夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 yiului 的帖子

大家要有唔少朋友,但係冇乜參與對方嘅聚會。
因為佢嘅聚會都全部係女性,我都唔方便參與,又或者我呢邊,都係男人做運動,佢亦唔會參與。

別墅

wuiking 發表於 20-9-14 13:10

大家要有唔少朋友,但係冇乜參與對方嘅聚會。

其實都唔太需要參與各方嘅朋友活動。各自各仲輕鬆。有時自己一個去睇書睇戲都可以好美好。
或者係自身嘅問題多(性格),慢慢對生活冇咗熱情,空虛無聊感愈來愈大。
想搵人陪都好合理,不過唔一定係太太丫,主動約下朋友同事,親戚都得架。再唔係去學音樂(結他?)等自己過得充實d

複式洋房

明白,我會嘗試的。

別墅

CandyCheung123 發表於 20-9-14 00:40
我感覺樓主係想要太太的關心,無論男人女人都需要

先做下浪漫野, 女人愛被氹, 她開心, 應該樂意積極回應你 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

wuiking 發表於 20-9-6 10:06
我同太太由中學開始拍拖到7年前結婚
一齊咗23年

你呢個係中年危機, 開始思考人生下半場.

我都係男, 大過你D, 不過有仔女. 我都係鍾意運動, 老婆唔LIKE. 我會自己去運動, 跑步, 游水, 健身. 早幾年開始長跑, 要成日練, 都好花時間, 呢排跟教練健身, 希望KEEP到身型, 為衰老作準備.

你要搵D目標, 慢慢發展興趣, 但要KEEP住同太太溝通, 每星期搵時間拍下拖. 我估你太太都一定有D喜好, 你可以試下投其所好. 生活可以平淡, 但唔一定乏味

複式洋房

回覆 newcomer550 的帖子

明白,多謝鼓勵,我會渡過呢個「危機」的。

珍珠宮

應該係生活太平淡,事業穩定,婚姻穩定,無咩外來衝擊,所以你覺得悶。
最衰你老婆唔鍾意小朋友,否則我覺得應該生小朋友,你就會覺得有趣好多。唔可以講所有野都開心,但小朋友係會來到生活上各種趣味

我前男友既大家姐都係,後生時唔生,到40幾50歲就想有個小朋友,可惜生唔到啦。竟然想我過繼我ex 輕輕咁問我想唔想

複式洋房

回覆 蘋果姐姐^_^ 的帖子

我地條件上係適合有小孩的,不過呢啲無得勉強。
近排同太太傾多咗,有啲心結解開咗,而家開心返了。

珍珠宮

wuiking 發表於 20-9-20 16:36

咁就好了,多d溝通;溝通真係可以增進感情

別墅

ckcpooh 發表於 20-9-6 10:16
或者係時候考慮要小朋友,順其自然。 會有唔同嘅衝勁。

唔好累左個小朋友

珍珠宮

wuiking 發表於 20-9-20 16:36

開心返就好!
你才40歲,男人更年期都為來。還好,這場仗為你準備下50歲那時的男人情緒危機年齡吧。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至