想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今年已經40歲,舊年12月喺台灣做過一次ivf, 當然唔成功!本來打算今年養好身子再向台灣出發,點知疫情關係到而家仲未去到!12月做果時驗過一次AMH,當時已經係0.8,到3月再驗埋P4, E2, FSH,LH! 當時FSH係6.8,問過醫生都話報告正常嘅,係AMH 偏低!咁自己就的起心肝睇中醫,食supplement, 諗住可以改善!點知最近再驗AMH已經去到0.6, FSH都升到8.6。
收到報告嗰吓眼淚不停流,時間真係唔等人!好似每分每秒都倒數緊,好絕望。

禁止訪問

複式洋房

Seanachoy 發表於 20-10-9 12:27
唔好咁大壓力諗咁多,反而會快有好消息喇,放鬆

最大問題係卵子數量已經唔多,好似同時間競賽咁。

大宅

Pig1et 發表於 20-10-9 11:53
今年已經40歲,舊年12月喺台灣做過一次ivf, 當然唔成功!本來打算今年養好身子再向台灣出發,點知疫情關係到 ...

會唔會都考慮喺香港做呢?疫情反覆,如果再等你又會忍不住不斷check數字,然後會繼續內心好焦慮,怕你跌入一個惡性循環呢~!加油啊!希望你會慢慢情緒好返d!

大宅

Lovehopefaith 發表於 20-10-9 14:01
會唔會都考慮喺香港做呢?疫情反覆,如果再等你又會忍不住不斷check數字,然後會繼續內心好焦慮,怕你跌入 ...

無錯,快啲係香港做啦

大宅

Pig1et 發表於 20-10-9 12:45
最大問題係卵子數量已經唔多,好似同時間競賽咁。

年齡的確係一個問題,除了盡快開展療程,沒有其他辦法了。香港私家做,check好哂、食藥、打針、放胎,幾個月已經搞掂,唔好等了

禁止訪問

複式洋房

Lovehopefaith 發表於 20-10-9 14:01
會唔會都考慮喺香港做呢?疫情反覆,如果再等你又會忍不住不斷check數字,然後會繼續內心好焦慮,怕你跌入 ...

多謝你!今日心情好番好多了!之前有諗喺香港做,但可惜價錢同台灣真係爭好多,仲要唔係一定成功!

複式洋房

Seanachoy 發表於 20-10-9 16:35
就係咁諗會搞到個人精神緊張,每時每刻放鬆先係實際上幫助,因為諗只會令機會更底,咪仲閉
...

或者真係要睇開啲,尋晚老公話可能同我哋無緣,聽到好心痛

別墅

今年已經40歲,舊年12月喺台灣做過一次ivf, 當然唔成功!本來打算今年養好身子再向台灣出發,點知疫情關係到 ...

年紀愈大amh愈低係好自然既事, 睇中醫解決唔倒架
快D拎埋D報告去睇私家啦, 把握時間.

複式洋房

時間吾等人,如果經濟負擔得到即刻香港做,做唔係一定成功,但吾做一定吾成功。加油!

大宅

Pig1et 發表於 20-10-9 17:00
多謝你!今日心情好番好多了!之前有諗喺香港做,但可惜價錢同台灣真係爭好多,仲要唔係一定成功!
...

我之前識好多jm係台灣做,但封關後好多都轉係香港做,計返台灣要去幾次加機票酒店,同香港政府醫院私症唔係差好多,你可以去了解下,因為年紀真係唔等人,加油!

大宅

唔好灰心!
時間唔等人我都好明白 本身我都唸住過台灣 但見到疫情咁都覺得香港做穩陣啲 驚台灣拎晒針藥過黎打晒針未過得切去抽卵又封關!
雖然香港同台灣價錢差一截 但時間同住宿時間都係返道 差三幾萬 最多之後努力搵返 再講飛黎飛去都好頻撲
再同c6商量下先
加油呀 唔好比情緒帶住走

複式洋房

我都等緊台灣做,唔好灰心啦,正面d一定ok既

大宅

不如係香港做IVF? 其實香港都好多人做ivf,唔好無了期咁等。你去台灣舟車勞頓,身體都會攰,時間最寶貴,祝你心願早日達成。

禁止訪問

複式洋房

我都係台灣做過一次 唔等了 book左月尾香港初診

禁止訪問

大宅

可以的話香港做啦,成功左你會覺得呢舊錢駛得非常值,就算真係萬一唔好彩失敗,起碼嘗試過,總好過幾年後諗返,會後悔當時40歲連最後機會唔博一鋪,唔好令自己抱憾終生,同自己講試就一半機會,唔試就永遠係零

別墅

KKwong1997 發表於 20-10-12 12:58
咁請問邊到比較快D? 我聽過朋友講佢睇開個E生新症要排一年.

嘩一年咁誇張, 私家?
我睇緊The Womxx Clixxx, 好易約, 可能依到比較少人講, 但唔錯架

首頁

尾頁

跳至