懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

公立醫院排左今個星期六做糖水同打百日咳,但今個星期疫情咁勁,改唔改做自費私家好呢?私家收費貴嗎?

大宅

回覆 Crybaby1123 的帖子

我果時都因為疫情而喺私家做,卓越轉介糖水測試$350,百日咳都好似係幾百蚊。如果擔心,都值得打去私家問問收費,無謂令自己咁擔心

別墅

回覆 Crybaby1123 的帖子

我啱啱政府打完百日該,當日唔係太多人,半個鐘搞掂走得。。私家唔係間間有得打,我問咗去仁安打要$700幾未計醫生費雜項。
糖水好似通常都係$300幾。。我都係政府做。。

男爵府

你邊間醫院? 我係瑪麗飲咗兩次,之前有啲非緊急覆診停咗,佢將啲人分咗兩層坐得好開所以感覺都ok,不過最近疫情真係屢創高峰...... ... 私家其實都可能好多人,我啱啱睇咗個醫生 啲凳大約6個位但係有十幾人等 =,= 人多到老公們要罰企,唔覺得更安心

大宅

uckukuku 發表於 20-7-20 02:23
你邊間醫院? 我係瑪麗飲咗兩次,之前有啲非緊急覆診停咗,佢將啲人分咗兩層坐得好開所以感覺都ok,不過最 ...

好d的私家真係幾多人,又要等成個鐘先有得睇。原本約左天日產檢,都延後兩個星期,黎緊呢兩個星期少出去安全d

大宅

uckukuku 發表於 20-7-20 02:23
你邊間醫院? 我係瑪麗飲咗兩次,之前有啲非緊急覆診停咗,佢將啲人分咗兩層坐得好開所以感覺都ok,不過最 ...

我都係瑪麗呀,驚驚

大宅

Rilakkumalam 發表於 20-7-20 04:35
好d的私家真係幾多人,又要等成個鐘先有得睇。原本約左天日產檢,都延後兩個星期,黎緊呢兩個星期少出去安 ...

冇辦法,我糖水測試都係跟我懷孕周數去做都係呢排要去做

子爵府

一般有期俾你都要去做,除非自己改去私院做,不過宜家私院都好多人,因為唔限陪診,公院或健康院反而一早已經唔俾陪診,糖水同打百日咳都跟時間表做,糖水超標唔知好大件事,百日咳超過34周就唔俾打,因為未必夠時間將疫苗傳俾bb

首頁

尾頁

跳至