家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

上星期六中午12點開始冇晒internet, 連電話都用唔到

當晚cfu上黎整, 佢已經幫我換左兩部modem, 黃色光纖線都換左兩條, 仲打埋新頭, 去埋大廈機房睇埋, 都搵唔到原因

星期日, cs又話cfu話係modem機壞, 我話換左幾部都係咁, 如果今次換埋都唔得我要即cut

其實我係上年9月先renew左兩年, 上個月月尾打黎話幫我upgrade (200M --> 500M), 加$16/月同重新計兩年contract, 因為都用左好多年, 所以覺得算啦

點知新contract開始左4日已經出事, 又搵唔到原因, 又難為上黎整既野cfu 打晒所有佢地internal supporting既人都只係一味話部modem有問題

HKBN班cs同support都好真係好q廢

我到依家都仲未用到.....

點算好.....

男爵府

回覆 hoiching0516 的帖子

modem壞唔出奇, cfu拎過來嘅未必係全新機.可以叫佢地換到用得為止, 再搵account部扣返用唔到果幾日嘅費用.

男爵府

陪月勳章

jon12345 發表於 20-7-8 16:24
回覆 hoiching0516 的帖子

modem壞唔出奇, cfu拎過來嘅未必係全新機.可以叫佢地換到用得為止, 再搵account ...

換左5部, 都唔知咩野事, 最後一句, 信號問題, 3日用唔到, 搞到第3日好夜先用得返network

大宅

幾多日用唔到, 就叫佢退返咁多日既收費

首頁

尾頁

跳至