夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

生左bb之後無做野,全職湊bb,之前成日覺得老公唔幫下手好討厭,但有時會安慰下自己佢要番工,依家bb開始加固,有時叫佢幫下忙會搞到自己好嬲。
我未生之前同佢一樣番銷售,依家市道唔好,佢一個月差唔多開15日工,日日番黎嗌攰,飯我煮,碗我洗,bb我換尿片沖涼,bb衫又我洗,我都覺得無野,係有時唔幫手都算,仲要搞事。
番屋企日日玩手機玩到天光先瞓,我煮好飯嗌食飯都要嗌幾次,拎住個手機撳撳撳,有時佢放假我準備bb輔食佢又由得bb係地下狂喊,都係睇手機。。。我有時去整輔食比bb,佢由得bb係咁喊,邊喊點餵食。。。次次bb唔冷靜根本餵唔到,有時我餵佢又係到打機,bb就唔食係咁望住佢,到底想點。。。真係好嬲,成36歲人,到底係到做乜野。
佢同前妻有個小朋友,我老爺奶奶湊,已經完全幫唔到我照顧bb,我老公真係好差,佢依家一個月搵得12000,我都已經唔要家用,我用自己d儲蓄,同bb開支又大,買餸尿片bb野全部自己買,真係對老公好灰心。。。

Annannana    發表於 20-7-30 20:52
varievarie    發表於 20-7-27 00:50

子爵府

回覆 Yiying 的帖子

唔好嬲壞自己啦 bb仲要你照顧架 可能一開始你老公就係冇咩經濟負擔 佢又唔洗比家庭開支 變左佢都懶懶地

別墅

Yiying 發表於 20-7-27 00:04
生左bb之後無做野,全職湊bb,之前成日覺得老公唔幫下手好討厭,但有時會安慰下自己佢要番工,依家bb開始加 ...

我又係覺得生完同老公步伐唔同左咁,佢仲停留係做仔果陣咩都唔洗做可以日日放工番黎打機有自己既娛樂,而我就做左人阿媽放工後咩時間都畀曬屋企同bb.我個米又係叫佢幫手餵仔,佢又係掛住打機,阿仔自己食會食得少d同食到成身成頭都係。可能因為咁,覺得佢越黎越討厭,再係咁都唔敢諗了。

複式洋房

回覆 Aquarius12 的帖子

唉,我bb又係自己食食好少又周圍係,我都好擔心,有時邊食邊喊,老公仲要邊玩手機好大聲兇佢,我都會好嬲,我覺得佢根本未準備好要做爸爸

複式洋房

回覆 Wongbuddy 的帖子

我依家無做野,先23歲,無咩儲蓄,加埋bb無收入用到2年都有d壓力

子爵府

妹妹,請人湊,出返去返工,食老本,除非你本身好有米,或者儲落一大筆,否則會有彈盡糧絶的一日

講開又講,想知其實你哋當初點計劃生仔呢?

男爵府

Yiying 發表於 20-7-27 03:30
回覆 Wongbuddy 的帖子

我依家無做野,先23歲,無咩儲蓄,加埋bb無收入用到2年都有d壓力 ...

又係一個冇傾清楚/ 冇睇清楚老公就生B 既悲劇。 同意樓上所講,妹妹,BB 請工人湊,你出返黎做野啦,你老公靠唔住。同埋,唔好唔攞家用,個B佢冇份架?你同BB 食風?你老公咁,你有份縱出黎,因為你不斷向後退,淨係諗自己幾委屈。但而家生左B 做左人媽媽,要為下一代爭取最好既資源,唔可以再「委屈mode」。

伯爵府

離過婚既男人都係有D問題

大宅

生左bb之後無做野,全職湊bb,之前成日覺得老公唔幫下手好討厭,但有時會安慰下自己佢要番工,依家bb開始加 ...
其實你老公36歲人仲係好唔成熟喎。
離過婚都仲係咁?仲有bb 佢無份架?又唔出錢又唔幫手照顧,完全唔知佢想點。
同埋你有無同佢傾過問題?

珍珠宮

回覆樓主:

好不負責任的爸爸,老公。離婚唔係無原因的。

佢完全無少少責任心

子爵府

咁你更加要同佢講冇晒奶粉錢啦 衣家經濟唔好都明既 佢有萬2蚊收入 咁咪小有小比 2千當bb洗費都好啦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你老公只有$12000都唔可以唔俾家用,千祈唔好貼哂自己積蓄,
佢都有份食飯丶個B都有佢DNA,
一定一定一定要問佢攞,
3丶4千都好,
呢個係佢嘅責任。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

真係幾難頂

洋房

回覆樓主:

我懷疑佢愛唔愛你同個BB架?
當初佢係咪唔想有自己家庭?

子爵府

畀面勳章

你老公大你咁多成36歲,又離過婚,同前妻仲有一個小朋友,每月搵得12k,唔幫手湊仔同打機。。
你有冇覺得自己當初一時衝動,鬼掩眼,揀錯左?不如慢慢部署下點同佢離婚?

大宅

jeremylui83 發表於 20-7-27 23:02
你老公大你咁多成36歲,又離過婚,同前妻仲有一個小朋友,每月搵得12k,唔幫手湊仔同打機。。
你有冇覺得自 ...

呢句真人又老錢又有?又有膊頭又冇腰骨?掉落垃圾桶要來托咩?恕我直言妹妹好好為自己打算吧!

伯爵府

你23歲人好地地,正常啱啱大學畢業,享受作為女性最好最靚嘅十年,俾仔追。
你就走去做人呀媽,仲要跟著個失婚、無錢、有小朋友、最重要無膊頭嘅老男人。
唔知過幾個月個市點,你找到就找翻工做。唔係你再唔做嘢,人生真係玩完

複式洋房

得萬2蚊 屋租水電媒呢?點夠俾?

大宅

咁當初點解要同佢結婚生B既?

大宅

17樓JM講得啱,當年我一畢業又係鬼掩眼走去生仔,好彩我一直都有返工,浪費足15年今年掉佐件垃圾,趁有得揀勇敢d,唔好浪費自己既人生

首頁

尾頁

跳至