自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

想請問一下郵局有冇開?上網搵過資料都係7月既資料我呢邊唔近郵局(行成25分鐘先到)
而家都係4-5日到先落樓下快手買完返屋企 路程遠既地方已經冇去過
所以唔知郵局有冇開 有需要寄藥返大陸
謝謝

男爵府

maywong288 發表於 20-8-10 19:13
想請問一下郵局有冇開?上網搵過資料都係7月既資料我呢邊唔近郵局(行成25分鐘先到)
而家都係4-5日到先落樓下 ...

大部分都開一三五,至下午4pm

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

罐頭湯 發表於 20-8-10 19:28
大部分都開一三五,至下午4pm
唔該晒~我星期3去睇睇

大宅

郵政局開星期1,3,5
係15/8前只有1,3,5,到屋苑派信

珍珠宮

https://www.hongkongpost.hk/tc/a ... s/index_id_970.html

男爵府

maywong288 發表於 20-8-10 19:13
而家都係4-5日到先落樓下 ...

-

侯爵府

白骨精2 發表於 20-8-10 19:50
郵政局開星期1,3,5
係15/8前只有1,3,5,到屋苑派信
唔該晒~

侯爵府

謝謝~我GOOGLE搜郵局搵唔到呢編野 真係唔該晒

男爵府

呀紫CANDY 發表於 20-8-10 19:58
你要預時間去排隊,因為會好多人!我今日排咗20分鐘先寄到掛號!

係呀,嗰日我要寄個18kg包裹,早左差唔多一個鐘去排隊等開門。

唉!十足輪街症咁!嗰刻,我好想講:「我哋香港人做錯左啲咩?」

侯爵府

呀紫CANDY 發表於 20-8-10 19:58
你要預時間去排隊,因為會好多人!我今日排咗20分鐘先寄到掛號!
我呢邊細郵局 我估要排出門口外邊 謝謝提醒

侯爵府

maywong288 發表於 20-8-10 20:11
我呢邊細郵局 我估要排出門口外邊 謝謝提醒

黃大仙區有7間郵局直情唔開添,記得睇清楚

wcpcelia    發表於 20-8-11 16:15

大宅

請問一下 如果10日前寄出 仲未收到 係咪寄失機會大呢?

侯爵府

tung0409 發表於 20-8-10 23:24
黃大仙區有7間郵局直情唔開添,記得睇清楚
我是新界區~謝謝告知

侯爵府

anpanmanbb 發表於 20-8-10 23:34
請問一下 如果10日前寄出 仲未收到 係咪寄失機會大呢?
再等下吧
半個月前朋友寄掛號給我 今日收到郵局SMS話會送黎
等左一日結果仲未送黎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

多數開一三五,我今日去有兩個蛇餅,我只係普通寄信但唔知重量,搵郵局先生幫我估重量响出面郵票機買,郵差先生話唔夠佢幫我俾包 寄到去

首頁

尾頁

跳至