自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無 JM , 你既 c6係唔多說話 , 內向 , 但大家又己經一齊左好多年又覺得無問題

可以分享下你地既情況嗎

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

shirley784 發表於 20-12-7 17:34
有無 JM , 你既 c6係唔多說話 , 內向 , 但大家又己經一齊左好多年又覺得無問題

我估我c6算,佢無咩朋友,唔會同人吹水,唔會同同事食飯,永遠一個人,我們結婚都十幾年,無咩問題,我係好獨立既人。

別墅

回覆樓主:

我係呀 同個個人都無咩兩句, 對住我算講得最多嘢,係務實型,不過我鐘意呢類型,麻麻哋好多口水既男人

pswongaa    發表於 20-12-9 20:25
Astra00    發表於 20-12-9 19:00

子爵府

回覆 shirley784 的帖子

初時相處到,而家覺得好悶,我覺得如果佢可以多嘢講d會好d, 你老公又係好靜?

子爵府

牛年勳章 BK Milk勳章

一個動自然配一個靜, 有時真係有啲悶悶地 不過做晒啲家務之後都費鬼事理佢(emoji)
[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled7.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled8.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled6.jpg[/img]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我老公都係,以前重嚴重,冇朋友,同同事都冇乜兩句,就算同佢屋企人食飯,佢都好似搭枱咁,對我講嘢最多,而家轉咗工對多咗人,工種局住佢要開放自己,比以前好好多。

伯爵府

冇問題,有對答就得,我都係唔鍾意講野既人,我老公依家好多野講,我反而覺得佢好煩

公爵府

回覆樓主:

我c6都係有咩都收收埋埋,好少表達自己既人,平時相處都係我主動多,不過我又覺得無乜問題

大宅

我c6唔多講嘢,但我勁多嘢同佢講。
佢有同屋企人、同學、朋友食飯。但都係搵佢笨/痴佢咁。
屋企人都係一家4-5個人,佢一丁,都計一個家庭比一份錢;佢同同學打麻雀次次送錢比人;佢朋友冇車佢成日車佢游車河。

侯爵府

回覆樓主:

我老公就係,我話佢陰濕,唔知諗乜,鬧交都冇對手,見佢唔出聲咪鬧多兩句囉,佢講笑話床下底放咗電線。

CoiCoi    發表於 20-12-23 18:47
abirdma    發表於 20-12-23 11:10
Mowawa    發表於 20-12-9 19:45

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我C6系……冇飲飲食食既朋友(佢話唔需要,只要有家人就ok)自僱人士(除工作時間就同老闆或伙計吹下水外)永遠收工就返歸……不喜歡說话只喜歡瞓覺 不過最好怕嘅地方…… 就係佢老婆超鍾意講嘢! 所以佢話一啲都唔怕悶

伯爵府

多數都系我問佢答,10幾年了,終於有D唔系太想理佢。

伯爵府

Mar9b 發表於 20-12-8 01:51
多數都系我問佢答,10幾年了,終於有D唔系太想理佢。

好過自問自答

大宅

我果個都係,冇咩朋友,生活得我同小朋友,不過佢老實又好有責任感,默默付出型

珍珠宮

2024年龍年勳章

我老公係少說話嘅人, 未至於內向嘅, 但一定係慢熱!
我哋拍拖到結婚(已超過25年)連發脾氣/吵大鑊/掟嘢...都未試過~
我仔小學時都問過我哋係咪有問題? 佢話有D同學講父母成日鬧交...

可能我自己細個成日見我爸媽家嘈屋閉, 幾衰幾毒嘅說話都聽唔少, 形成自己唔想自己第時都係咁。所以我都係好少同人嘈, 好多時說話一講出口就收唔番, 唔想事後後悔~指對住愛錫自己嘅人

大宅

我老公一直都糸好少講嘢,好靜嘅人,我成日覺得我對住空氣講野,近2年變咗多左既講,又成日哦我,反而覺得佢好煩

珍珠宮

回覆樓主:

好過對住個吹水佬 (我c6也不多說話)

公爵府

醒目開學勳章

tutik 發表於 20-12-7 18:33
我老公就係,我話佢陰濕,唔知諗乜,鬧交都冇對手,見佢唔出聲咪鬧多兩句囉,佢講笑話床下底放咗電線。
...

都好幽默啊!

子爵府

我老公比較內斂,少說話。所以佢先至會喜歡我。佢就係喜歡我多話題,和講嘢抵死幽默,可以令佢笑。

大宅

tutik 發表於 20-12-7 18:33
...

笑鬼死

首頁

尾頁

跳至