懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果計對上一次泥m 依家就係9w2d
今日去照閃閃 醫生話我遲排卵2星期,所以依家喺7w4d(emoji)(已經聽到心跳)

入翻正題
我喺2星期前因為嘔同反胃 所以發現有bb
依家一日俾一日辛苦,無論坐喺度企喺度定訓喺度 都好唔舒服,好多胃氣(emoji)長期反胃 呢2日不停嘔(emoji)真係好辛苦

你地懷孕初期有咩感覺 一齊討論互相支持下(emoji)

大宅

llspppppl 發表於 20-7-22 23:03
今日去照閃閃 醫生話我遲排卵2星期,所以依家喺7w4d(emoji)(已經聽到心跳) ...

我嘔到接近4個月
瘦左5kg

大宅

6w開始就日日嘔,完全0胃口食野,諗起食都無興趣。情緒會差啲,會喊,覺得自己好慘

捱左成個月,到10w開始無乜野,但胃口都係未返黎,食少少就頂住,覺得飽。

到依家我14w幾,胃口好返啲,食多左少少。但都係好快飽。

別墅

我無嘔但成日反胃,食完野又濟住濟住咁。超級攰,會無啦啦好似突然俾人熄咗總制咁超級眼瞓。成日喊,諗野好負面,總係覺得好多野解決唔到咁個胸成日都好痛,有時係一下一下咁刺痛

別墅

我係便秘....
奇亞籽 西莓汁都幫唔到手
可能我成日食辣

複式洋房

我由6w嘔到16w,同keep住反胃,之後每次一反胃就含粒冰粒,出街就係咁食香口膠,同埋係咁飲冰水,個陣真係連超市都入唔到,一見到d生既肉就反胃

複式洋房

bst01178 發表於 20-7-22 23:06
我嘔到接近4個月
瘦左5kg

真係好辛苦 空肚又反胃 朝朝嘔黃膽水
食野 食小小個胃又好唔舒服,有野頂住 又嘔

複式洋房

mi_mama 發表於 20-7-22 23:08
6w開始就日日嘔,完全0胃口食野,諗起食都無興趣。情緒會差啲,會喊,覺得自己好慘

捱左成個月,到1 ...

好羨慕人地陀得好舒服 真係覺得自己好慘
我都覺得自己有情緒問題 唔係發脾氣 喺好易覺得憂鬱 好小事會喊

複式洋房

Bubelee 發表於 20-7-22 23:14
我無嘔但成日反胃,食完野又濟住濟住咁。超級攰,會無啦啦好似突然俾人熄咗總制咁超級眼瞓。成日喊,諗野好 ...

個胸真係會好痛 好漲 成日刺痛感
我朝早會不停訓 但到夜晚 明明好眼瞓 但會失眠訓唔到

複式洋房

VivianWsy 發表於 20-7-22 23:30
我由6w嘔到16w,同keep住反胃,之後每次一反胃就含粒冰粒,出街就係咁食香口膠,同埋係咁飲冰水,個陣真係 ...

我一開始有戒口 依家完全唔會戒口
自己想食乜就食乜 因為食得落真係好難得
而且今日食得落聽日見到又變咗會反胃
覺得自已好難捉摸

我喺對氣味好反感,一聞到啲特別重味就反胃
例如,止汗濟 ,人哋身上嘅香水

複式洋房

頭盔王 發表於 20-7-22 23:20
我係便秘....
奇亞籽 西莓汁都幫唔到手
可能我成日食辣

我喺尿頻(emoji)

複式洋房

llspppppl 發表於 20-7-23 00:05
而且今日食得落聽日見到又變咗 ...

我都無戒口,我係要幻想一下食唔食得落
幻想完覺得食到先會試
所以有段時間我淨係食面包,水果同餅乾
我係對食物味道好敏感,有少少味既食物我都受唔到
真係淨係食自己想食既野,我仲要係邊睇電視邊食,要引開自己注意力,催眠自己唔係食緊野先得~
我個陣都日日喊,仲要明明好肚餓但食唔落,又反胃,個陣日日同我老公講,不如你卜暈我算
喊喊下就挨到16w,突然發覺自己食得番野

大宅

回覆 llspppppl 的帖子

係呀,我身邊嘅人都有左,得我嘔到7彩,我都諗點解得我咁可憐不過喊左出黎又好啲,又同老公呻好辛苦,被安慰下會好啲。千祈唔好屈住

大宅

回覆 VivianWsy 的帖子

係呀,聞到生肉嘅味真係好想嘔

複式洋房

VivianWsy 發表於 20-7-23 00:51
我都無戒口,我係要幻想一下食唔食得落
幻想完覺得食到先會試
所以有段時間我淨係食面包,水果同餅乾

我呢幾日喺今日食得落 仲要食得好開心
咁第二日就繼續嗌返同一樣嘢 結果係反曬胃
今日夜晚就好想食炒米粉 炒完 又喺反胃 結果沖左入廁所嘔 但明明個樣喺我想食既野

複式洋房

mi_mama 發表於 20-7-23 01:05
回覆 llspppppl 的帖子

係呀,我身邊嘅人都有左,得我嘔到7彩,我都諗點解得我咁可憐不過喊左出黎又 ...

前幾日我老公話我 你食嘢挑剔左 其實我諗佢只係冇心嘅句說話,但我聽完爆喊 覺得自己好委屈 覺得佢根本唔明自己有幾辛苦 佢嚇到全程唔夠膽出聲

別墅

llspppppl 發表於 20-7-23 00:02
個胸真係會好痛 好漲 成日刺痛感
我朝早會不停訓 但到夜晚 明明好眼瞓 但會失眠訓唔到
...

我夜晚成日熱到瞓唔到,開咗冷氣都出汗

別墅

llspppppl 發表於 20-7-23 00:05
而且今日食得落聽日見到又變咗 ...

我對香味(拜神嗰D)特別敏感,初一十五屋企有人裝會燒成日嗰D香簡直攞我命,會覺得抖唔到氣好辛苦

複式洋房

bst01178 發表於 20-7-22 23:06
我嘔到接近4個月
瘦左5kg

我第一到第二個月重左2kg
我第二到第三個月期輕返5kg

複式洋房

llspppppl 發表於 20-7-22 23:03
今日去照閃閃 醫生話我遲排卵2星期,所以依家喺7w4d(emoji)(已經聽到心跳) ...

大把症狀 係頭4個月...之後先慢慢減輕
嘔 (隔幾個鍾都好 都可以見到完份餐食個咩)
肚痛(宮縮...可以望到個肚硬 鬆 硬縮 痛到訓唔到 未試過有一段覺眠多過2個鍾而又唔痛醒...仲會跳下跳下痛)
尿頻 (有無小便 都係急到訓唔到)
勁眼瞓
頭痛
暈 (仲會突然發唔到力)
呼吸唔到
耳鳴
上下左右半邊身麻痺
眼睇野好濛 好似有野頂住對眼
特然心跳得又怪又辛苦
便秘 又會突然有肚瀉感覺
尾龍會痛
臭覺超勁(任務唔鍾意既味道都聞到作嘔 盡館包得超密實)

總論 好似等死咁 聽唔清 眼唔清 食唔到 呼吸唔到去唔到厠所 無精神

諗返到驚

首頁

尾頁

跳至