婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

當你未有小朋友,就不斷叫你檢查身體,睇下身體係咪有毛病,催你快d生。
當你生完一個,就叫你生多個。
當你生完第二個,就叫你生多個。
她們會提出好多原因,例如一個好孤獨,老左有人照顧等等
但男人就不會催人生。

侯爵府

回覆樓主:

男人!
如果我老公啊哥,細佬,、朋友「男性」,我朋友老公,叫我生多個,我覺得好怪...一個男人叫一個唔係自己老婆嘅女人生多個........

至於其他女性講,
1)無聊,事旦講d話題
2)經驗,覺得有小朋友幾滿足,想你都可以體驗,所以提議你

咁你聽/唔聽,做/唔做,願唔願意應酬(一句止血)自己可以選擇!

男爵府

周小桃 發表於 21-2-4 17:40
當你未有小朋友,就不斷叫你檢查身體,睇下身體係咪有毛病,催你快d生。
當 ...

天性,男女思考大不同。女人天生鍾意俾建議別人,亦鍾意聽別人建議。男人除非他人問起,否則視俾建議別人為唔尊重對方之舉。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

當 ...

你冇遇到
有男人叫個女人生小朋友(不是老婆)

不是八卦,係個男人好鐘意小朋友,自己有幾個,善意嘅

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

牛年勳章

當 ...

諗下自己能力上攪唔攪得掂。
如果都係覺得自己無禁多錢養唔起,
就直接同對方講。
對方再建議你,你堅決拒絕。
對方再講多兩次都無引。
就唔會再講。
(我屋企都係咁)

首頁

尾頁

跳至