自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024勳章

曾拍大台劇《金宵大廈》的印度裔香港演員陳振華(Ricky),昨日被老婆Alison在社交網撰千字文控訴八宗罪,包括為大陸女伴拋妻棄女、欠交學費令女兒失學、虐打女兒至流血、借街數唔還錢、玩失蹤後取消公屋令妻女流離失所等,網民狠批Ricky 為人渣。

33歲的Alison是香港人,跟Ricky結婚6年,對於公開老公惡行,她解釋:「本身唔想搞到乜,但忍無可忍。」由於Ricky玩失蹤,兩人的離婚手續一直未辦妥:「WhatsApp唔睇電話唔覆,正式失蹤都有年幾,對上嗰次都係搵人去大陸搵佢拍嘢,我唔知佢喺邊,離婚嗰度好麻煩,畀唔到信佢,如果要搵大陸司法部搵佢又要錢,因為佢一直冇出現簽紙,而家搵法援幫手。」

獨力湊女的Alison,雖然面對經濟壓力,但婉拒親友幫忙,「佢哋成日話畀錢,但我冇攞到,因為長貧難顧,都係自己捱緊,等社會福利處幫。早排有返上水農場做part time,但呢3個禮拜冇工開,有得番可以吊住鹽水先,因為嗰度可以帶埋個女餵蚊,係好慘,但個女一定要黐住我,冇辦法,冇人湊。」她坦承經濟好大問題,「銀包咁多使咁多,我老爺都有畀錢幫吓手,1000蚊,呢排有畀少少咁囉,我哋一直有聯絡,關係都幾好。佢連佢阿爸都冇聯絡,最近老爺都暈咗幾次,過兩日我同佢睇醫生問平安鐘。」

兩人的女兒今年6歲,Alison聲稱Ricky曾對囡囡家暴,囡囡有冇問起爸爸?她說:「冇。」囡囡對爸爸有甚麽感覺?她坦言:「有啲唔係咁鍾意,好鍾意同佢鬥氣。」Ricky唔錫囡囡?她說:「以前好啲,上完大陸,有第二個女人,突然間個人變晒。」現在跟女兒住哪兒?她說:「呢個唔講,唔想啲人騷擾,知佢有借財仔。」問到知唔知Ricky 欠人幾多錢?她說:「其中一個債主都係呢行人,幕後。」有否問藝人借錢?她說:「我唔知呀,唔好問我啦。我要講真係好早可以講,我谷咗好耐,曾經係兩公婆,但佢真係太過份,走唔緊要,但搞到個女冇書讀,我第一個嬲,佢仲要咁講我,真係嬲得滯,難聽啲講,送份大禮畀佢,但唔想踩多佢幾腳。」

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

分居兩年 可以單方面 申請離婚,洗鬼再搵個賤佬咩!
都失蹤左1年幾,差唔多可以斷....
帶住囡囡 好好生活。

大宅

睇抖音,個男係廣州!唔知真唔真

wcpcelia    發表於 20-7-8 15:51

公爵府

個老婆仲要幾靚添,
無陰功

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

乜香港唔系12年免費教育咩?點解個女無書讀?自己無自立能力?養個女都養唔起?

子爵府

2024勳章

Himson媽 發表於 20-7-6 16:01
睇抖音,個男係廣州!唔知真唔真

水晶宮

yuyueng 發表於 20-7-6 16:04
乜香港唔系12年免費教育咩?點解個女無書讀?自己無自立能力?養個女都養唔起? ...

6歲照計 返小學,讀官/津 免費,最多煩書薄費,講到冇書讀... 誇張左喎

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

佢老婆係香港定印度?

水晶宮

Sumyeema1 發表於 20-7-6 16:13
佢老婆係香港定印度?

佢話等社會福利處幫,係上水農場做part time,係HK啦!

象牙宮

回覆樓主:

原來係呢個,我見過佢真人幾次!印度男人就係咁衰

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

老婆幾靚又後生, 搵個死佬把鬼咩, 叠埋心水同賤男割蓆自己湊大女女好過啦

象牙宮

conniecheung 發表於 20-7-6 15:53
分居兩年 可以單方面 申請離婚,洗鬼再搵個賤佬咩!
都失蹤左1年幾,差唔多可以斷....
帶住囡囡 好好生活。 ...

唔係香港結婚,無咁易搞離婚架

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

無話可說 發表於 20-7-6 16:17
唔係香港結婚,無咁易搞離婚架

睇文似香港結婚!
話住公屋,結婚6年....

琥珀宮

ddjonas 發表於 20-7-6 15:48
曾拍大台劇《金宵大廈》的印度裔香港演員陳振華(Ricky),昨日被老婆Alison在社交網撰千字文控訴八宗罪, ...

印度男人就咁,視女人如衣服

琥珀宮

conniecheung 發表於 20-7-6 16:10
6歲照計 返小學,讀官/津 免費,最多煩書薄費,講到冇書讀... 誇張左喎
...

6歲會唔會係k3升小一

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

上興趣班撞過媽媽,傾過幾句,感覺幾nice。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

佢老婆個樣都唔差, 都唔明D男人咁鍾意搵大陸女人, 佢哋落咗妝唔怕嚇死人咩
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

水晶宮

mandy952 發表於 20-7-6 16:27
6歲會唔會係k3升小一

K3都唔會冇書讀啦⋯⋯ 半日班 村校幾百蚊學費,有經濟困難 仲有資助

首頁

尾頁

跳至