自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

黑白豬 發表於 20-3-24 10:57
我明你,我自已本身o係學校做(要收學費),d家長又係唔肯交學費,不停嘈,嘈到上EDB,好過份,但我做果間學 ...

係呀,家長堅持唔肯比錢⋯我地其實係等緊失業⋯

男爵府

明白業界難捱,家長亦都首當其衝,公一份婆一份,其中一個2月下旬開始即告停薪,得返一人搵食,車公司要供車,我地一樣都要供樓管理費4大嘅飲茶錢,校車公司立場當然話想家長交錢養住校車公司,幼稚園學費當然要照交,否則業界話好難維持,但家長都好吃力,一早已被停薪,又搵邊個可憐喎,真係家家有本難念的經,各有難處。

男爵府

小蘋果2號 發表於 20-3-24 12:22
言下之意,你睇哂咁多學校嘅財務報表,所以得出人工佔八成呢個結論?咁校車公司又點運作?講多啲唻聽丫
...

幼稚園方面我見edb website 有得睇

男爵府

MommyPanel勳章

回覆 kw_kung 的帖子

我都係,我小朋友低年班,6月15先開課,重要不足一個月要繳交一個月,搵校巴負責人,遲遲都唔肯同我地交涉,根本就貪得無厭

Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

男爵府

MommyPanel勳章

happymap2013 發表於 20-7-25 17:18
回覆 kw_kung 的帖子

我都係,我小朋友低年班,6月15先開課,重要不足一個月要繳交一個月,搵校巴負責人, ...

係要交足6,7月,其他行家校巴,6月都只收半個月
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

首頁

尾頁

跳至