自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

請教大家一個裝修問題, 我裝修師父提議用意大利藝術漆代替廚櫃中間牆身不锈鋼或瓦仔, 請問大家咁做好嗎? 意大利藝術漆可以防火及易清潔嗎? 謝謝~

大宅

password_w 發表於 20-10-7 17:13
請教大家一個裝修問題, 我裝修師父提議用意大利藝術漆代替廚櫃中間牆身不锈鋼或瓦仔, 請問大家咁做好嗎? 意 ...

點解你唔問下你裝修c fu 點解提議你用義大利藝術漆,同埋有什麼好處呢?

大宅

想問 咩係意大利藝術漆?

象牙宮

https://www.youtube.com/watch?v=erKI0YBYFJg意大利藝術顏料[color=var(--yt-spec-text-secondary)]2018年10月18日
[color=var(--yt-spec-text-secondary)]牆身準備髹油定係黐牆紙呢 ? [color=var(--yt-spec-text-secondary)]如果考慮髹油嘅話,有冇諗過有種顏料係 唔會出現裂縫,仲要防水防霉呢 ~

[color=var(--yt-spec-text-secondary)]想知道呢種究竟係咩顏料嘅話就要聽吓Simon講解喇 !

色彩如何?

[url=][/url]

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆 bellabella_oh 的帖子

師父話防水防火...但我身邊無人用過o黎做廚房, 我見網上o的資料都係做特色牆同TV wall多o的, 所以請教一下大家有冇咩經驗分享下~

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有朋友用強化玻璃做廚櫃牆身,有好多顏色揀,易打理

唔好處係,裝掛件要預定孔位,日後加唔到,唔可以鑽孔,吸附就得
另外係唔可以一件過,有收口邊

大宅

回覆 oceandeepsea 的帖子

明白, thanks.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

厨櫃中間牆身係咩位?
在厨櫃内的牆或在廚櫃上的牆?

比較下成本同用其他物料差幾遠,
值唔值得

普通磁磚都防水,
至於防火,就算唔着火唔裂,但燒到薰黑晒,都係要换磚姐

大宅

回覆 Jasmine-4711 的帖子

都係o既, 所以要再諗一諗. Thanks

男爵府

請教大家一個裝修問題, 我裝修師父提議用意大利藝術漆代替廚櫃中間牆身不锈鋼或瓦仔, 請問大家咁做好嗎? 意 ...

乜嘢係廚櫃中間牆身或瓦仔,唔係好明位置

大宅

回覆 PUIPUI2000 的帖子

應該係廚櫃中間冇櫃o既牆身...

珍珠宮

你少煮飯咩? 還是厨房超大?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

password_w 發表於 20-10-9 15:53
回覆 PUIPUI2000 的帖子

應該係廚櫃中間冇櫃o既牆身...

不銹鋼太工業風,瓦仔難清潔

珍珠宮

回覆樓主:

個位會有油煙清潔會煩嗎?

大宅

回覆 LokYauYau 的帖子

我日日煮飯, 廚房只係普通size ... 所以我都唔明佢點解咁推介俾我...

大宅

回覆 healthymimi 的帖子

係lor, 我問佢難唔難清潔, 佢話無問題...所以我想請教下大家...

伯爵府

Open studio 整就靚,梗廚除非好大,仲有樓主日日煮飯油烟勁,日日抹牆?

禁止訪問

大宅

回覆 wwaimman 的帖子

Thanks

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至