論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個工人走精面 岩岩黎撞正新年 利是唔見咗3舊 懷疑佢偷我利是 佢話以為係空嘅掉咗 但點可能攞咗去我電腦台(監控死角位)又隔好耐先執出去掉 但監控又睇唔到

琴日先過試用期 今日放假問佢9點點解仲未翻 佢串我話係佢個假期唔通要佢好似坐監咁?佢反正5會係出面過夜就得了

搞到阿女等佢近12點先瞓得著 我索性鎖著門 結果11點3先翻來 佢又打我電話 但我較靜音冇聲就冇開門

香港啲法律成日只支持外傭 對僱主冇保障 佢地自己衰仲要我地賠錢貼埋佢走

真係5知應該點搞好 如何俾樣衰的工人走又5使賠錢?

複式洋房

amorthj 發表於 20-4-20 03:00
個工人走精面 岩岩黎撞正新年 利是唔見咗3舊 懷疑佢偷我利是 佢話以為係空嘅掉咗 但點可能攞咗去我電腦台( ...

之前係完約? 一黎就咁串

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

三隻手, 仲陳衰寸? 我會炒。

複式洋房

rainbowww 發表於 20-4-20 05:16
之前係完約? 一黎就咁串

係新 今朝俾佢翻左來 原來屋企發生左啲事 琴晚又5講 岩岩問又講咗 激死

複式洋房

lily-of-valley 發表於 20-4-20 08:41
三隻手, 仲陳衰寸? 我會炒。

衰 呢個原來因為佢屋企私事唔講 讓我小人以為佢5聽 三隻手都係我懷疑 唉.. 所以除此之外我對佢都幾滿意

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

amorthj 發表於 20-4-20 09:06
衰 呢個原來因為佢屋企私事唔講 讓我小人以為佢5聽 三隻手都係我懷疑 唉.. 所以除此之外我對佢都幾滿意
...
古古怪怪, 如屋企發生事, 會喊晒口, 問你借啦, 知態度衰得滯, 改口。 小心, 似偷咗唔敢攞走住, 博你唔覺。

水晶宮

佢屋k 有事,點解11點先番屋k?
好似唔make sense

珊瑚宮

外傭沒有試用期的
做一日要炒都要補足一個月
玩具萬歲!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

又串又唔聽話又冇責任心仲三隻手,衰甘多野炒得,唔洗講咩藉口幫佢

大宅

個個工人都話屋企出了事, 唔係有家人入左院就係懷疑老工有小三, 聽得多慣了
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

複式洋房

chbch 發表於 20-4-20 14:57
個個工人都話屋企出了事, 唔係有家人入左院就係懷疑老工有小三, 聽得多慣了 ...

今次個新聞幾大鑊 佢琴日先知佢老公搞咗佢個女 個女岩岩12歲咋 唉 聽完都係好乜咁 低等民族呢啲野都可以發生 真係冇人性 冇計 又要俾佢翻去 5翻去都5得

大宅

工人冇試用期的

個個工人屋企都有好多事發生,例如:老公有女人、唔係死呢個就死果個、個仔返學比人打、個女比人搞大個肚....等等

佢哋絕對可以一秒喊晒,啲戲好過視帝影后

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

amorthj 發表於 20-4-20 15:02
今次個新聞幾大鑊 佢琴日先知佢老公搞咗佢個女 個女岩岩12歲咋 唉 聽完都係好乜咁 低等民族呢啲野都可以發 ...

Sorry, 我真係唔信呢個故仔,你有定心理準備佢返左去唔返、跟住搵過個新僱主;什至呃你返、但冇上機,直接喺香港搵新僱主。

eggcake    發表於 20-4-24 22:21

水晶宮

alicewtw 發表於 20-4-20 22:58
Sorry, 我真係唔信呢個故仔,你有定心理準備佢返左去唔返、跟住搵過個新僱主;什至呃你返、但冇上機,直接 ...

我又係唔多信呢個故仔, 不过就故事而言, 呢個算出位。

象牙宮

好老實, philippine 風水, 男人少, 女人多, bun佬嫖唔使錢架, 女人比錢男人用架, 靚到明星咁都有, 唔使攪自己個女未成年嘅。 但女仔十二歲有性經驗就唔出奇。

大宅

amorthj 發表於 20-4-20 15:02
今次個新聞幾大鑊 佢琴日先知佢老公搞咗佢個女 個女岩岩12歲咋 唉 聽完都係好乜咁 低等民族呢啲野都可以發 ...

咁佢返去想做咩? 搞離婚? 將個女搬去跟公公婆婆住? 睇怕呢個工人返去唔會再返黎了

裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

珊瑚宮

都係做左3個月 咁多藉口回鄉

返去開party就真
玩具萬歲!

複式洋房

回覆樓主:

sorry我唔多信,佢地太多excuse及大話。

大宅

工人屋企咩事都可以發生,仲好識扮可憐利用僱主的同情心,你唔好完全信晒佢。如果你俾佢返去,要有心理準備佢唔返嚟,我自己同朋友都遇過呢啲情況

大宅

amorthj 發表於 20-4-20 03:00
個工人走精面 岩岩黎撞正新年 利是唔見咗3舊 懷疑佢偷我利是 佢話以為係空嘅掉咗 但點可能攞咗去我電腦台( ...

係冇保障;用了工人後,就發覺萬一遇上衰工人,就必中伏,貼錢兼傷「心」!

首頁

尾頁

跳至