潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

一直喺度做CD room睇大家買靚野今次忍唔住要分享下
利申 新手買H 未去到jm們買bkc儲spending ge level 會努力下。。

一直想買個H入門款
爬過好多post都話一入去直接問就得,所以我都膽粗粗單拖去巡舖
第一站elements SA話今日無翻貨
轉戰中環,SA check左我record(之前只買了一個card holder ),再問我鐘意咩色,叫我等等,佢五分鐘後岀翻黎話無貨
再去PP SA諗都無諗就話無。
然後去左lee garden ,SA話要check下,叫我睇住其他野先
試左clic H bangle 同cube H necklace
SA係咁話岩就揀埋啦。。於是我就要左cube H necklace ,SA就問我,如果個袋得黑色你考唔考慮?

咁我就話ok,最尾係黑色ghw
條鏈我本身都鐘意,所以我都好開心

大宅

Tingyan520 發表於 20-8-22 11:31
一直喺度做CD room睇大家買靚野今次忍唔住要分享下
利申 新手買H 未去到jm們買bkc儲spending ge le ...

個個話唔洗配,我自己經歷係要買下嘢Lo, 不過買完肯定有袋就開心
恭喜

複式洋房

同你經歷一樣 都唔係d想買bkc嘅jm只係想入門地買個mini e比自己
七月成個月都係巡店 淨係見過mini e一次但係隻色我唔鍾意無要到 途中都見到好多jm攞到袋
之後前幾日第一次去lee garden 問個sa有無貨佢話等等
途中都sell左我幾樣嘢 最後買左個clic h 男士手鐲們仲有之前有買到個calvi card holder
之後等左好耐好耐出黎話無貨
我唔知點算 因為我驚如果我買袋之前唔買小小其他野唔知佢會唔會比袋我
所以我就同sa講有袋可唔可以打電話比我 佢話ok 有翻貨就call 我
結果就見到你攞到個袋.. 好失望對佢哋
我都知我其實只係配左九千左右嘢 但係我覺得買個細袋洗唔洗咁多
仲要個sa講明一定會打比我 然後
唉 真係對h好失望 次次都好似比佢地耍咁
仲想以後有買bk嘅心願 依家真係

子爵府

黑色mini E 配金扣好靚
有型又易襯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

如果買到心頭號,spend 多少少都值得
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

Totori 發表於 20-8-22 12:40
同你經歷一樣 都唔係d想買bkc嘅jm只係想入門地買個mini e比自己
七月成個月都係巡店 淨係見過mini e一次但 ...
Jm會唔會打去問佢地或者落鋪問多次?
不過你之前配左嗰啲都可以當儲spending買quota bag...

伯爵府

我唔知道mini e係咪hit item, 我好彩第一次問就有offer, 仲要rose color. 不過佢有叫我配twilly, 我無所謂。

睇到樓主決心好大,如果買其他野就拎出尼,自己又唔係配好大額,都Ok, 始終目標達到,好開心!
Cube h 我都覺得好可愛。

大宅

吓買左9000都無mini e會唔會SA真係唔記得左,可能打去問佢幾時番工,約佢問下?

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

買野唔係問題,但我會make sure 有貨可以即刻拎走,先比錢買其他野,依家比人玩咁就好bad feeling 。我覺得好多JM 太林善先比啲無咁好既sales 玩到,幾萬蚊買個袋我唔會比自己咁受氣

wcpcelia    發表於 20-8-24 15:40

大宅

我買完野sa話如果唔岩色可以幫我留意,我就係唔想心煩等袋,唔知會唔會冇下文,所以堅持當日買多少少野出袋,雖然話配貨,不過其他野我都好鍾意,所以我都係開心嘅

男爵府

冇喺香港買過
但係可唔可以睇啱其他嘢之後同佢講話
「我都鍾意,想買個x(accessory),不過想同個袋先一齊買」

伯爵府

bbbbb001 發表於 20-8-22 13:33
冇喺香港買過
但係可唔可以睇啱其他嘢之後同佢講話
「我都鍾意,想買個x(accessory),不過想同個袋先一齊買 ...

E句好重要。
不過又有jm 分享,真係買完野,比左錢先會帶去睇袋,當然佢地係熟客啦。
我都是小薯仔,上次睇完豬鼻耳環,都再追問佢有無Lindy 26 灰系色,佢都check話無只得color色,最後耳環無買,買左個on self 袋同twilly.

別墅

我都試過一個月不停咁巡鋪搵mini E,中途只係遇見一個,但色唔岩所以無買。
最後太厭倦呢個行為,喺代購到買左。

琴日去中環H嘗試問下Halzan25,當然喺無啦。SA sell我白色verrou,因為佢見我咩住個淺色mini E,話呢個袋好襯我,仲話當初你應該買呢個,唔好買mini E,我心諗價錢差好遠喎⋯⋯

大宅

我都想去睇下有無mini E 就係怕會甘所以一路都無去

複式洋房

Tingyan520 發表於 20-8-22 13:05
Jm會唔會打去問佢地或者落鋪問多次?
不過你之前配左嗰啲都可以當儲spending買quota bag...
...

我無試過打電話啊 我覺得打電話佢地一定唔會話有貨 我有兩個星期係日日keep住巡都無 依家真係有小小心灰意冷

複式洋房

l_can_fly 發表於 20-8-22 13:12
吓買左9000都無mini e會唔會SA真係唔記得左,可能打去問佢幾時番工,約佢問下?
...

點會唔記得 我前天幾個禮拜日日去 去到其他sa都知我想要d咩啦 都係咩都無人可能真係有緣無份

大宅

牛年勳章

CC03 發表於 20-8-22 14:11
我都想去睇下有無mini E 就係怕會甘所以一路都無去

Same here
其實明明係想買嘢 但感覺上好似要俾人審核值唔值得賣俾你咁
好奇怪
所以寧願買CC

複式洋房

tsubalia 發表於 20-8-22 13:32
我買完野sa話如果唔岩色可以幫我留意,我就係唔想心煩等袋,唔知會唔會冇下文,所以堅持當日買多少少野出 ...

係啊 我唔鍾意都唔會買 都係見到襯自己先買 只不過係sa呢頭話無袋 過兩日就有jm係同一間攞到 唔知係我行衰運定點 btw我都係澳門代購到入左個大象灰mini e 準備寄過黎

大宅

BaileyChung 發表於 20-8-22 14:30
Same here
其實明明係想買嘢 但感覺上好似要俾人審核值唔值得賣俾你咁
好奇怪

係 我都覺得係 講真 大客有大客買 細客都有細客買姐 無錯 萬零蚊一個袋對佢地牌子黎講係最低 但萬零蚊都係錢 都係一個生意黎架嘛 我覺得甘樣唔係甘好囉 我都係買野 都係客人黎姐

珍珠宮

咁⋯
原來呢個袋咁難攞?
我有幾次去鋪頭都見有人買,
大部分都係黑金/深藍色金,
我以為呢個袋係walk-in 問就有

首頁

尾頁

跳至