夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

打機傷夫妻感情嗎?

男爵府

男人打機上癮,就好似鬼迷心窍咁,點叫都唔會醒
除非你有足夠的把握同牌面迫佢去死角另佢醒,
但係似乎你都有顧慮
咁你要小心處理
其實叫佢Del game 只會識得其反,
真係囉自己個心來同隻game對砍,
頭一兩次可以都會顧下你,收歛下,第三四次就會開始反抗

唔好衡量 C6 心目中隻game重要D,定你重要D,
其實大部分男人最愛係佢自己,最重視架只係自己的感覺

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

回覆 YuKiYueng 的帖子

唔會 除非個男人借打機識女

民房

Wongbuddy 發表於 20-9-26 19:28

唔會 除非個男人借打機識女

我都這樣覺得,結婚8年愛情都變親情想尋找刺激

子爵府

係你定你老公想尋找新鮮感呢? 其實時間唔會沖淡愛情 更加唔會由愛情變了做親情 只會愛情以外還加多左份親情啊

珍珠宮

回覆樓主:

睇個男人識唔識分輕重,有d人毫無自制力,除左對打機有熱誠之外,對任何野都好似無咩興趣,任何飯局都會忍唔住睇下電話,成日睇。有d人就分得清,打機時好投入,但唔打時對生活各個細節都考慮到。

我老公屬於前者,勸完又勸,尤其是討厭明明係佢朋友飯局,自己就一路睇電話,我就一路應酬佢朋友,唔識尊重人無曬分寸。同我食飯時又餐餐顧住睇電話,我地兩個就好似搭台咁。道理同佢講左n次,比左n次機會,最後都要發火先肯停打機。成個人唔同曬了

民房

mcs74 發表於 20-9-26 23:46
睇個男人識唔識分輕重,有d人毫無自制力,除左對打機有熱誠之外,對任何野都好似無咩興趣,任何飯局都會忍 ...

打機的男人簡直一樣,我要求他刪除遊戲,他又下載其他遊戲,玩到抽離不到,叫他陪啊女玩就一邊打機一邊我覺得是敷衍啊女,重點是遊戲裡面的人幾乎是日日聯絡,雖然有些不再一城市,但是聊天次數多過日日睡旁邊的人,晚晚看見他打機真是想做個溫柔人妻是一件好難的事情

民房

Ava000Ava 發表於 20-9-26 13:27
男人打機上癮,就好似鬼迷心窍咁,點叫都唔會醒
除非你有足夠的把握同牌面迫佢去死角另佢醒,
但係似乎你都 ...

好難讓他不打,我感覺他是沒了遊戲生活不到

珍珠宮

YuKiYueng 發表於 20-9-27 00:42
打機的男人簡直一樣,我要求他刪除遊戲,他又下載其他遊戲,玩到抽離不到,叫他陪啊女玩就一邊打機一邊我 ...

差唔多一模一樣,我老公又係叫佢刪除然後又下載其他,已經換左好多遊戲了。睇住佢沉迷果陣,真係眼火爆,我都盡量克制自己怒火,原來幾溫柔都無用,佢個心已經唔係到,根本唔識欣賞溫柔的我。

有次真係忍無可忍,成部電腦同佢打爛佢,效果甚佳……雖然之後都會玩下遊戲,但我要佢停就停到,而且識得抽離了,就由得佢。

打機真係十分影響夫妻感情,影響社交,影響生活。要搵岩方法對症下藥

民房

mcs74 發表於 20-9-27 01:01
差唔多一模一樣,我老公又係叫佢刪除然後又下載其他,已經換左好多遊戲了。睇住佢沉迷果陣,真係眼火爆, ...

你好狠啊(emoji)我不敢我怕他家暴我,經過溝通他現在承諾家庭日是不玩遊戲,回家都少打

珍珠宮

YuKiYueng 發表於 20-9-27 01:06
你好狠啊(emoji)我不敢我怕他家暴我,經過溝通他現在承諾家庭日是不玩遊戲,回家都少打
...

咁就好!希望你先生都可以從虛幻中抽離,回歸現實生活!

我老公應該驚我家暴完電腦再唔聽會家暴佢

大宅

YuKiYueng 發表於 20-9-27 00:47
好難讓他不打,我感覺他是沒了遊戲生活不到

我老公又係日夜機不離手,尤其玩game,一齊出街都可以行住路打,坐交通工具又係,食飯又係,屋企又係,我同佢好似完全唔識咁,真係火都嚟,爆完佢咪無奈放低手機,但佢即刻變到無所事事、蘿蘿鸞冇靈魂唔知點咁,我真係頂佢唔順,手機可以幫人但更加害人

男爵府

YuKiYueng 發表於 20-9-26 00:10
打機傷夫妻感情嗎?

香港大部份男人自尊心不高,普遍妻子比較強,只能靠打機來發洩。

民房

回覆樓主:

我老公也很沉迷打機,同佢嘈過仍要繼續,已經唔想理佢,而家淨係想湊好個仔。

民房

shan29 發表於 20-10-5 10:22
我老公也很沉迷打機,同佢嘈過仍要繼續,已經唔想理佢,而家淨係想湊好個仔。
...

感同身受,打機打到不懂分配時間,越話越打的厲害

複式洋房

大家都有D私人興趣, 私人時間咪幾好, 有空間抖下氣.

我都有自己鐘意做嘅嘢.

複式洋房

其實同女人煲劇一樣, 都係想抽離放鬆下
其實都可以一齊打, 搵D自己都鍾意既遊戲黎打
嘗試融入一下對方

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章

原本都以為自己睇得好開,
佢打機我可以FREE多點時間湊仔
問題佢沈迷咗打機, 變得越來越冇耐性, 脾氣暴噪, 態度惡劣,
好幾次都被佢鬧到喊好委屈, 痴線

首頁

尾頁

跳至