潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK有兩位靚靚介紹我訂一間淘寶內袋,既然見咁推介,姑且一試,反正見咁平,哈哈.....大發現,居然我收到一開,首先賣家寄錯色比我,個內袋仲要車左香港一間網店的嘜頭,跟住我去話比個賣家知寄左色比我,多口問賣家點解有牌子?Made In Korea賣家話原來果間網店一向揾佢做內袋同埋其他貨,明明Made in China淘寶都可以寫做Made In Korea

利申:之前自己都試過另一間香港網店中晒招,後來同事介紹左佢買開果間就訂果間幾次,但最近買左Lindy 30 見訂一個就試下JM PM我果間,其實都心大心細,因諗住如果正就又慳左錢結果錯色之餘,仲要個貨勁厚,勁硬,size唔太岩

伯爵府

唔會再買絨做內袋,又重又硬又厚,所以都冇留意呢間網店

伯爵府

回覆 生命麵包 的帖子

我之前買過中過招一間網店拉,先會用同事介紹果真間囉,但這幾個月有2個靚靚勁推介淘寶一間,咪姑姐一試,堅估唔到大發現。。。。。。。
我唔想再買台灣果款啦,係輕,但用用下返邊呀,好難擺野呀

不過都係大發現,所以係度分享下

大宅

dmwjw 發表於 20-8-28 20:03
BK有兩位靚靚介紹我訂一間淘寶內袋,既然見咁推介,姑且一試,反正見咁平,哈哈.....大發現,居然我收到一 ...

可以pm 我係邊間淘寶店嗎?thanks

伯爵府

回覆 黃家大少奶 的帖子

sorry 我只係分享我買野遇到的一件事, 唔係想推介乜店架, 唔方便PM呀, 唔想比BK BLOCK 戶口呀

大宅

幫襯過圖中網店一次,冇回頭

wcpcelia    發表於 20-8-31 11:17

伯爵府

lau1312 發表於 20-8-29 14:32
幫襯過圖中網店一次,冇回頭

複式洋房

啱啱先發現到呢個post
但已經手快地訂左個內袋……
呢間野好似轉左tag@@

大宅

回覆 lau1312 的帖子

me too

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

dmwjw 發表於 20-8-28 20:03
BK有兩位靚靚介紹我訂一間淘寶內袋,既然見咁推介,姑且一試,反正見咁平,哈哈.....大發現,居然我收到一 ...
Does look very thick and hard

伯爵府

TobsterBB 發表於 20-10-19 09:13
Does look very thick and hard

當時收到見勁厚,屈都屈唔到,成個形斜斜地,唔balance,跟住同返JM介紹間淘寶賣家講,問要唔要幫佢寄返比佢香港這牌子個客

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

dmwjw 發表於 20-10-19 10:39
當時收到見勁厚,屈都屈唔到,成個形斜斜地,唔balance,跟住同返JM介紹間淘寶賣家講,問要唔要幫佢寄返比 ...

Hope it's not too expensive. Mine are in fabric material, so much softer and light. But if you have not got enough stuff in your bag, the sides would collapse.

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都淘咗呢隻料嘅內袋。
我的生命由我主宰.

伯爵府

waiyuktsoi 發表於 20-10-19 11:00
我都淘咗呢隻料嘅內袋。

其實我本身唔識淘寶,加上之前公司個經理介紹左佢同一班朋友買開果間內袋公司比我,我就無肚周圍揾了,不過見這裡偉大的BK有兩三位JM在這版不斷強推佢地買開的一間淘寶店,所以姑且又試下囉,因諗住買到岩又平就唔駛香港買

反而最後收到這個自稱韓國造的,唔係我訂的,後來淘寶賣家補返我訂的比我,連埋轉運成十日先收到(我比link同事幫我訂同搞轉運) 收返我訂的,一樣勁硬,摸上去好鞋,size唔fit,一個大左放唔入,勉強放左摺住曬,同事跟訂的果個唔夠大唔貼手袋

不喜勿插,純個人購物感受及收到質素分享

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

dmwjw 發表於 20-10-19 11:10
其實我本身唔識淘寶,加上之前公司個經理介紹左佢同一班朋友買開果間內袋公司比我,我就無肚周圍揾了,不 ...

我普通牌子袋所以要求唔高,求其擺嘢整齊就算
我的生命由我主宰.

大宅

首頁

尾頁

跳至