自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

白羊花花 發表於 20-8-19 09:15
同佢講野都聽唔到?佢想點

single channel,睇手機就聽唔到老婆

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

蕃薯仔媽媽 發表於 20-8-19 09:16
好認同你其中一點,我老公都係,同佢講一件指令,講一次通常係接收晤到,要重覆再重覆,即使whatsapp埋有 ...

好同意,老公係唔上心whatsapp的,嬲咗好多次,強調返先改善,佢寫程式的。

不過我媽都會,寫晒步驟都做錯,原因是粗心,不在意你寫乜,用自己方法做咗就算,好拿西。

男爵府

wcandtt 發表於 20-8-19 09:18
我那位少爺都係,慣咗了

係,我話老公同仔係大爺同少爺,囡是港女,我係妹仔,工人。有時都苦苦地,唉做女人。。不過自己接受唔到工人,又想慳,無法,擺嚟ge

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

蕃薯仔媽媽 發表於 20-8-19 09:35

咁你要知足,起碼佢肯負責遊樂部,我哋係全部總管

嘩! 咁我果個仲會負責維修, 保養既 上至電器下至玩具

放下自在

大宅

回覆樓主:

見大家講開我又講下,其實大家有冇後悔結婚生仔呢?

我有架,尤其俾老公發脾氣嗰陣。拍拖時佢好好脾氣架,有時都唔明佢小小事做乜咁忟。心諗如果而家仲係拍緊拖,我實同佢分手,好地地做乜成日要我受你氣,仲要我執屋管頭家咁多嘢做,我寧願單身好過。

侯爵府

2024年龍年勳章

CTPIG 發表於 20-8-19 10:04
係,我話老公同仔係大爺同少爺,囡是港女,我係妹仔,工人。有時都苦苦地,唉做女人。。不過自己接受唔到 ...

吓, 你一個做晒所有嘢!

我家有分工, 老公叻洗衫同抺地, 佢做! 我主力膳食! 孩子識幫洗下隔塵網同幫忙網購!做sourcing 找優惠!

crazypaper    發表於 20-8-19 11:53

男爵府

CTPIG 發表於 20-8-19 09:02
wfh平日淨係開餐先出來,假期就瞓瞓瞓,佢放唔放我都無咩大分別,又係一個人湊住細路,煮反做家務呀咁,空 ...

我老公都會成日篤機同訓覺,但佢要晚晚負責同阿囝沖涼,呢樣工作佢知道要做,阿囝一出世,沖涼呢份工作我就判左俾佢,佢由出世一直負責沖到而家2歲幾。

大宅

回覆樓主:

妳真係好太太,wfh都可以做足本份。妳老公就真係懶咗。。。

男爵府

wcandtt 發表於 20-8-19 09:22
我老公係屋企好似靈魂遊走咁,同佢講嘢講一次冇用的,靈不付體咁................

我老公亦是專業人士, ...

呢尾果句係重點

男爵府

wcandtt 發表於 20-8-19 09:22
我老公係屋企好似靈魂遊走咁,同佢講嘢講一次冇用的,靈不付體咁................

我老公亦是專業人士, ...

男人都係咁,家事都唔好指意佢,不過有時真係無sense到嬲

男爵府

kitkitccc 發表於 20-8-19 09:24
得出糧畀錢你,
冇其它用途。

係,一係等,一係不求人,我都提自己獨立啲

子爵府

回覆樓主:

咁我 C6都正常少少, 只係太縱容個仔 。佢放工早過我, 會負責買餸煮飯。我返到黎食飽就洗碗做家務。都分工合作既。佢又好少依依哦哦。算係咁架啦。

男爵府

蕃薯仔媽媽 發表於 20-8-19 09:26
笑咗出聲

我老公都係,響屋企唔比指令佢,佢係一個唔function兼好難溝通嘅人形物體,但佢響工 ...

笑咗,人形物體。。看來男人都是以工作為重好啲

男爵府

熱媽 發表於 20-8-19 09:21
我C6 wfh 我同阿女都覺得煩,但都〇K,起碼佢肯關心頭家。樓主情況似我同C6鬧交時~2 公婆連基本溝通都無又 ...

咁又無咁壞

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

我c6都係咁,喺屋企佢淨係食、瞓、痾、玩手機、睇電視(只睇財經和新聞),唔會同個女玩、教功課,升中事情都係我一手包辦,個女現在讀邊間中學佢都未必知,唔會同我傾吓謁、閒談

不過,我已習慣了,唔會因為咁而唔開心,可能我有工人姐姐做家務

男爵府

kitkitccc 發表於 20-8-19 09:24
得出糧畀錢你,
冇其它用途。

老公有時想逗我,話買xx呀我出錢,我講笑話。。錢之麻,我大把(唔恨你果啲)。因為我物慾唔強,所以吸引唔到我

男爵府

Angelice-BeBe 發表於 20-8-19 09:19
我老公係一向無同小朋友玩,佢亦無篤電話,無打機嘅男人,煮食洗碗佢會做,否則就係一舊木咁。
陪仔女打機 ...

我朋同佢老公都係咁分工

珍珠宮

回覆樓主:

差不多

男爵府

biancaho7 發表於 20-8-19 09:28
其實大家感情係咪好淡?

佢好愛我,不過生咗細路,又忙照顧,真係淡咗

男爵府

PW530 發表於 20-8-19 09:31
係呀!屋企人係e生,佢工作無得頂,但屋企事情就低能到一個点
...

我諗男人的自我保護機制就是這樣,否則佢地會過勞,仲短命。我做多啲家務唔使佢煩,就是愛錫佢的方法

首頁
12345...7

尾頁

跳至