夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

樓主,我好相信你真係後悔,自問很同情你(和你太太)。不是每個出軌男都會自省和後悔的,起碼我前夫沒有。可是,這個錯實在是太大。但願你太太能夠夠堅強和勇敢,原諒你。如果她願意,一起見婚姻輔導吧。

子爵府

回覆 Stonefather2021 的帖子

首先我表明我係一個比較小心眼女人. 如果我係你太太, 我唔會原諒你, 因為你太有心機! 你係BK開POST主要目的係希望大家睇到你有幾傷心知錯了, 大家幫你手同你太太講俾次機會你, 然後太太睇到你有幾愛佢, 你有幾後悔無佢唔得, 心疼你原諒你!

我哋問咗你好多次你出轨完整故事, 你都無講, 你只係講你後悔. 真心想問你如果離婚你D錢會點分?

茶類愛好者    發表於 21-5-22 07:58

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Money媽 發表於 21-5-21 10:45

首先我表明我係一個比較小心眼女人. 如果我係你太太, 我唔會原諒你, 因為你 ...

我唔係幫樓主
出軌嘅人……
不過如果佢宜家真心想改過,太太又睇到佢嘅post

有啲野真係唔係可以講得太明顯,包括出軌嘅原因或者過程……有時真係唔好知得太清楚,否則太太就會不停成日都會諗起畫面

子爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

所以每個人性格唔同睇法都唔一樣. 因為樓主講願意聆聽, 但我希望知道整件事後先話原唔原諒.

大宅

首先我表明我係一個比較小心眼女人. 如果我係你太太, 我唔會原諒你, 因為你 ...

你好犀利呀!

姑勿論樓主開post既目的係點,佢肯面對後果,承擔責任,都算係咁。

樓主,呢個時候,除咗認錯,行動上要做多d野令老婆有安全感,對你再建立信心,呢條路係好漫長,為咗太太同個家,你要努力呀!

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

認同你!
尤其是樓主回覆幾次都話俾大家鬧完舒服咗放鬆咗xyz等,
根本就係借大家黎幫佢自己贖罪,
等自己好過啲!
好嘔心!
死口都唔提點解要自爆,
係被飛or良心發現,
對於大家評價你值唔值得同情係好重要,
偏偏一直耍太極,
淨係識得講到又自憐又後悔,
真係想叫你節省少少

複式洋房

其實我真係想聽女士的意見及批評, 我們互不相識, 你們不可能接觸到我太太, 我也不是想聽你們幫手求太太原諒, 因為我不想我太太知的此post的, 以及她早說了原諒。我聽了眾女士的批評, 我感受到那傷害之痛, 我太太說是催毀了她人生, 我完全感受到。
事件起因是我, 我太太對我及家庭也很好, 她年輕亦漂亮, 我那些大話及欺騙, 自私自利, 我很後悔及悲痛。見到我對她的傷害, 我是十分傷心的, 我接收到眾女士們的心聲, 我很感謝妳們願意告訴我。

大宅

Stonefather2021 發表於 21-5-19 20:55
回覆 buibui1123 的帖子

我是在工作環境中與上外遇 起初是性, 之後我投放了感情 之後完結了。完結後我很糾 ...

我很想用粗口鬧你,點解d男人咁鐘意同d女同事搞埋,我老公又係咁,超過一年後先俾我無意之中發現,佢先認,我唔知佢依家係唔係真心悔改,我只知道自己選擇左原諒佢,就要繼續行,但開始發現我心理有點不平衡。

茶類愛好者    發表於 21-5-22 08:02
cankiu2011    發表於 21-5-22 07:29

大宅

Stonefather2021 發表於 21-5-21 11:48
其實我真係想聽女士的意見及批評, 我們互不相識, 你們不可能接觸到我太太, 我也不是想聽你們幫手求太太原諒 ...

男人外遇,好多時都唔係因為自己太太唔靚,係因為你地諗野自私,從來只愛自己

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

其實你唔係第一個選擇自爆的男人,之前也有jm分享過佢老公坦白,真有點懷疑那就是你老婆。
如果你在工作上搭上第三者,以後還有機會見到那個女人嗎?如果你能確保和那個女人斷絕來往,以後不見,例如轉工或調office,你老婆可能會比較容易放下。如果今次你老婆再接受你,希望你珍惜,以後和異性保持距離,切勿讓老婆不安。

洋房

Stonefather2021 發表於 21-5-19 17:20
不知道這裡有沒有男人。我現在很痛苦.......
我同老婆結婚十多年, 有兩個小朋友, 我不久前向她坦承外遇一切 ...

