潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢個H遊戲,顧客係好難主導去玩。

係以前/舊客黎講出non QB係相對易,都唔洗配。但依家新入坑既遊戲規則唔同左,都冇計,你要出袋就要跟,都冇得揀

大宅

有冇相呀

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Nataleo 發表於 21-3-7 22:02
我諗有上開bk追開post既新手大概都知道non QB係唔洗配,但現實係零配下買唔買到

如果落到去店,SA明示/暗 ...

如果係我,就算同呢個sa繼續買,我都會出去搵下另一個。

大宅

luvysl_blythe 發表於 21-3-6 12:40
btw mini e 都要黑房
之前我在中環出都唔洗入,而家太誇張

我12月尾係lg買mini e 都要入房

大宅

我諗有上開bk追開post既新手大概都知道non QB係唔洗配,但現實係零配下買唔買到

其實有野岩就買左先係真
唔諗佢當唔當配貨應該係最開心
戈時我買mini e , sa 都有問我地要唔要睇埋A&B
但真係A&B完全用唔著/未有岩款
所以拒絕
最後都出到袋~
所以我覺得有時去到有啲位個sa/店長係想開大啲張單,所以係臨批袋前叫sa再捽高條數(本身已經有買左啲野)
不過講到尾,除非係冷門既袋,唔係就都係佛系買最幸福 (有錢既jm就唔洗理

大宅

不能同意更多

大宅

咁jm你出到halzan未?我下一個都係呢個呀 本身係lindy26,但sa都話lindy真係好難

別墅

上年年中市道最靜嗰陣,我有朋友新手入坑,第一個B30已經係大象灰金扣,我見佢比例都只係1:1。所以買名牌嘅嘢就好似買股票,都係睇市道好唔好,識唔識低位入貨。不過既然呢個品牌係佢哋主動市場,作為顧客根本冇話語權,我哋唯有跟從遊戲規則。如果有一日跟到好吃力,或者配得唔開心,證明呢個品牌唔再適合自己,咁就退坑
利申:舊客,等緊出金剛色B30,配到1.1,繼續佛係等吓。

別墅

上星期去舖頭諗住平平地買隻杯送俾人,SA打開個櫃桶,得返四隻BB系列既杯,打開埋另一個櫃桶,直頭係吉既。原則上入門版嘅配貨都俾人掃晒。
舖頭去得耐你會見到啲客有啲熟口熟面,但係由上年年尾開始,真係有好多生面口,SA都話多咗好多walk in, 已經接唔切,佢自己appointment直頭一個接一個。成個情況只會造就呢個品牌更加可以話事,作為舊客都係無奈接受。

大宅

其實都有好多好好的sales, 有岩野不妨去下其他舖, 或者會有意外收穫
如果唔會出QB, 咁去中環, PP 或者圓方我都覺得有多D袋

男爵府

lavender_mum 發表於 21-3-8 11:19
上年年中市道最靜嗰陣,我有朋友新手入坑,第一個B30已經係大象灰金扣,我見佢比例都只係1:1。所以買名牌嘅 ...

八卦問下金剛你想出咩色呀?啡定灰呀

複式洋房

回覆樓主:

上年5月walk in 去買 apple watch 錶帶,順手買左條 belt,之後SA 見我鍾意 halzan 就問我有無興趣 halzan mini。順利帶左 halzan mini 返屋企

大宅

sheepzoo 發表於 21-3-8 12:44
上年5月walk in 去買 apple watch 表帶,順手買左條 belt,之後SA 見我鍾意 halzan 就問我有無興趣 halzan ...

You are so lucky

別墅

hattienail 發表於 21-3-8 11:49
八卦問下金剛你想出咩色呀?啡定灰呀

唔係黑色都ok
午夜藍也接受

子爵府

lavender_mum 發表於 21-3-8 11:19
上年年中市道最靜嗰陣,我有朋友新手入坑,第一個B30已經係大象灰金扣,我見佢比例都只係1:1。所以買名牌嘅 ...

我都識人係1:1
第一個b30 etoupe ghw
不過係clemence
但我麻麻呢隻皮

大宅

八卦吓,邊間舖halzan都要配(emoji)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

luvysl_blythe 發表於 21-3-6 12:40
btw mini e 都要黑房
之前我在中環出都唔洗入,而家太誇張

Kelly不敢想像

大宅

Siuwor 發表於 21-3-8 09:54
其實有野岩就買左先係真
唔諗佢當唔當配貨應該係最開心
戈時我買mini e , sa 都有問我地要唔要 ...

咁我一路以嚟同呢個SA買開既野都係自己中意既

所以心理上都說服到自己唔當係配貨

不過我暫時唔會買住架啦,因為計埋之前訂左既貨,到貨後,我應該儲夠出halzan既spend,之後可能轉鋪/唔再買住

H唔係必需品 有時唔想為買而買

大宅

jenniferK 發表於 21-3-8 08:09

如果係我,就算同呢個sa繼續買,我都會出去搵下另一個。

呢個sa係新人黎,本身都冇諗住settle 係佢度,但我又未搵到其他夾既sa,所以咪同佢買下買下就依家咁樣了

大宅

sisi83 發表於 21-3-8 10:36
咁jm你出到halzan未?我下一個都係呢個呀 本身係lindy26,但sa都話lindy真係好難
...

反而我sa 話Lindy 易過halzan喎 個spend都要求少啲

首頁

尾頁

跳至