懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

大仔15個月 超級奶痴 唔比佢飲發哂癲爆喊 狂踢 流哂眼淚鼻涕 最後當然比佢飲 一日飲十次以上 除左我番工 咁就飲五六次
好怕影響到肚入面個個 但手掌又肉 手背又肉 點算?暫時無話流啡
綠D另一問題 係咪已經深到最深 無得再深 定係點 唔識睇 (emoji)

洋房

Wonky 發表於 21-4-10 09:41
大仔15個月 超級奶痴 唔比佢飲發哂癲爆喊 狂踢 流哂眼淚鼻涕 最後當然比佢飲 一日飲十次以上 除左我番工 咁 ...

有d case 係可以繼續餵,亦有醫生話wk20後會容易宮縮,到時睇下點先放棄

民房

幫佢戒奶 我用手指水搽lin 成功戒到

男爵府

我個囡13個月大嘅時候有咗細佬, 嗰陣阿囡已經食到兩三餐固體,
人奶係早晚同扭眼瞓食, 一路餵到生,
生完再兩個一齊餵, 阿囡完全無食過奶粉,
只要你餵嘅時候無宮縮無唔舒服或流啡流紅都唔洗太擔心

複式洋房

我仔啱一歲,都發現中咗。因為有流啡,戒咗人奶。

男爵府

回覆 pinkochang 的帖子

嘩你好堅咁你大女最後幾大戒奶

大宅

回覆樓主:

我仔仔15個月時發現有左,我都keep住有餵,我唔想因為咁而停左,我個心會覺得好對佢唔住咁。但同時都覺得好矛盾,又驚影響到bb,但兩個醫生都話照餵其實係無問題。不過剛剛我睇東區個醫生話,其實我地自己身體會有signal,到時到後啲奶都會自然無,因為會留返營養俾肚入面嘅bb,我唔知究竟係點,但我而家的確係已經無乜奶。但我又見啲人可以餵到生,我覺得我一路無特別唔舒服就會照餵。

複式洋房

大仔15個月 超級奶痴 唔比佢飲發哂癲爆喊 狂踢 流哂眼淚鼻涕 最後當然比佢飲 一日飲十次以上 除左我番工 咁 ...

我仔而家18個月,我咁岩7wk, 有流血今日去睇醫生
醫生話叫我唔洗停,佢話如果我餵時feel 唔到有宮縮或其他唔舒服其實可以繼續餵,所以我都無打算停

男爵府

o12345678 發表於 21-4-22 18:06
回覆 pinkochang 的帖子

嘩你好堅咁你大女最後幾大戒奶

大約兩歲零兩個月左右自然離乳

大宅

我都係,細囡歲半時意外有咗,當時未知但發覺突然少左一半奶,埋身餵多一個月就轉用奶樽飲奶粉,好快就戒左人奶了,但係自然冇奶我冇特登去減餵

禁止訪問

大宅

我仔2歲有左第二胎,開頭都仲有餵,但到左4,5個月自動收左奶就無比,日日同佢解釋,比鮮奶佢飲

首頁

尾頁

跳至