心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日又系因為啊哥來搞到俩公婆唔開心,

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

龍琪 發表於 20-5-3 20:19

點解你阿哥走到黎就會攪到佢地唔開心?有咩事發生
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

複式洋房

龍琪 發表於 20-5-3 20:19

煩惱系,佢啊哥成日話掛住我仔要見我個仔,8歲,但系來到就想系屋企嘆住冷氣,開著電視跑馬,又唔系話帶個仔去踩下單車玩下滑板去放電,又唔系幫個仔溫習,來到等食饭,我要顧8歲仔功課,練琴,煮饭,老公又要清潔(佢一星期先得一日假),又要幫手湊細B,我仲坐月中,啊哥來都唔知來做咩,見到佢坐正沙發,翹着腳,我真系火滾,就同老公話今晚你地買飯盒食!

瑪瑙宮

龍琪 發表於 20-5-3 23:28
煩惱系,佢啊哥成日話掛住我仔要見我個仔,8歲,但系來到就想系屋企嘆住冷氣,開著電視跑馬,又唔系話帶個 ...

既然自己又坐月又忙, 佢黎就食飯盒算. 佢自己招呼自己吧.

公爵府

牛年勳章

其實個囝有阿伯錫, 多好呢? 妳覺得佢來, 無咩貢獻, 仲搞到妳們一家正常生活, 其實我覺得妳唔係咁俾面妳老公, 人係應該要有人情味, 買飯盒ok喎, 大家舒服, 至於同吾同妳囝玩, 他都未有自己孩子 , 我其實也唔太喜歡人來我家, 不過, 親人就唔同, 感情唔好都吾會上來喇

子爵府

kk2079 發表於 20-5-3 21:51
好正常,尤其係香港人,有時應該要既禮貌同尊重都無,親戚上頭越係唔熟就越要禮貌,好似我妹夫,永遠
見到 ...
係!越係唔熟越要禮貌,62 99 C6啲兄弟姊妹同佢阿嫂對我既態度係相反,佢哋對住自己家人係客客氣氣好有禮貌,但對我既態度同講說話係唔同我客氣,好無禮貌,好唔尊重我,我對佢哋係好有禮貌,所以我免得過都唔會見佢哋,唔想俾機會佢哋傷害我

首頁

尾頁

跳至