早知結果,何必當初

子爵府

你好精靈, 認真就輸了~

樓主可能只想借這個平台, 跟太太說句 "我在這向我太太說聲: 對不起, 老婆, 我今世會一直跟住妳和兩個女到最後。"

我哋問咗你好多次你出轨完整故事 ---> 我都等緊聽咸故, 不過無, 認該唔會有的.

茶類愛好者    發表於 21-5-22 08:03
opclk99    發表於 21-5-22 05:54

子爵府

Stonefather2021 發表於 21-5-21 11:48
其實我真係想聽女士的意見及批評, 我們互不相識, 你們不可能接觸到我太太, 我也不是想聽你們幫手求太太原諒 ...

我都估到她有咁上下, 所以你唔想流她出去給人, 才會更痛心和內疚, 能否分享"新合同"給她有什麼承諾, 保障和條件? 讓C兄們警惕一下..

我接收到眾女士們的心聲 --> 能否聽一下我的心聲, 又不回貼

茶類愛好者    發表於 21-5-22 08:07

子爵府

cupid0627 發表於 21-5-21 09:15
我當然記得啦,仲記得你話怕自己講「七成」會嚇親大家,我笑咗出嚟,心諗,咁咪即係七成囉
我同男 ...

婚前玩盡, 婚後厭倦, 這個我也留意和研究中, 但應該不是正比的.

純以"玩厭"來看, 應該有點太睇少男人了, 反而"知道自己要D 咩" + " 身體狀況無以前咁需要" 是很多男人說玩厭的其中原因.

因為女死女還在, 永遠是新鮮的, 用"厭"字來說有點過份, 我都會睇靚女, 點會厭? 只有想通了, 真正愛一個人, 想她永遠開心, 事事以她考慮及計劃為先, 不要做一個"說是保護她, 但原來最傷害她的人是你的人, 如果留意到他有這種心態, 風險才比較低.

你婚前經驗不多,都可以對太太專一,真係好難得 ---> 婚前多不多經驗對婚後是否專一, 應該跟靚仔是否一定無本心一樣, 不是一定的, 这样說對靚仔好無辜的.

別墅

PTMCYS 發表於 21-5-21 13:35
婚前玩盡, 婚後厭倦, 這個我也留意和研究中, 但應該不是正比的.

純以"玩厭"來看, 應該有點太睇少男人了, ...

男人到幾歲都仲想玩 玩到死果日就唔玩 唔玩係唔敢玩 怕煩..... 當然有例外嘅!

複式洋房

見你用爸爸身份寫既,咁不如試諗下如果將來你女兒面對相同事情,你會叫佢點做先係對佢最好呀

子爵府

PTMCYS 發表於 21-5-21 12:59
你好精靈, 認真就輸了~

樓主可能只想借這個平台, 跟太太說句 "我在這向我太太說聲: 對不起, 老婆, 我今 ...

其實就算樓主出此post真有此目的,我覺得也非壞事
都係嗰句,唔係個個出軌男都同老婆道歉

子爵府

PTMCYS 發表於 21-5-21 13:35

純以"玩厭"來看, 應該有點太睇少男人了, ...

純講我男朋友,佢話,真係玩厭,但以前佢唔係玩女人,只係拍過好多個女朋友,無一腳踏兩船
佢一直知道對伴侶忠誠嘅重要
我同意佢話,男人無乜戀愛經驗就結婚係好危險嘅,唔係個個都好似你咁咁有定力
再講,我男朋友前妻係出軌嘅,仲要偷食人夫,所以,我男朋友應該呢世都唔會偷食,因為佢深深知道被背叛嘅傷痛

別墅

cupid0627 發表於 21-5-21 14:31
其實就算樓主出此post真有此目的,我覺得也非壞事
都係嗰句,唔係個個出軌男都同老婆道歉
...

複式洋房

X

首頁

尾頁

跳至