無分文果隻,都怪自己蠢,當初唔識儲D私己錢,一味淨係諗住做到最好99就會改觀,我發夢都估唔到佢而家連我個女都鬧到一文不值(emoji)

伯爵府

回覆樓主:

你啲仔女好慘, 不過我好多年都冇見嗰個八婆奶奶同你嗰個差唔多,聽講同個孫打交㖭, 冇錢一屋人住埋一齊就多問題

大宅

你係唔係新移民所以99咁睇你唔起?又可以隨時返外家?

複式洋房

Pianocake 發表於 20-2-15 19:28
你係唔係新移民所以99咁睇你唔起?又可以隨時返外家?

我知道呢度好多人都唔中意新移民,但我唔怕講我確實係內地嫁落來,以前D人成日都話內地人嫁落來係為左張身份證,一拎到就離婚,所以我好努力去做好自己去改變99嘅偏見,經過多年努力都係白費

子爵府

jessiecachan 發表於 20-2-15 19:39
我知道呢度好多人都唔中意新移民,但我唔怕講我確實係內地嫁落來,以前D人成日都話內地人嫁落來係為左張身 ...

有冇輪公屋?

複式洋房

sinohk33 發表於 20-2-15 19:49
有冇輪公屋?

某申請公屋亦都某申請綜援

禁止訪問

子爵府

jessiecachan 發表於 20-2-15 21:06
某申請公屋亦都某申請綜援

點解唔申請呢?係無資格並收入超過?

複式洋房

我地一向都無諗過要申請公屋,因為我地而家住呢度係老爺30幾年前買落嘅牌照屋,雖然係村亦都好殘舊但都算叫做有地方住,我老公亦都話唔會丟底佢啊媽自己一個人係度,所以未忍足更多年咯,但係佢而家搞到我D仔女我就忍無可忍啦

首頁

尾頁

跳至