自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我2月請左,宜家封城到6月,新工人黎唔到,舊工人又完約,有無同路人?你地agent 點講?我怕我agent老點我

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

elysion 發表於 20-5-16 22:14
我2月請左,宜家封城到6月,新工人黎唔到,舊工人又完約,有無同路人?你地agent 點講?我怕我agent老點我
...

我3月申請,已經出咗visa,係等緊菲律賓政府出國文件,暫時封到6月,估計起碼都要7月先到,仲有要睇下下個禮拜有限度解封成點先知。
未經本人同意,不得轉載以上內容

別墅

elysion 發表於 20-5-16 22:14
...

我1月尾請左 簽左約 3月香港入境批左 菲律賓仲封緊 agent話最快都要6月尾
我救晒命 bb岩岩出世 諗住有人幫下手 真係失晒預算

子爵府

ada3318 發表於 20-5-16 23:25
我1月尾請左 簽左約 3月香港入境批左 菲律賓仲封緊 agent話最快都要6月尾
我救晒命 bb岩岩出世 諗住有人 ...

你仲早過我請,菲律賓出國文件批左未?

別墅

elysion 發表於 20-5-16 23:27
你仲早過我請,菲律賓出國文件批左未?

未 就係差菲律賓出國文件
就係入境處剛批visa文件菲律賓就封咗
本來話封一個月 點知到宜家

複式洋房

回覆 ada3318 的帖子

你同我嘅情況一樣最慘係我6月尾就要返工,但仲未有工人,又無人幫手湊BB。。。
依家唔知點算😭

別墅

Candyuen 發表於 20-5-25 00:35

你同我嘅情況一樣最慘係我6月尾就要返工,但仲未有工人,又無人幫手湊BB。。。

我本來產假到4月尾炸 因為冇人湊b
我放緊無薪假 唔知放到幾時。。唉
你個agent有冇話姐姐幾時黎到?

複式洋房

因為未知菲律賓幾時解封,所以Agent都答唔到姐姐幾時到!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

ada3318 發表於 20-5-25 10:06
我本來產假到4月尾炸 因為冇人湊b
我放緊無薪假 唔知放到幾時。。唉
你個agent有冇話 ...

你差OEC?嗰邊政府星期一已復工開始處理申請,但就慢同好多case,菲姐姐只要出示到証明係可以自己揸車入馬尼拉,有OEC後佢係可以買機票嚟香港,入到境㗎!

你問清楚你個agent入咗申請未,另外要知visa幾時到期,如果攞visa後3個月未入境要攪extend,俾二百幾蚊寫封信等一星期左右

子爵府

我工人2月請到宜家仲未到,無落實日期,你地agent 點講?有無人工人到左?

大宅

elysion 發表於 20-6-14 11:14
我工人2月請到宜家仲未到,無落實日期,你地agent 點講?有無人工人到左?
...

我都係等緊,我大約3月簽約畀錢請的,agent話大約8月尾,但其實都未confrim 到日期,應該好大機會再遲,我舊工人都就走,到時有幾個月真空期,都唔知點攪

大宅

我個fds 1月申請 剛批左出國證
菲姐Book左6月15號機票來港

我2月申請仲等緊出國證

複式洋房

回覆 ourbobbie 的帖子

請問個工人來左香港未?同埋來到香港要不要隔離?在家定出面?

大宅

KamanKamanLai 發表於 20-6-24 10:25

請問個工人來左香港未?同埋來到香港要不要隔離?在家定出面? ...

未到啊
去酒店隔離

你到未? 幾月申請

複式洋房

本來年頭到但到前兩星期話大左肚,要再搵過咁啱就撞正肺炎,而家果邊未知7月尾搞到手續過來未....酒店隔離14日?貴唔貴幾錢一日?同埋係咪照開始要出糧比佢嫁,定係﨎左屋企先開始計糧?

大宅

KamanKamanLai 發表於 20-6-25 01:03

本來年頭到但到前兩星期話大左肚,要再搵過咁啱就撞正肺炎,而家果邊未知7月尾搞到 ...

即係你要再申請過?
14日你預4-5千
隔離14可以不出糧

複式洋房

係要再申請過最後搵左個斷約既但都要先返過菲律賓,咁之後就肺炎,停左曬手續等開關先可進行過

子爵府

回覆樓主:

請問知唔知菲律賓果邊疫情係咪好嚴重?

首頁

尾頁

跳至