自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我反而覺得某些活動轉左做網上係方便左,細女開學家長日,網上進行,真係方便左在職家長,我係ftm至少可以安坐家中就出席到,以往好多時要老公請假睇小朋友,我先參與到。

珍珠宮

回覆 jenny729 的帖子

呢個post好正, PUSH !
我屋企個個都係大人, 無呢D機會參與.
睇大家嘅分享好睇過電視劇.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

大宅

回覆樓主:

我個仔n 班。。開學禮果日老師講完野。。播校長致詞。。我仔指住話係廣告。。想我整走佢

男爵府

幼稚園K3開學家長會,只須家長出席,有差不多400+人參與。
但係,應該好多家長未必識用zoom/teams:
1) 唔識關閉視訊,開住個cam,對正個mon食提子、棟起隻腳坐喺梳化、撩鼻屎。
2) 最正係,開咗約1小時,可能開始悶,有位女性家長周圍行來行去,跟住嗱高件睡衣,喺度坳肚腩,嗱到上胸圍嗰度
3) 家長揸緊車,又唔mute,聽多勁多響銨聲
⋯⋯

wcpcelia    發表於 20-9-9 15:52

大宅

我女中四 今日第一次上PE堂 (老師之前講明話要做sit up) 之後問阿女有冇做其他嘢 佢話無 上了一個鐘只做了10下 因為老師話要叫名 逐個逐個做 數10下

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

老師個仔,兩,三歲,係咁响老師後面跳上跳落,望鏡頭,做怪表情
老師又教緊嘢,見到忍笑扮無嘢,繼續教,但個個同學focus晒落個小朋友度

水晶宮

agroy 發表於 20-9-6 20:42
影到平時高貴靚太素顏在被窩成個精子咁爬出嚟

我睇咗成窩精子

水晶宮

angelheart 發表於 20-9-6 22:03
我女上zoom,班主任問問題,呀女怕羞,因為升中一,老師未見過。所以好緊張,老師想氣氛輕鬆啲,一路講嘢一 ...

公爵府

2024年龍年勳章

1. 同學家中有個男人無著衫行來行去,搞到同學們一見到就嘩嘩叫,

2. 早期初開始停課,有家長唔多清楚原來旁邊講嘢大家都聽到,出貓想自己個仔答,點知阿仔唔生性,出貓都答錯,佢鬧仔大家都收到晒!

3. 有家長心急自己搶答,老師停一停叫其他同學再答,位家長其實答錯咗 聽到答案即刻講「有無搞錯!點會係咁⋯」大家O咀停晒!

4. 又係家長 上上下堂問阿女午餐食乜?佢而家去買餸,仲要女同學即刻答

珍珠宮

回覆樓主:

呢個post真係好歡樂

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

每堂點完名就可以關鏡頭同靜音,
但有時意外地踫到播音icon都唔知.
有次我聽到家長叫兩兄弟唔好再打交,
有次我鬧個仔閃左去,要我take notes,都播埋出來

象牙宮

我個仔係答問題先開咪。咁我叫家中狗仔食飯。我話:拖肥食mum mum乖乖。 錫錫錫返哂。 點知原來呀仔又答問題開左咪。老師聽到我話快D食飯飯乖錫曬。吾知會否以為我叫仔食飯。

子爵府

老師入錯Zoom room, 啲小朋友等左幾個字,最後點完名就落堂 班細路傾左40分鐘

大宅

我個囡P2,第一日開學,班主任堂,老師話點名,第一個,第二個,第三個,好喇,我地唔點喇,講返校務啦!因為實在太浪費時間!

水晶宮

環保接龍勳章

this post is funny

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

有家長係鏡頭前撩鼻屎

首頁

尾頁

跳至