時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

maomaofafa 發表於 20-5-19 10:54
國際學校囉,啲老師外國人,應該少d care本地政治

應該係

公爵府

牛年勳章

廷廷媽 發表於 20-5-19 10:49
香港d老師好似9成黃咁, 你話點揀?

冇九成咁多,八成半到啦 所以結論係,冇得避!
不過我相信嚟緊會好啲,唔敢咁明目張膽!有朋友話畀我聽,佢知道有啲學校嘅連儂牆最近清咗了

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最緊要係父母自細點教...
同埋遇到什麼質素的老師...(學校熱門/非熱門, 其實都有好老師)

侯爵府

miffyumiffy 發表於 20-5-19 11:04
呢個世界好多野有問題,錯嘅人和事太多,一個人力量微不足道, 唔好當自己可以拯救地球

只要自己清醒,方 ...

所以作為父母,要好好認識學校,做個負責任既父母。

公爵府

牛年勳章

miffyumiffy 發表於 20-5-19 10:54
我仔話學校啲神父煽動佢地上街

但佢話學校大部份學生都係藍, 只係 ...

天主教係呢場黑暴中,真係功不可沒!

珍珠宮

畀面勳章

露比EE 發表於 20-5-19 10:54
唔係唔比唔同声音,要合情合理,而唔係老作,老作及篡改是非問題,根本就係害班學生!
...

其實我答既最主要係而家大部份社會風氣都係咁點樣令小朋友可以唔係習非成是既社會度迷失自已都真係好靠家長同小朋友既溝通,始終小朋友最信任既人係父母

香港教育制度走得越黎越偏...我地作為家長對於尼方面可以做既真係唔多,所以更要好好保護自已小朋友既正確價值觀

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

露比EE 發表於 20-5-19 10:36
今日要揾幼稚園,小學,中學既家長,考慮條件應該加入埋學校立場,否則個仔幾叻都冇用,因為經過十幾年日日 ...

x 2

好恐怖~

越名校越有問題~

-

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

牛年勳章

露比EE 發表於 20-5-19 10:55
其實可以投訴該神父,因為佢根本就係枉為神父!

請問可以點投訴呢?諗住以後唔喺嗰度讀書?
佢哋把口就話神愛世人,其實係神愛黃人!

伯爵府

回覆 miffyumiffy 的帖子

名校?

侯爵府

露比EE 發表於 20-5-19 11:00

Yc最叻就p圖,如果係堅嘅咪直接攞証據去投訴,為乜要p圖係網 ...

改圖係賤 yc 最叻

剛在警方 fb 見的

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

mike89 發表於 20-5-19 10:52
乜色都煩,黃又壞腦,藍又擔心安危

同感

侯爵府

天佑我們 發表於 20-5-19 11:09
其實我答既最主要係而家大部份社會風氣都係咁點樣令小朋友可以唔係習非成是既社會度 ...

某些小朋友一路長大, 係某個階段, 就會最信任的, 是朋輩和老師, 更甚的是, 最喜歡跟父母作對

大宅

熊熊老婆 發表於 20-5-19 11:07

教會我都唔去了 陳日x 太討厭

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

天佑我們 發表於 20-5-19 10:45
其實最緊要係父母點教
尼個世界不嬲都有好多唔同聲音存在
要教小朋友點求同存異
父母係重要,但當你 d 朋輩、老師不斷地播毒時,幾好嘅家庭教育都係冇用
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

taptap83 發表於 20-5-19 10:58
你仔好懂事。
好在我返果間教堂政治中立,唔會咁害d小朋友。

我朋友唔知系牧師定傳導人,系fb 成日鬧政府,鬧中國,又黑警又剩
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

考慮緊小朋友中一去海外返!

珍珠宮

畀面勳章

ocarebear 發表於 20-5-19 11:19
某些小朋友一路長大, 係某個階段, 就會最信任的, 是朋輩和老師, 更甚的是, 最喜歡跟父母作對
...

所以要從小開始去溝通打好關係
唔同時期既小朋友一定有唔同既反應同表現

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

熊熊老婆 發表於 20-5-19 11:07
基督教都好衰
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

好擔心但擔心唔黎,間間差不多

珍珠宮

畀面勳章

esmehouse 發表於 20-5-19 11:21
父母係重要,但當你 d 朋輩、老師不斷地播毒時,幾好嘅家庭教育都係冇用
...

所以要點令佢係一個集非成是既環境裡面點去分辨真係好靠家長從少灌輸正確既價值觀唔好咁灰,正正係咁既環境我地作為家長更不要輕言放棄

首頁

尾頁

跳至