自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

近來因為停課要買了一部ipad等細路仔喺屋企除咗睇書同埋玩之外,有啲網上學習,冇咁悶

請問大家有冇好嘅youtube頻道介紹,例如講故事呀,知識分享呀之類

另外有啲乜嘢apps係大家覺得比較正面/有趣/有學習元素嘅呢?謝謝

子爵府

回覆樓主:

Up

子爵府

BK Milk勳章

黑色誘惑 發表於 20-4-19 16:34
近來因為停課要買了一部ipad等細路仔喺屋企除咗睇書同埋玩之外,有啲網上學習,冇咁悶

請問大家有冇好嘅yo ...

幾多歲?

伯爵府

DHA勳章

我都想知x2 (K2)

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

你去youtube 睇呢三條麥兜片, 是賽馬會抗疫基金撥款拍的, 三組內容都有介紹唔同的app, link, youtube 片適合小朋友的

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

呢四條片係講停課在家, 小朋友可以做甚麼, 我subscribe 咗介紹過的 youtube 片例如學英文, 做手工畫畫, 科學實驗, 砌模型飛機, 煮野食, 啲片都幾有趣的

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝分享呀

首頁

尾頁

跳至