時政擂台

跳至

首頁
23456...14

尾頁

大宅

sharonchung 發表於 20-4-11 01:52
聽講李生係得唔到阿爺歡心,喺內地無得發圍,因此懷恨在心先支持暴徒搞香港,佢啲產業轉曬去歐美市埸就知 ...

珍珠宮

回覆樓主:

我自己覺得唯一救到香港嘅係中央接手,徹底剷除政棍漢奸毒媒...接管返香港一國一制,建立返一個強勢政府,香港先可以過返平靜嘅日子,唔好再糾纏政治中

珍珠宮

sharonchung 發表於 20-4-11 02:08
搞顏色革面就一定有黑手幕後操縱,只不過佢哋部署咗廿幾年,一份毒果已經令呢兩代人中曬毒,只係我哋舊一代 ...

我曾幾何時都好buy毒果,唔知點解我慢慢會發現越來越唔對路,班友所煽動,越來越不符合香港現實利益,大約喺雙非最盛嘅年代,YC上任前,我清醒咗

珍珠宮

redhot 發表於 20-4-11 02:21
我曾幾何時都好buy毒果,唔知點解我慢慢會發現越來越唔對路,班友所煽動,越來越不符合香港現實利益,大約 ...

恭喜你睇清左

大宅

青青河邊草 發表於 20-4-11 00:08
係就最好
睇見楊x橋黃x鋒呢啲所謂精英
真係得啖笑

其实香港仲有真香港人,又爱港爱国的精英,不过政府唔知及未用得到。你讲嗰兩件,是垃圾喎,最多一件是有大律师资格,大律师资格,香港大把,也不算什么特别精英,知不过佢吔経常見报

大宅

hellomiki 發表於 20-4-11 02:18
我自己覺得唯一救到香港嘅係中央接手,徹底剷除政棍漢奸毒媒...接管返香港一國一制,建立返一個強勢政府, ...

其实一国兩制是最利香港人,如果唔係,香港人还能憑什么高人工过大陸人咁多及咁自由,只要拉晒啲犯法人士及立23條便可,不要輕易就放棄一囯兩制

珍珠宮

travelman 發表於 20-4-11 02:23
其实香港仲有真香港人,又爱港爱国的精英,不过政府唔知及未用得到。你讲嗰兩件,是垃圾喎,最多一件是有 ...

香港當然有呢種人材,可惜不被重用,咁多個特首cy係最好,佢係有遠見嘅人,但越有能力者越被人打壓的! 林鄭咁無政治智慧,有無發覺林鄭無梁特首咁多人叫下台? 班政棍唔想有能者居之,唔係點繼續玩下去?

珍珠宮

travelman 發表於 20-4-11 02:27
其实一国兩制是最利香港人,如果唔係,香港人还能憑什么高人工过大陸人咁多及咁自由,只要拉晒啲犯法人士 ...

一國兩制本身係對香港本身好㗎! 但亦是問題所在囉!有心人玩法律去害港呀~

珍珠宮

travelman 發表於 20-4-11 02:27
其实一国兩制是最利香港人,如果唔係,香港人还能憑什么高人工过大陸人咁多及咁自由,只要拉晒啲犯法人士 ...

23條又好,逃犯條例又好,都好難成行,政府太弱了,而家香港連法治都失守左了變得更恐怖 將來會很多罪案, 還有多得一班黃官去縱容黃c犯法

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我只知道過去二十年我的生活同政治扯不上,生活日子如常, 只是小市民一名
唔明點解啲人成日政治迫害 極權 惡法

珍珠宮

apelok 發表於 20-4-11 02:38
我只知道過去二十年我的生活同政治扯不上,生活日子如常, 只是小市民一名
唔明點解啲人成日政治迫害 極 ...

因為有毒媒散毒, 潛移默化幫人洗腦 好多人鐘意睇毒果日報的
唔好睇少記者支筆

大宅

hellomiki 發表於 20-4-11 02:35

23條又好,逃犯條例又好,都好難成行,政府太弱了,而家 ...

咁你放心,我觉得23條立硬。應該在立法會換屆前就做到,其實立法會今屆夠票可以通過,下一屆就難講,所以一定會今屆做。如果立咗,班垃圾議員,原則上會選唔到或被DQ. 所以今屆建制,一定會立。

珍珠宮

travelman 發表於 20-4-11 02:42
咁你放心,我觉得23條立硬。應該在立法會換屆前就做到,其實立法會今屆夠票可以通過,下一屆就難講,所以 ...

今屆立到? 真是好難講,問左班暴徒未? 再拆多次立法會,林鄭夠薑咩?林鄭帶領下,只識龜縮 換屆後黃政棍橫行立23條更加難上加難!

伯爵府

sharonchung 發表於 20-4-11 01:52
聽講李生係得唔到阿爺歡心,喺內地無得發圍,因此懷恨在心先支持暴徒搞香港,佢啲產業轉曬去歐美市埸就知 ...

Agreed

伯爵府

hellomiki 發表於 20-4-11 02:35

23條又好,逃犯條例又好,都好難成行,政府太弱了,而家 ...

嗰班黃官賤到冇人有呀

珍珠宮

開心吸收勳章

hellomiki 發表於 20-4-11 02:13
啱! 唔好睇少傳媒支筆,比刀更狠! 毒果已播廿年毒,d人入晒腦!! 仇中仇上腦,簡直患上被逼害妄想症
...

毒果直情係反中基地,搞到港台二地烏煙瘴氣,謠言謊言鋪天蓋地,精心培訓咗一羣羣漢奸,賣國賊。簡直係妖孽!!

珍珠宮

InkCartridge 發表於 20-4-11 02:52
毒果直情係反中基地,搞到港台二地烏煙瘴氣,謠言謊言鋪天蓋地,精心培訓咗一羣羣漢奸,賣國賊。簡直係妖 ...

我好討厭毒果呢類洗腦式傳媒,培養出咁多黃c..又或者咁講,同類相吸,有d人本身思維係憎中國嘅,自然被呢類傳媒招攬成為一份子,另一類係單純型,睇得多信以為真,久而久之洗晒腦,好多宗教/ 傳銷等都是類似手法去達至自己目的

所以我教小朋友,諗嘢要從多角色思維去諗,唔好單一化,睇報紙唔好睇死一份,要睇多幾份去分析,因同一件事每份報紙講嘅都唔同,加插不同作者嘅觀點和角度不同睇法

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cherrry 發表於 20-4-10 23:48
相信大陸既發展一定好過香港

根本香港依家連澳門都不如。本來班人生於盛世,係要攪到自己生於亂世先安樂,依家比佢地攬炒成功喇,又鬧政府唔幫佢地,等佢地失業,之前罷工又罷得咁開心,佢地真係精神分裂。

大宅

hellomiki 發表於 20-4-11 02:18
我自己覺得唯一救到香港嘅係中央接手,徹底剷除政棍漢奸毒媒...接管返香港一國一制,建立返一個強勢政府, ...

子爵府

醒目開學勳章

Ssddff 發表於 20-4-10 23:50
一早已經係啦,紅色資本搶地盤趕港資,不然李+X做咩走?做咩會支持甲甴?
睇下中環投資銀行咩人多?
...

係大陸港資多數搵到盤滿缽滿 , 李十X 係大陸投資多不過係入股做幕後。而家留係香港港資多數收租過世不事生產。
曱甴係可悲一代, 睇吓最近幾多年青人跳樓自殺 , 打劫販毒。 好多畢業就失業。 成班洗壞腦變智殘。

首頁
23456...14

尾頁

跳至