自由講場

跳至

首頁
12345...59

尾頁

禁止訪問

子爵府

呢位daddy,唔駛咁negative,你有交稅有樓,既点都有受惠啦,依家只不過將部份錢分咗比D有需要人士啫....个問題係点样可以減少D資助被濫用,我爸爸住公屋,我咪又間接受惠囉

別墅

早呀

我老公都話辭職呀, 我地一家5口, 係唔係有萬5蚊囉呀

原帖由 KITKITDaddy 於 09-5-27 08:43 發表
我決定辭職, 跟手申請綜援, 唔使做又周不時有多一個月綜援金, 政府包仔女讀書, 包住屋, 包零星洗費, 包配眼鏡(我都想要副o者o者阿媽你眼鏡), 任何洗費, 實報實消!!

唔駛日日一早起身返工, 得閒去酒樓歎早茶, 上深 ...

伯爵府

嘩,晨早流流見到果托劈名,嚇到我即刻碌入黎,以為 daddy 俾人蝦

daddy 呢個畸形社會係咁架喇,我今朝諗過,自己都有少少受惠,起碼有 rates 同退稅,咪阿 Q 咁諗,或者人地真係有需要呢,唔係點會月入萬五都要帶兩個仔去偷模型呀 ....

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

綜援金, 政府包仔女讀書, 包住屋, 包零星洗費, 包配眼鏡,任何洗費, 實報實消!!

Good ,我都想

禁止訪問

男爵府

生多幾件先啦.......多勞多得!

禁止訪問

珍珠宮

唉~ 我都想呀!! 奈何我生唔出, 唔係生夠4件, 真係去攞綜援, 然後日日同老公去飲完茶再上深圳按摩, 然後隔個月又有錢去下旅行, 爽呀!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

原帖由 KITKITDaddy 於 09-5-27 09:03 發表

係唔係萬五嫌少呢, 不如建議政府加到五萬, 咁佢地就唔會偷模型啦!!

呵呵~ 加到5萬就真係全城攞綜援架啦~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

原帖由 KITKITDaddy 於 09-5-27 09:03 發表

係唔係萬五嫌少呢, 不如建議政府加到五萬, 咁佢地就唔會偷模型啦!!

daddy

可能為左呢位人兄,即刻出雙糧以解燃眉之急

禁止訪問

禁止訪問

別墅

嘩~~咪好過返工,. 真係要諗諗先得

原帖由 KITKITDaddy 於 09-5-27 09:00 發表

錯!! 係唔止15000 咁少!

15000 + 小朋友讀書 + bb奶粉 + 租金

伯爵府

原帖由 KITKITDaddy 於 09-5-27 09:08 發表

人地綜援家庭又無示威, 咁輕易就多一個月"薪金"! 班失業市民, 個個自食其力, 但政府乜野行動都無, 呢個政府係唔係想大家一齊申請綜援先!!

daddy

我身邊好多人一家幾口,日捱夜捱,家庭總收入都無萬五,咪又係咁捱,邊個俾援助 ?

男爵府

原帖由 KITKITDaddy 於 09-5-27 08:43 發表
我決定辭職, 跟手申請綜援, 唔使做又周不時有多一個月綜援金, 政府包仔女讀書, 包住屋, 包零星洗費, 包配眼鏡(我都想要副o者o者阿媽你眼鏡), 任何洗費, 實報實消!!

唔駛日日一早起身返工, 得閒去酒樓歎早茶, 上深 ...

Yes, govt is encouraging everyone to get 綜援, those people only sit and eat and sleep, use the money to travel, buy LV, earn more from stock....

禁止訪問

子爵府

妖, 正x街~~
退稅 -- 無我份, 我人工低, 每年差5多5使交稅咁滯, 咁退條毛比我咩....
免屋租 -- 又無我份, 我住爛Q居屋, 間屋5係我名, 又係無我份....
出双糧 -- 呢個可能有, 我今晚返屋企(舌累)下C6, 出多個月家用比我先.....

禁止訪問

伯爵府

原帖由 chinghomama 於 09-5-27 09:21 發表
妖, 正x街~~
退稅 -- 無我份, 我人工低, 每年差5多5使交稅咁滯, 咁退條毛比我咩....
免屋租 -- 又無我份, 我住爛Q居屋, 間屋5係我名, 又係無我份....
出双糧 -- 呢個可能有, 我今晚返屋企(舌累)下C6, 出多個月家用比 ...

大家姐

您都好呀,咁樣出雙糧

首頁
12345...59

尾頁

跳至