潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

分享自己遇到一件事, 真係唔敢係網上買, 一係要去一間堅的店CHECK左先要, 一係學其他靚太教開始係專門店儲下 spending.

之前係Carouxxxx 見到一個Lindy 26 大象灰金扣, 約左個人出來交收, 去完中環一間樓上店CHECK袋, 發覺有些問題無要到, 後來見同網有個Mavi........的人用$50000買左, 跟手見佢放係FB賣$56000, 其實佢執平袋返來轉售唔關我事,問題係這人應該無CHECK貨買入, 係FB賣走, 當然明顯見到目的係一買一賣賺錢, 但問題係佢唔知真假又轉賣出去, 真心驚, 替買左佢個袋的人担心.
附圖:
1) Carouxxxx 我見到賣$50000 原物主出售;
2) Carouxxxx Mavi.......買入左的評分;
3) Carouxxxx Mavi...... FB 出售post (sold) $56000
4) 看到原來這M......... 不斷買入賣出, 但不知其他袋有沒有我遇到的問題

多口在這里出POST, 希望大家留意, 交收要驗貨, 見小紅書連專門店正單, paper tag乜都超A都有.

利申: 平時係度睇潮流版學野, 自己只有一兩個H袋, 所以有時會網上買二手, 因平少少自己用, 但每次都有去CHECK貨. 不喜勿插, 攻擊留言不會回覆, 因出POST 分享自己遇到一件事, 唔係想揾人嘈咬, 謝謝

大宅

tw62chan 發表於 20-12-28 23:10
分享自己遇到一件事, 真係唔敢係網上買, 一係要去一間堅的店CHECK左先要, 一係學其他靚太教開始係專門店儲 ...

想問下初初個Lindy 有咩問題你無要到?

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

thx

複式洋房

黑白小狗狗 發表於 20-12-29 01:05
想問下初初個Lindy 有咩問題你無要到?

上到去間野驗袋,話佢唔收隻袋,我問點解,間野話這隻我們收唔到,暗示有問題,我問係咪佢哋有好多個所以唔收、佢地答:唔係

男爵府

熱血勳章

分享自己遇到一件事, 真係唔敢係網上買, 一係要去一間堅的店CHECK左先要, 一係學其他靚太教開始係專門店儲 ...

點解你肯定FB 賣嗰個係Caxxxx 同一個袋嘅?純粹好奇

別墅

tw62chan 發表於 20-12-29 09:29
上到去間野驗袋,話佢唔收隻袋,我問點解,間野話這隻我們收唔到,暗示有問題,我問係咪佢哋有好多個所以 ...

見佢都有單,你有冇看過張單同平時專門店有咩唔同?香港定外國單?

男爵府

elainelph 發表於 20-12-29 10:58

點解你肯定FB 賣嗰個係Caxxxx 同一個袋嘅?純粹好奇:que ...

Del

男爵府

tw62chan 發表於 20-12-29 09:29
上到去間野驗袋,話佢唔收隻袋,我問點解,間野話這隻我們收唔到,暗示有問題,我問係咪佢哋有好多個所以 ...

別墅

回覆 tw62chan 的帖子

有單都可以係假...咁恐怖

複式洋房

elainelph 發表於 20-12-29 10:58

點解你肯定FB 賣嗰個係Caxxxx 同一個袋嘅?純粹好奇:que ...

因我約左原物主交收,但交收不成功,因check左唔收,跟住見Carxxxxxx Mxxxxxxx 買左仲有評分,係去望到,原物主賣時放的單,相,日本tag 同Fb完全一樣,同stamp, 扣位同樣地方花左

複式洋房

nakuru 發表於 20-12-29 11:57
見佢都有單,你有冇看過張單同平時專門店有咩唔同?香港定外國單?
...

同原物主交收時check左唔收,單只望左一眼,但有睇到所謂日本買入paper tag, 單唔識分,因我自己唔係咁多個H

複式洋房

beurself 發表於 20-12-29 15:18
回覆 tw62chan 的帖子

有單都可以係假...咁恐怖

其實我交收不成功,回到公司同事開小紅書及有些網比我睇,原來單都有得買,好驚,可能我見識少,但純粹自己咁岩遇到,所以放上來分享下自己經歷

公爵府

親子王國15週年勳章

我一定同專門店買。有陣時二手shop 也信唔過!

別墅

tw62chan 發表於 20-12-29 15:38
其實我交收不成功,回到公司同事開小紅書及有些網比我睇,原來單都有得買,好驚,可能我見識少,但純粹自 ...

原來單都有得買!我有見過假單,但真係好假好唔自然

伯爵府

又唔係好明,話晒都幾萬蚊一個袋,呢位M小姐同人買嘅時候唔去check袋,人哋再同佢買又唔check?好少囉

男爵府

tw62chan 發表於 20-12-29 15:38
其實我交收不成功,回到公司同事開小紅書及有些網比我睇,原來單都有得買,好驚,可能我見識少,但純粹自 ...

我都有睇小紅書,仲話香港既專門店單最易冒,嚇死

複式洋房

真係要好小心

侯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

會唔會其實兩個係同一個人?

複式洋房

gzilla 發表於 20-12-29 16:41
又唔係好明,話晒都幾萬蚊一個袋,呢位M小姐同人買嘅時候唔去check袋,人哋再同佢買又唔check?好少囉
...

Sorry 我唔識這位M買家,只係我係原post問價約交收,見check左袋唔收,所以有留意這個post, 後來見到這位M買家買左同交收評分,仲話專登車個袋比佢,但見好快M又放左上FB賺$6000賣走,初時仲諗可能唔係同一個袋,純粹八卦入去睇真係同一個(扣同樣地方花,日本Tag 等等) 所以唔知點解對方無check或有否check左交收

不過之前爬文見有靚女share話現在出面好多地方check袋求其,唔知第三手買家有無check

睇左一陣仲見M係Carxxxxxx買袋,FB轉售賺錢

複式洋房

ggbwong 發表於 20-12-29 18:50
會唔會其實兩個係同一個人?

唔明你意思?即係你指同我交收不成功,佢用M戶口再賣同比假評分?

首頁

尾頁

跳至