自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

見到有ipad,有ipad air,究竟買邊款好,小朋友幼稚園用

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

咁細個,用最basic 果款ipad 就夠。

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

我愛Corina 發表於 21-1-5 00:55
咁細個,用最basic 果款ipad 就夠。

Ipad air 多d咩野

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Yingying607 發表於 21-1-4 17:09

主要係呢d..

男爵府

我愛Corina 發表於 21-1-5 01:16
主要係呢d..

(emoji)thx

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

買邊個型號唔係問題,最緊要係買厚身預你會跌嗰種套同埋screen protector

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Yingying607 發表於 21-1-5 01:09

ipad air及ipad pro是專業人仕用,
例如設計師, 貴過ipad

ipad 是普通人用

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

用緊ipad有時好煩,因為Google classroom好多時update 完唔可以直接連線上堂,我要用電話入classroom到睇chatroom no. 再去meet到入番個no 。

象牙宮

我自己用iPad。因為我係用黎上綱同睇YouTube hea下。我女就買左iPad air+Apple Pencil 比佢上zoom

男爵府

961123 發表於 21-1-5 11:01
我自己用iPad。因為我係用黎上綱同睇YouTube hea下。我女就買左iPad air+Apple Pencil 比佢上zoom
...

你個女幾多歲, Apple Pencil愛嚟做咩㗎

象牙宮

Yingying607 發表於 21-1-5 11:03
你個女幾多歲, Apple Pencil愛嚟做咩㗎

其實你嗰個咁細個用普通iPad就夠㗎啦.我個中學了.我買部好啲俾佢咋嘛.我冇理由買兩部相同iPad.枝筆用黎寫字畫下圖.枝筆也有些貴$999+iPad air $4799。

伯爵府

最平 $2599 型號就夠

Yingying607 發表於 21-1-5 00:53
見到有ipad,有ipad air,究竟買邊款好,小朋友幼稚園用

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

剛買了ipad air 問過佢地pro 同air 有乜分別,佢地話pro 只係影相比air好,但air比pro 快,我買來在家用好小用來影相,所以買了air,平過pro1000蚊就用來買咗支pen,但而家後悔了,因為支pen對我來講冇乜用。

侯爵府

Yingying607 發表於 21-1-5 00:53

讀k買最平款IPad 就得了。
Pencil 都唔洗買,我d女讀中學要IPad 做功課或畫畫先買pencil ,成千蚊支,幾歲人仔跌壞支筆就心痛了。

侯爵府

回覆樓主:

上年小一時,買咗普通ipad,ikeyboard ,ipen,舊年用咗半年上Zoom,上Google glassroom,上網做功課係夠用ok呀!反而ipen支筆冇用過。
等佢高小或轉初中先買部新型號機比佢,反正一定有新機出

男爵府

我買左$2599果款,上zoom上興趣班都ok。

伯爵府

回覆樓主:

讀幼稚園,普通iPad 已經得。
我用IPad Air配筆。
裝「Goodnotes 5」App,用I pencil mark notes,沒有用紙好耐了。

另外ipencil配合畫畫app,例如Procreate,發揮創意。

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

我仔中一至中三都係用ipad+keyboard, 中三佢要求先換ipad air+apple pencil+keyboard, 佢日日上堂都用。中學ipad都夠,幼稚園ipad 普通已夠用有突。

我細仔用samsung tablet 上zoom, $17xx, 都夠用。打算升中先買ipad。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

珍珠宮

最緊要screen 大些, 阿囡用I pad pro 12.9 吋 zoom,對雙眼好些, 買埋支筆方便用,佢不喜歡用notebook或desktop, 我就用普通 I pad

首頁

尾頁

跳至