自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

新冠肺炎│RedMR爆感染群組 Neway人流不絕 客:唔會戴住口罩唱

https://www.hk01.com/article/455218

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

tester5 發表於 20-4-1 07:15
新冠肺炎│RedMR爆感染群組 Neway人流不絕 客:唔會戴住口罩唱

https://www.hk01.com/article/455218

其實卡拉ok比食肆 傳染性機會更高、真係超級奇怪、 政府唔封卡拉ok~

hungng    發表於 20-4-1 12:17
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

大力大力 發表於 20-4-1 07:18
其實卡拉ok比食肆 傳染性機會更高、真係超級奇怪、 政府唔封卡拉ok~
...

大陸一早封娛樂場所,政府太軟弱,。香港班老細郁d又嘈,其實有人係佢地個場中左咪更加影響生意。

大宅

伯爵府

香港政府可以企硬嗎?

大宅

唔見棺材唔流眼淚, 唔死人係唔會做嘢

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望政府強硬一點

禁止發言

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

政府唔封係奇怪
但啲人自己唔衡量下乜係高風險乜係低風險架咩

hungng    發表於 20-4-1 12:17

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

噴口水

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

當然唔封有問題... 但香港人應自律啦...

珍珠宮

卡拉ok, 麻雀館, 酒吧 都是高危

男爵府

sasa0208 發表於 20-4-1 12:04
政府唔封係奇怪
但啲人自己唔衡量下乜係高風險乜係低風險架咩 ...

係喎。。吾封吾代表去卡拉OK係安全。。每個人都應該自己衡量,大人大姐識得乜嘢叫做自律

珍珠宮

好媽媽勳章

政府應該一早,但唔封d人都仲去唱K係自己羅來,根本唱K是高崖d客自己都講左重點啦,帶著口罩點唱K,但自己又要去唱喔,出左事又瀨政府

翡翠宮

牛年勳章

應該強硬啲

翡翠宮

牛年勳章

唔自律既人出事當然係自己攞黎衰,最慘係被佢哋傳染既家人/朋友/同事/路人,無辜既人幾自律都無用

大宅

.

伯爵府

sasa0208 發表於 20-4-1 12:04
政府唔封係奇怪
但啲人自己唔衡量下乜係高風險乜係低風險架咩 ...
咪係囉,今時今日唱k 唔戴口罩,想死易d

子爵府

ljhy10 發表於 20-4-1 13:07
其實點解卡拉OK可以豁免? 就係因為持有食肆牌照? 真心唔明.............. ...

酒吧都可以禁酒,K場禁咪囉……

首頁

尾頁

跳至