在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

虎到金來勳章

公司近年黎左個事無大小都愛投訴既同事,佢既投訴不只針對事,重要係針對人,凡係佢認為睇唔順眼既人與事,都被佢咬著唔放直至那人離職為止,佢誇張到黎做清潔既阿姐、隔離team既秘書及 HR 都統統無一幸免被投訴到無咗份工,搞到而家公司既同事人心惶惶,但因工作將有交手難以避開,壓力有點大。

伯爵府

Queen2016 發表於 21-3-18 01:50
公司近年黎左個事無大小都愛投訴既同事,佢既投訴不只針對事,重要係針對人,凡係佢認為睇唔順眼既人與事, ...

佢好高級咩?一係大班人一齐port佢

瑪瑙宮

其實投訴咩呢? 可以投訴到人地走, 咁佢的投訴都好有理据. 係咪你隔離 team D 人 (秘書又好, HR 又好), 係咪真係有問題呢? 如果只係唔順眼, 工作無錯處, 紀律無問題, 點投訴?

大宅

虎到金來勳章

yaubb2014 發表於 21-3-18 09:58
佢好高級咩?一係大班人一齐port佢

唔係高級,亦唔係咩皇親國戚,但因佢係其中一位Top Sales,所以投訴內容就算非事實,上級都會照聽。

瑪瑙宮

Queen2016 發表於 21-3-19 11:27
唔係高級,亦唔係咩皇親國戚,但因佢係其中一位Top Sales,所以投訴內容就算非事實,上級都會照聽。

勁乞人憎肥奧奧都只手遮天咁濟喇, 惡人自有惡人磨, 佢無郁你就算, 盡量做好自己, 做好自己都避唔過咪搵過份.

伯爵府

回覆樓主:

top sales就可橫行,公司問題更大喎,人地辭職係此處唔值得留。

子爵府

我以前公司個女sales又係咁,覺得自己有生意就成日投訴,攪到老細都怕了佢(老細係男人老狗,最怕八婆,佢老婆都好惡)

翡翠宮

Queen2016 發表於 21-3-18 01:50
公司近年黎左個事無大小都愛投訴既同事,佢既投訴不只針對事,重要係針對人,凡係佢認為睇唔順眼既人與事, ...

我拍檔类似。依一份工返咗约1个月。第一日上班。已見我拍檔與另外同事係咁吹水在开工時。患上“講野飢餓症”.而我地屬外判公司派去人地到。人地工作人員已係咁單住佢。佢不理。而且我拍檔由我第一日至今一个月係咁射波,偷懶,講手機。最最衰係撩事鬥非。佢最憎2个人。佢想同佢地嘈交。日日講佢地事非。唉!無得做。佢得罪全場9成人。佢自覺自己工作無問題。因佢仇家太多。而我亦被針對。我遞信不做。佢想我同佢一齊做下去。我心鬧爆佢多得佢不少!

首頁

尾頁

跳至