自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我一家人住在深圳,就算到今時今日深圳多日新增0(最近共多了6單,全部都是從深圳灣口岸入境的境外輸入),沒乜特別事都唔會出小區,就算出都係去附近行兩行就返屋企。反觀香港,新增個案比深圳更嚴重,但係可愛的港人還到處遊山玩水,行山唔帶口罩。最可笑的是到現在還以為中國內地來的人是高危人群,其他外國返來的唔當一回事。
有趣,真有趣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ginevra 發表於 20-3-16 13:12
不僅來港醫病,還有外國人(不是中國裔,就是純外國人)專門飛香港然後從深圳灣過關去深圳醫的,因為即使 ...

外國人要簽証先入到內地喎!我擔心香港多d
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

leungszeon 發表於 20-3-16 13:42
我一家人住在深圳,就算到今時今日深圳多日新增0(最近共多了6單,全部都是從深圳灣口岸入境的境外輸入),沒 ...

咪就係!我地家長谷當日就係有人話點返學, 武漢港人又返黎點點! 今時今日真係想串返佢!返唔到學都係因為仲有成班死都要外遊既港人!
放下自在

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Lotharingien 發表於 20-3-16 11:48
好多收成期廢老同有錢人仲周圍飛

35歲同26歲都叫廢老

大宅

cattz288 發表於 20-3-16 13:43
外國人要簽証先入到內地喎!我擔心香港多d

還有邊境告急,廣西雲南那些國境線長的地方都快瘋了,開始懸賞舉報非法入境人士

水晶宮

雪影 發表於 20-3-16 13:40
廢老?無呢班廢老又何來有你呢班廢柴?人必自侮而被人侮之

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

有D人好鐘意晒命話去咗外地旅遊, 享受MASK FREE感覺~

子爵府

cattz288 發表於 20-3-16 13:46
咪就係!我地家長谷當日就係有人話點返學, 武漢港人又返黎點點! 今時今日真係想串返佢!返唔到學都係因為仲 ...

所以串D講句,現在有好多港人個腦真係生係屎忽度,正如D人話歐盟一樣:"腦死亡"!

坦白講,現在中國比所有國家地方都安全,就算萬一不幸奶嘢,中國已經有晒經驗,有晒相關設備,真係唔見得其他國家地方會好得過中國

子爵府

真係擔心宜家香港先開始步向高峰期.

侯爵府

LongTimeAgo 發表於 20-3-16 11:36
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200316/bkn-20200316093542983-0316_00822_001.html

各位帶返口罩, ...

累街坊,正XX!

男爵府

唔為香港市民, 為咗自己屋企人!

唔該買咗機票回流嘅人士有啲公德心,自我隔離!

唔該去高危區外遊回港嘅人士有啲公德心,自我隔離!

病毒唔識分國界, 唔識分貧富, 唔識分男女, 唔識分老幼, 唔識分強弱;
(附張硬核宣傳)

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

去完旅行, 總之外地入境香港都唔該自我隔離14天,唔好惹開晒

伯爵府

回覆樓主:

去玩班自私精,咁鍾意旅行,中肺炎扺死,就留系異地,
吾好番來累街坊,

伯爵府

究竟我是誰 發表於 20-3-16 13:49

35歲同26歲都叫廢老

大學生都重係bb小朋友 點計26歲同35歲都唔會係老囉
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

象牙宮

ginevra 發表於 20-3-16 13:50
還有邊境告急,廣西雲南那些國境線長的地方都快瘋了,開始懸賞舉報非法入境人士
...

唔係嘛!偷渡?!
放下自在

象牙宮

leungszeon 發表於 20-3-16 13:54
所以串D講句,現在有好多港人個腦真係生係屎忽度,正如D人話歐盟一樣:"腦死亡"!

坦白講,現在中國比所有 ...

是非不分既家長會教到點既仔女呢?!
放下自在

子爵府

日日都有呢D去外遊回來確診,大佬呀你去玩,要全港人陪你冒險,有咩咁好玩呀pk,真係好Q嬲

水晶宮

願望石 發表於 20-3-16 14:19
大學生都重係bb小朋友 點計26歲同35歲都唔會係老囉

要問問話人廢老嗰位會員

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

MKma 發表於 20-3-16 12:01
好自私,玩少次會死嘅咩!正一累街坊!

其實我係好唔明,點解咁嘅情況環境仲要去??我身邊識嘅人全部取消外遊,有人蝕幾千,有人蝕幾萬…………幾咁牙痛、肉痛,佢哋都明白,條命最重要!

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

leungszeon 發表於 20-3-16 13:54

坦白講,現在中國比所有 ...

非常認同! 講得好!

首頁

尾頁

跳至