自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無JM 熟悉北角華匯中心? 老人家間中會到新光戲院看粵劇, 因腳不能行太遠及上落樓梯比較辛苦, 請問北角A4出口, 有無扶手電梯或升降機? 華匯中心商場是否有洗手間? 洗手間與地面那層是否有扶手電梯或升降機呢? 麻煩提供資料.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

ruby 發表於 20-10-12 09:54
請問有無JM 熟悉北角華匯中心? 老人家間中會到新光戲院看粵劇, 因腳不能行太遠及上落樓梯比較辛苦, 請問北 ...

A4 出去華匯有部份係扶手梯, 亦有部份是樓梯, 現在好似裝修緊外牆添.

我連議乘在大堂的電梯(7.11旁) 上地面(英皇道同書局街/七姊妹道交界, 在新光斜對面馬路), 就可避過樓梯. 其他出口也冇全程扶手梯, 一定有部份是樓梯.

華匯中心不是大商場, 我冇上過去樓上.地面及地底都冇洗手間.

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

華匯中心係商業大廈,冇商場,亦冇公用洗手間。

wcpcelia    發表於 20-10-12 12:17

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

ruby 發表於 20-10-12 09:54
請問有無JM 熟悉北角華匯中心? 老人家間中會到新光戲院看粵劇, 因腳不能行太遠及上落樓梯比較辛苦, 請問北角A4出口, 有無扶手電梯或升降機? 華匯中心商場是否有洗手間? 洗手間與地面那層是否有扶手電梯或升降機呢? 麻煩提供資料...

華匯中心係寫字樓, 都有几級樓梯要上的, 而且里面的扶手電梯不是經常開的, 我唔建議老人家用呢個出口.

你可以用B1出口, 果處有升降機直上地面, 就在新光戲院對面馬路, 比行樓梯方便. 至於洗手間, 新光里面有的, 再唔係, 行遠少少,
[color=rgba(0, 0, 0, 0.87)]北角匯大商場, 一路都係平路, 無樓梯, 不是太遠.

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

emt1314 發表於 20-10-12 15:39
華匯中心係寫字樓, 都有几級樓梯要上的, 而且里面的扶手電梯不是經常開的, 我唔建議老人家用呢個出口.

謝謝你的資料(emoji)

男爵府

al5135 發表於 20-10-12 10:36
華匯中心係商業大廈,冇商場,亦冇公用洗手間。

Thanks

男爵府

emt1314 發表於 20-10-12 15:39

謝謝(emoji)

首頁

尾頁

跳至