自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

早幾年細佬意外走咗,我阿媽話想去問米,因為細佬咩都無講低就走咗。當時我勸媽咪唔好去問米,因為我完全唔信,覺得係呃人的,但佢堅持要去,咁我當時求期搵咗個同區的問米婆電話俾佢,佢又真係自己走咗去問,返到嚟同我講返D對話內容,的確又好準,咁由果日開始我阿媽就釋懷了…我依然對問米抱有懷疑,但始終媽咪問完開心咗,我都安樂D。
到咗上個月尾,今次到我爸爸了,佢上個月29號突然間肝衰竭,只係訓咗一晚醫院,30號就走咗了,又係咩都無講低,全程都無醒過。呢件事令到我同媽咪都好難接受。
我媽咪又話想去問米,但原來上次搵細佬上嚟果個問米婆已經移民了,而家想問下大家,有冇問米婆可以介紹下?萬分感激。
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

洛紫 發表於 20-12-17 18:35
早幾年細佬意外走咗,我阿媽話想去問米,因為細佬咩都無講低就走咗。當時我勸媽咪唔好去問米,因為我完全唔 ...

你住邊

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

移民那個是否在大埔那個?

公爵府

回覆樓主:

我問過 覺得8成準。。。
但如果真有其事 咁應該係100準先岩喎

大宅

回覆樓主:

我無試過問米,
若果問咗,
可以令到你媽媽釋懷,
係一件好事,
幫推!

男爵府

畀面勳章

amypo 發表於 20-12-18 08:46
你住邊
大埔
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

男爵府

畀面勳章

Patrick_star 發表於 20-12-18 11:36
移民那個是否在大埔那個?
係呀

珍珠宮

唔信

男爵府

畀面勳章

wannabe118 發表於 20-12-18 12:00
我問過 覺得8成準。。。
但如果真有其事 咁應該係100準先岩喎
我媽咪早幾年問過,佢話所有嘢都岩(我唔在場)
問米婆講出咗我有幾多兄妹,話細佬搵埋另外果三個陪佢,仲話阿爺睇實佢哋。
我理智上同我講無可能,但又唔明點解佢會算到我有5兄弟姊妹,但有4個都已經唔係度 。

伯爵府

甘如果問米係真既,甘代表人死後吾係灰飛煙滅,亦吾係上左天堂或投胎,而係仍用死前身份停留在某個地方。

伯爵府

好奇一問 ,想知先人係聾啞人士 , 問米得嗎?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

唔信, N年之前, 前奶奶意外過身, 又係咩都冇講低就走左, 前夫成家去問米, 個女人亂估在場嘅人, 男嘅就叫亞仔, 女嘅就叫亞女, 都唔啱, 跟住全程就講好慘呀, 燒多D野俾佢呀, 做多D法事呀咁.......

大宅

我覺得要睇搵到果個問米婆係咪真係識如果有八成準都算犀利啦

大宅

Peanuts 發表於 20-12-18 16:08
唔信, N年之前, 前奶奶意外過身, 又係咩都冇講低就走左, 前夫成家去問米, 個女人亂估在場嘅人, 男嘅就叫亞 ...

你搵個個係邊

大宅

洛紫 發表於 20-12-18 15:46
大埔

屯門有個,都問左好多個,都幾準

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

amypo 發表於 20-12-18 16:33
你搵個個係邊
唔記得喇, 喺元朗

男爵府

畀面勳章

amypo 發表於 20-12-18 16:34
屯門有個,都問左好多個,都幾準
請問係咪東安堂?
我見呢個都好介紹,但唔知點解上網搵唔到個電話

男爵府

畀面勳章

aprilabc 發表於 20-12-18 15:59
好奇一問 ,想知先人係聾啞人士 , 問米得嗎?
唔清楚。。。老實講我對問米根本都係半信半疑,上嚟問都係想搵個俾媽咪去問下求下個安慰…

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我細個時7月餅差啲被選中, 半夜開始燒昏迷不醒,西醫角色 腦膜炎,訓左成個月醫院,打針打到2個大肶都無位,醫生都話安排定身後事。
之前阿麻帶阿媽去問米,跟佢要求燒野,我好快就醒返,仲要係咩病痛都無哂,只係醒返黎失憶……
想認識多啲屯門友

大宅

洛紫 發表於 20-12-18 21:13
請問係咪東安堂?
我見呢個都好介紹,但唔知點解上網搵唔到個電話

係,電話24794440

首頁

尾頁

跳至