自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

1。主要比小學子女印野用
2。要wifi, 未來學校要用iPad 可能需要airprint (冇用過apple 野,唔知係唔係入需(emoji)
3。希望可以耐用
4。間唔中可能印相用來交功課
5。預算$1500,但如果有朋友覺得有啲功能需要for 小學生,預算多啲OK 的,最好高性價比啦(emoji)

先謝謝分享(emoji)

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你預算都算高,好多選擇

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

鐳射打印機我推介兩個型號比你參考下,都係你預算之內的,黑白三合一m28w,彩色四合一m183fw

侯爵府

我也寧要laser printer( air print技術很成熟了!)

=====
我有brother ( 黑白); 也有Fuji color laser。 brother 好用!4 年多,一次"食紙"也未試過。
Fuji 一般,但勝在是color.
====
剛剛在京東買碳粉。free shipping to hk. 未用,不知效果。

大宅

其實好多原裝墨水都唔平,買三四次已經貴過部機。所以長遠應該睇邊個牌子嘅墨水平。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

剛剛買咗canon colour laser printer ,大約2800, 部機唔貴,但係啲墨會貴,分四色, 有wifi , 双面打印,print好方便,有手機apps 直接print, 唔駛開電腦, 我都係阿女疫情下要上堂,所以要買部printer
model : canon mf643cdw 你自己研究下啦

洋房

PW530 發表於 20-7-25 17:24
剛剛買咗canon colour laser printer ,大約2800, 部機唔貴,但係啲墨會貴,分四色, 有wifi , 双面打印,pr ...

謝謝分享,請問下有乜主因另你買這部呢?
其實我一開始係考慮連續供墨果啲inkjet printer, 因每頁打印成本都係$0.0X 唔洗1毫
但我見樓上啲朋友都推Laser, 睇黎我真係要睇多啲,thanks

洋房

20jack09 發表於 20-7-25 17:18
其實好多原裝墨水都唔平,買三四次已經貴過部機。所以長遠應該睇邊個牌子嘅墨水平。
...

係呀,所以我打算買連續供墨的printer, 啲墨平啲 如epson, brother 原裝黑墨一百蚊可印6-7千頁

洋房

Queenie_yy 發表於 20-7-25 17:06
鐳射打印機我推介兩個型號比你參考下,都係你預算之內的,黑白三合一m28w,彩色四合一m183fw
...

thanks!
我見彩色果部淘寶買碳粉話唔連心片其實即係咩野?
如果同連續供墨比其實laser 用代粉知唔知成本差幾多?
謝謝!

男爵府

等分享,我都想換過部laser printer。屋企舊機是HP墨盒款,墨盒成本較高。

侯爵府

畀面勳章

C.W.Wu 發表於 20-7-25 17:56
謝謝分享,請問下有乜主因另你買這部呢?
其實我一開始係考慮連續供墨果啲inkjet printer, 因每頁打印成本 ...

inkjet cost 一定貴過laser printer , 我之前用 canon inkjet 我都係兩部printer 用家

珍珠宮

好媽媽勳章

C.W.Wu 發表於 20-7-25 16:59
1。主要比小學子女印野用
2。要wifi, 未來學校要用iPad 可能需要airprint (冇用過apple 野,唔知係唔係入需 ...

我買部can_n, TS5070,$788, 覺得好好,印相都好靚
(本人要求唔太高)

大宅

ganggang 發表於 20-7-25 18:50
我買部can_n, TS5070,$788, 覺得好好,印相都好靚
(本人要求唔太高)

我最近入貨canon G6070, $1900, WiFi , 自動雙面影印,原裝ink老番價錢, print 野唔使就住就住

洋房

PW530 發表於 20-7-25 18:44

inkjet cost 一定貴過laser printer , 我之前用 canon inkje ...

我開始時都以為laser 應先貴後平,但我見現在啲連續供墨inkjet printer 每頁成本都好平,如兄弟牌話

黑色墨水打印量高達 6,500 頁*

每頁打印成本只需$0.013*

洋房

eli_leung 發表於 20-7-25 18:53
我最近入貨canon G6070, $1900, WiFi , 自動雙面影印,原裝ink老番價錢, print 野唔使就住就住
...

呢部Canon 自稱"大幅降低彩色文件打印成本至每張HK$0.04"
呢啲連續供墨機真係可以平小朋友任print

珍珠宮

其實樓主連印紙成本都計算好晒,仲需要人介紹printer

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

Moti 發表於 20-7-25 19:09
其實樓主連印紙成本都計算好晒,仲需要人介紹printer
...

係啦,原先想推介用過嘅型號俾佢,而家變咗入來睇佢介紹
請勿打招呼~

珍珠宮

melody228 發表於 20-7-25 19:15

子爵府

C.W.Wu 發表於 20-7-25 18:35
thanks!
我見彩色果部淘寶買碳粉話唔連心片其實即係咩野?
如果同連續供墨比其實laser 用代粉知唔知成本差 ...

依家代用粉暫時未有晶片的,要用你跟機碳粉的晶片,更換好簡單的

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

melody228 發表於 20-7-25 19:15

我都啱啱睇緊 真係好神奇呀

首頁

尾頁

跳至